Prosze o plan treningowy, pliz, bardzo mi zależy
Napisano Ponad rok temu
Mój wzrost to 174 CM
Waga - ok. 65 KG (w tym momencie- 65,2 KG)
Niby powinno być wszystko ok, ale nie jest, widze sadełko na ciele (głównie nogi i brzuch) (z jednej strony plus - szybsza przeróbka na mięśnie. Z drugiej minus - jak na razie to to nie wygląda)
Więc potrzebuje jakiś plan treningowy na wzwiększenie masy mięśniowej.
Moim celem, jak na razie byłoby wzwiększenie wagi (mięśniami, nie tłuszczem ) do końca roku, lub szybciej do ok. 85 KG.
Moge ćwiczyć w domu, lub chodzić na siłownie (3 razy w tygodniu, więcej kasy nie mam)
Lub oba naraz, na siłke moge chodzić w Poniedziałek, Środe i Piątek, a w reszte dni tygodnia moge ćwiczyć w domu (mam do dyspozycji: Drążek do podciągania, hantel 7 KG i dwa obciążniki po pół KG na ręce (na nogi nie moge ich wcisnąć ), niedługo kupuje sobie dwa hantle po 5 KG, lub jeden 10 KG, wy mi doradźcie wyboru.
Bardzo mi zależy na tym planie, bo po prostu musze się wziąć do roboty i sie "wyrobić".
Oczywiście również cały czas rosnę, bo mam dopiero 16 lat, więc ze 3- 4 lata jeszcze będe rósł.
Najlepiej by było, jakbyście mi polecili jakis plan: Trening + (ewentualnie) Dieta.
Głównie na rzeźbę, szybkość (biegu, uderzeń), ogólnie na sile mi nie zależy, bo ta z niewiadomych przyczyn cały czas rośnie
Napisano Ponad rok temu
jesli chcesz tez program na rzezbe to proponuje rzezbienie w mydle surowce nie takie drogie cwiczenie czyni mistrza i moze nawet na tym zarobisz :twisted:
naprawde zdecyduj sie czego chcesz...
poczekaj jeszce mozesz cwiczyc na silce tam pomoga Ci napewno instruktorzy ale na Borga nie pros 10 in 1 (masz rzezba sila szybkosc ehhh...)bo to jest niewykonalne pozatym pomyliles fora...tutaj nie ma kulturystow...no chyba ze jakis sie znajdzie to przepraszam
urzyj moc Luk google.pl
i fora kulturystyczne
Napisano Ponad rok temu
z jednej strony plus - szybsza przeróbka na mięśnie
Eee ? Znasz sposob przerobienia tluszczu na miesnie ? Opublikuj go, zarobisz fortune.
Moim celem, jak na razie byłoby wzwiększenie wagi (mięśniami, nie tłuszczem Razz ) do końca roku, lub szybciej do ok. 85 KG
Taa chyba z tesciem.
Pozatym chyba rowniez nie rozumiem czego chcesz, trening na maso-rzezbo-szybkosc(biegu i uderzen naraz, jakze by inaczej) z odrobina sily i do tego diete masowo redukcyjna ? I na tym cudzie chcesz dojechac do 85kg do konca roku ? A moze przyslac ci miesnie w paczce ? Juz po rzezbie, tylko przyczepic ...
Napisano Ponad rok temu
w Twoim wieku nie mysl o 20 kilowym przyroscie masy miesniowej w rok bo wg mnie tego naturalnie sie nie da zrobic-tak dla przykladu ja mam 17 lat,178 wzrostu i waze 64kg,nigdy nie mialem tluszczyku,a wrecz zaczynalem martwic sie tym ze jestem za lekki.
Teraz od 4 miesiecy chodze na bjj i masa przychodzi dosc szybko-kolo 7 kg w te cztery miesiace to jak na mnie dobry wynik.
Tak wiec podumaowujac-zpisz sie na cos i trenuj porzadnie :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Od piątku Olimpiada :)
- Ponad rok temu
-
Kompletny laik... jak zacząć?
- Ponad rok temu
-
Podkrazone oczka