Jest tyle różnych mądrzejszych i ładniejszych ras ...
Jest, tak samo jak jest więcej mądrzejszych i ładniejszych kobiet,
to nie powód aby je zmieniać.
Wytłumaczcie mi dlaczego nie kupicie sobie jakiejś mądrej rasy psow : owczarki niemieckie, labradory bernadryny itp itd ??
Po co ? Amstaff jak nie ma co robić to śpi, jje albo pierdzi. Nie odbija mu jak nie ma nic do roboty. Ma krótką sierść, nie leni się na wiosnę. Nie potrzeba go szkolić, sam od siebie wie co ma robić. Jedyna komenda jaką ma znać to STÓJ.
Nie po to jest pies aby popisy daj łapę, waruj, siadł itp robił. Chce leżeć to leży, chce sobie siąść to siedzi, jak ma zostać na miejscu i się nie ruszać to smycz starczy przywiązać. Pies to przyjaciel, nie kukiełka.
Chciałem tylko powiedzieć że uważam te psy za głupią rasę która wiele mówi o jego włascicielu. Jednym słowem psy dla dresiarstwa albo dla ludzi leczących w ten sposób jakies kompleksy.
Z wypowiedzi wnioskuję że nigdy nie wyszedłeś z 4 ścian swojej małej głowy, ani tym bardziej nie spędziłeś nawet 10 minut z żadnym staffem/pitem.
Te psy są szpetne i genetycznie zaprogramowane do agresywności , kiedyś jak bedziecie spali to wam odgryzą głowe albo pożrą dziecko i wtedy powiem a nie mówiłem hahaha.
Kiedyś jak będziesz spał wpuszczę Ci do pokoju 20 trzymanych przez 2 lata na świeżym mięsie, od 3 dni wygłodniałych ratlerków...... Niewiele zdążysz powiedzieć.[/b]