A Ty Drow jak chcesz znać numer strony to sobie kup książkę.
Prosiłem o dokładny cytat, nie o numer strony.
http://www.forum-kul...showtopic=54781
Napisano Ponad rok temu
A Ty Drow jak chcesz znać numer strony to sobie kup książkę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czegoś się akurat do mnie personalnie przypiął?Sanjuro jak zwykle dowartosciowuje sie na forum, walczac chuj wie o co i udowadniajac innym, ze nie maja racji.
Znajdz mi jedna akademie bjj na swiecie, gdzie w ramach treningu jiu jitsu sie uderza, w dodatku w kimonach.
Napisano Ponad rok temu
Royce, znawco kazdego tematu.W czasach gdy nikomu się nie śniło o mma i treningu przekrojowym Rickson Gracie przygotowując się do jednego z pierwszych UFC i trenując wtedy jak twierdzono tylko Gracie ju-jitsu... boksował w worek. (Jak najbardziej będąc przy tym w kimonie )
Bo wpieprzasz sie w kazdy temat, ktory ciebie nie dotyczy i klepiesz swoje farmazony.Czegoś się akurat do mnie personalnie przypiął?
Figa z makiem ci do tego.I nie bluzgaj tu więcej, bo to chamstwo.
Dla mnie sie liczy to co powiedzial na ten temat Rickson i Roy Harris.Olewają literaturę, szkoleniówki video i to, że są eksperci bjj, którzy nawet w Polsce nuaczali go z uderzeniami.
Vortalowi eksperci-krzykacze pokroju Popo wiedzą lepiej: jeśli oni się czegoś nie uczyli, to tego na pewno nie ma! Laughing
Napisano Ponad rok temu
Ajjjj... Pomyliłem się z rozpędu. Głupi błąd, głupawy nawet - przyznaję.Royce, znawco kazdego tematu.
Napisano Ponad rok temu
Po prostu się wypowiadam. Merytorycznie. A wpieprzasz to się jedynie Ty - chamku.Bo wpieprzasz sie w kazdy temat, ktory ciebie nie dotyczy i klepiesz swoje farmazony.
Patrz wyżej, w tym temacie.Wymien jeszcze tych eskpertow, ktorzy w Polsce nauczali bjj z uderzeniami.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z tego co widziałem, przeczytałem to dawniej uczono rzutów, ale jak widać sztuka ewoluuje, pozycje są coraz niższe, i za niedługo w ogóle nie będą potrzebne sprowadzenia, bo walki będą zaczynać się z kolan, lub z siadu, a może nawet rzut sędziowską monetą będzie decydował o tym, który zawodnik zaczyna z gardy przeciwnika...Na temat tych rzutow w bjj mam podobna opinie jak o uderzeniach w bjj
Jak sie uprzec to mozna to nazwac sprowadzeniami...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
niby techniki bjj a tu vale tudo i uderzenie. co prawda w celu wymuszenia reakcji, ale jest.
więc czyżby "vale tudo" w rozumieniu prekursorów bjj to takie bojowe sambo ? jedna z odmian bjj ? I z tego pnia Gracie jiu jitsu jakie tworzyli Carlos i Helio wyrosło "vale tudo bjj" i bjj to sportowe czysto chwytane...
Z tego co widziałem, przeczytałem to dawniej uczono rzutów, ale jak widać sztuka ewoluuje, pozycje są coraz niższe, i za niedługo w ogóle nie będą potrzebne sprowadzenia,
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu