Czy to juz koniec ? ;(
Napisano Ponad rok temu
A wiec tak, trenuje taekwon-do od 5 miesiecy i mam straszny problem
Przy kopnieciach bocznych (np. dollyo) czuje przeszywajacy bol w okolicach pachwin, nie daje rady kopnac powyzej pasa, naciag mam dobry a ten bol odbiera mi cala chec do kopania..., kumpel mial to samo, mowil zebym sie nie poddawal i ze samo przejdzie :? a mi sie to ciagnie przez 2-3 miesiace a zadnej poprawy nie widze, nie chce przerywac treningow, za bardzo kocham taekwon-do a pozatym nie dlugo beda egzaminy, a takiej okazji nie chce przegapic
Moze potrzebuje jakies diety, moze jakies witaminy czy cus ? (184cm@74kg) :roll:
Jesli ktos moze mi pomoc to bylbym bardzo wdzieczny
PS. Po dzisiejszym treningu zwatpilem w trenowanie TKD ;(
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sprobuje z tym lekarzem, nie wiesz czy w przychodni bedzie takowy ?
Napisano Ponad rok temu
Spokojnie możesz to wyczuć moim zdaniem.
Miałem coś takiego z mięśniem w okolicy pachwiny - przy wysokim kopaniu bolało, wręcz rwało - pomimo, że byłem dobrze rozciągnięty statycznie. Pomogło nie kopanie przez parę miesięcy, a potem kopanie nisko ... ale na treningi chodziłem i ćwiczyłem ręce.
A jak z kośćmi/stawami coś masz to może lepiej prześwietl.
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem to chyba zalezy od przychodni :wink: Na pewno musisz isc do swojego lekarza i od niego dostaniesz skierowanie do sportowego. [/quote]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam!
Napisano Ponad rok temu
Niestety spotkałem się z tym, że zlekceważenie pozornie drobnej przypadłości skończyło się tym, że dla pewnej osoby taekwondo stało się tylko wspomnieniem. Dlatego teraz jestem przeczulony.
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
za bardzo kocham taekwon-do
po 5 miesiacach? szybko :wink:
Napisano Ponad rok temu
na 99% jest to miesien/sciegno :?Ale staw/kość Cię boli czy raczej mięsień/ścięgno?
akurat z tym nie mam problemu, naciag mam nawet dobry.wiem ze od razu kazdy by chcial dollyo w leb kopac
Z tym "rozbijaniem bioder" to pobrobuje, rzadko to robilem musze przyznac :roll:
TKD juz trenowalem wczesniej, jakies 4 lata temu ale musialem zrezygnowac z powodu braku kasy, szkola itp, a teraz znow mnie wzielo na trenowaniepo 5 miesiacach? szybko Wink
Zarejestrowalem sie do lekarza po skierowanie na wtorek, zobaczym co mi poradza specjalisci :roll: A jak narazie to treningow nie odpuszcze tyle ze postaram sie nie forsowac zbytnio :?Prosta i jasna odpowiedź. LEKARZ!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ENERGI !
- Ponad rok temu
-
Klub i federacja
- Ponad rok temu