Kultury troche.... anonimowosc i internet nie upowaznia nikogo by byc chamem
Cholera musze chyba pesel i numer buta podać, aby przestać być anonimem
:?
Napisano Ponad rok temu
Kultury troche.... anonimowosc i internet nie upowaznia nikogo by byc chamem
Napisano Ponad rok temu
A nie wystarczy przypadkiem nabyć szkoleniówki Roriona... :wink:...To ja w takim razie proszę o jakiś konkretny cytat z tej książki (na temat istnienia uderzeń w BJJ oraz samoobrony będącej nieodłącznym elementem BJJ), bo jakoś ciężko jest mi w to uwierzyć. :roll:
Napisano Ponad rok temu
Zależy co kto lubi. Fakt...stary, zależy co kto lubi...
jak ćwicze pod zawody bjj to nie robie boksu bo tam sie go nie używa.
...
uczyłem sie u paru gości (czarne paski, zagranica) i nie pokazywali zadnych technik "recznych".
wg mnie w bjj nie ma uderzeń i tyle.
pzdr gnz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wiatraki, podobnie jak młyny wodne, wykorzystywano kiedyś do mielenia ziarna zbożowego na mąkę.Sanjuro co ma piernik do wiatraka.
No właśnie.skoro jadłes filety u znanych kucharzy gratuluje...
tyle, ze możesz stwierdzic że to filety nie maja ości bo o nich mówisz a nie ryby wogóle. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bo masz rację... :wink:atk jak wspominalem wczesniej
jest bjj jako system caly, do samoobrony.
jest bjj na mate, do sportowej rywalizacji.
nigdzie nie zauwazylem dobrego kontrargumentu.
B.
Napisano Ponad rok temu
za to pewnie Ty swietnie sie orientujesz w bjj podpierajac sie wiedza z jednej szkoleniówki... super.Ale pewnie Rorion nie wie co to bjj, tak dobrze jak koledzy z vortalu budo.
Napisano Ponad rok temu
W BJJ są uderzenia. Podstawowe w stójce i dość rozległy dział w parterze.
Napisano Ponad rok temu
Paragorn napisał:
W BJJ są uderzenia. Podstawowe w stójce i dość rozległy dział w parterze.
Napisano Ponad rok temu
Skąd wiesz, że z jednej?...
za to pewnie Ty swietnie sie orientujesz w bjj podpierajac sie wiedza z jednej szkoleniówki... super.
coś jeszcze ciekawego ??
Bo im bigos zaszkodził?ps. czemu na seminariach w Polsce czarne paski np. (Soca, Roger, Lagarto) nie pokazywali uderzeń?? przeciez to tez bjj...
Napisano Ponad rok temu
No, przkonaliście mnie!Ręce opadają.
W BJJ nie ma uderzeń, nie ma kopnięć, nie ma rzutów, nie ma bicia kijem, walki nożem, kamieniowania, gryzienia, kopania po jajach, wydłubywania oczu. BJJ to tylko i wyłącznie walka w parterze na chwyty. Na treningu BJJ można sobie ćwiczyć różne rzeczy - można ćwiczyć samoobronę, walić w worek, chodzić na rękach, grać w dwa ognie... Ale to wcale nie znaczy, że te ćwiczenia również są nieodłącznym elementem BJJ.
Proponuję to gdzieś przykleić, bo ile razy można to samo wałkować... :bad-words:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
8O 8O 8Ogdyby w bjj byly uderzenia to by rowniez byly dozwolone na zawodach , a nie sa.
Napisano Ponad rok temu
Bo woleli pokazać coś z BJJ.Bo woleli pokazać coś bardziej charakterystycznego dla swojego stylu?
W BJJ nie ma padów.Jakby padów Ci nie pokazywali, to byś też stwierdził, że w bjj nie ma padów?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu