A może liga kung-fu ???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co nie oznacza że ludzie którzy chcą powalczyć nie mogą tego robić
Racja ale na czym by polegały zasady takiej walki sortowej tak żeby była ona chrakterystyczna dla Kung-Fu?Tu byłby chyba problem.
Napisano Ponad rok temu
To czy pomysł wykonalny zależy od nas... najważniejsze ruszyć później drogą ewolucji wypracuję się najlepsze zasady
W wolnej walce nie ma zasad !!! Więc wszelkie zawody mają się nijak do prawdziwej walki i nieodzwierciedlają poziomu walczacych.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
problem lezy nie tu. niestety moim zdaniem problem jest w samym srodowisku. wszyscy psioczymy i co. i nic. stowarzyszenia okolozwiazkowe sprawy nie zalatwia. pojawia sie niedlugo dyrektywy unijne (skoro sa na ogorki...) i regulacje beda jasne. szczegolnie po nagonce medialnej w zwiazku ze smiercia na zawodach w Lodzi. i sytuacja polityczna u steru wladzy, ze sie tak wyraze.
nie ma co zwalac tylko "tak po polsku" na zwiazek. sam mam pewne obserwacje na ten temat, zreszta tu o nich kiedys pisalem. ale prawda jest taka - ze samo srodowisko "tradycyjne" jest niespojne, sklocone itd.
moze bedzie okazja - pogadajcie na zlocie, ktorego pomyslodawca byl Marek, przy pomocy Andrzeja. ja niestety nie bede mogl byc obecny, choc robie wszystko, zeby dotrzec choc na piwko - moze "chinatown" vel " hua tu" (chyba skopalem pisownie) na al. lotnikow - zacna chinszczyzna i piwo ok.? no to sie rozpisalem - mam nadzieje, ze nie bla,bla.
wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.
Napisano Ponad rok temu
czyli chcecie zorganizować walki "sportowe" san shou ( śmieję się bo patrzę kto to napisał i nie wierzę)Może czas pomyśleć (wzorem BJJ i Muai Thai) na utworzeniem Polskiej Ligi Kung-Fu ???
a może nie tylko walki ale też formy taolu? Mnie się ten pomysł podoba! Będę mogła startować. 8) 8)
Napisano Ponad rok temu
masz jakies konkretne pomyslyMoże czas pomyśleć (wzorem BJJ i Muai Thai) na utworzeniem Polskiej Ligi Kung-Fu ???
idea w sumie ciekawa, ale pod skora czuje mozliwosc klapy... za duzo sprzecznych interesow
btw: happy new year wszystkim
s.
Napisano Ponad rok temu
Są przepisy dla starujących i albo startujesz albo nie... wolna wola... Ci którzy będą chcieli startować, wystartują, Ci którzy wolą machać formy sportowe, będą je machać, Ci którzy wolą trening w zaciszu sali będą tam ćwiczyć.
Jest pomysł, a czy się uda go zrealizować to inna sprawa... tylka że jak słyszę już na wstępie "... eee to się nie uda..." to wiem dlaczego tak krytykowane przez wielu środowisko BJJ tak doskonale się rozwija
Napisano Ponad rok temu
Ogólnie duży plus za inicjatywę.
MW
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
... ale czy to jest możliwe? Bez rękawic zgoda. ale tradycyjne techniki o ile sie dobrze orientuje, to np. uderzenia poniżej pasa dosłownie, na szyję itp. Tj. niektóre są trochę niebezpieczne. Ale przyznaję, że nigdy nie widziałam walki w stylu tradycyjnym, więc mogę się mylić. Zresztą ja wolę formy.Myślę że walki bardziej tradycyjne... Sanda niech pozostanie w kręgu zainteresowań PZWS
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Broń kung-fu
- Ponad rok temu
-
Wing Chun Master Lo Man Kam - special interview
- Ponad rok temu
-
BaGuazhang application