Paweł Nastula vs A. Emalianenko - moim okiem
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem tylko, czy Pawłowi muay thai jest takie konieczne.[/quote]
Z calym szacunkiem dla Macka Skupinskiego, ktory na polskie warunki jest na pewno wspanialy, ale nie wiem, czy ktos z was ogladal gale vale tudo organizowana zdaje sie w zeszlym roku na Gwardii przez Mirka O. gdzie jedna z walk byla walka Macka S z jakims nastolatkiem z Bialorusi... Dotrwal do konca rundy tylko dlatego, ze sedzia byl z nami.
Orazuje to niestety zacofanie naszego kraju, bo w dyscyplinach stosunkowo nowych (a do nich nalezy w Polsce MT i VT oraz BJJ) jestesmy daleko z tylu za innymi krajami.
Jeszcze raz chcialbym zaznaczyc, ze Pride to nie kick-boxing semi contact... A sprawe pogarsza fakt, ze w wadze Pawla praktycznie nie ma slabych zawodnikow. Emalianienko, CroCop (ktory notabene tez nie zaczal w Pride od samych wygranych), Minotauro, Fabricio Verdum, Kharitonow, Yoshida, to sa naprawde kolesie, z ktorymi ciezko bedzie Polakowi wygrac.
Napisano Ponad rok temu
Panowie!
Kiedy wreszcie do Was dotrze, ze gdyby zamiast Pawła walczył np. Przemek Matyjaszek
lub Wojnarowicz to Alex by prawdopodobnie przegrał w pierwszych minutach a na pewno bałacha by weszła jak w masło!
Zostali by bardzo szybko znokautowani.
Najlepiej dopierdalac teraz Nastuli i kreowac sie na chuj wie jakich specow od treningu i walki. Wszystkim ktorzy tyle pierdola proponuje to samo co napisalem Karolowi Matuszczakowi po jego tekstach ze Pawel nic soba nie reprezentuje: Zawalcz lepiej w Pride, lub wytrenuj zawodnika ktory da lepsza walke.
Najwygodniej byc specem siedzac przed monitorem
Isengrim, zgadzam sie w 100%, niedlugo powiedzą ze (...) znokautowałby Fedora, ale nie napisze o kogo mi tutaj chodzi.
Pozdro.
Napisano Ponad rok temu
Jak już pisze to warto zauważyć też w parterze zerowe podstawy bjj,słaba praca balansem,biodrami,tylko siła.No i balacha też fatalnie wykończona,w ogóle co kombinował prawą nogą to do teraz nie rozumiem.Jedyne wytłumaczenie dla tego to stres.Mimo to uważam że postęp od walki z Nogiem jest oraz ma wielki(niweykorzystany jeszcze przez te braki)potencjał,a większość zawodników z czołówki praktycznie pokazało większość z tego co mają so zaoferowania(oczywiście poza Fedorem,bo motherfucker jest nieobliczalny).
Napisano Ponad rok temu
Panowie!
Kiedy wreszcie do Was dotrze, ze gdyby zamiast Pawła walczył np. Przemek Matyjaszek
lub Wojnarowicz to Alex by prawdopodobnie przegrał w pierwszych minutach a na pewno bałacha by weszła jak w masło!
Zostali by bardzo szybko znokautowani.
Najlepiej dopierdalac teraz Nastuli i kreowac sie na chuj wie jakich specow od treningu i walki. Wszystkim ktorzy tyle pierdola proponuje to samo co napisalem Karolowi Matuszczakowi po jego tekstach ze Pawel nic soba nie reprezentuje: Zawalcz lepiej w Pride, lub wytrenuj zawodnika ktory da lepsza walke.
Najwygodniej byc specem siedzac przed monitorem
Isengrim, zgadzam sie w 100%, niedlugo powiedzą ze (...) znokautowałby Fedora, ale nie napisze o kogo mi tutaj chodzi.
Pozdro.
1) Fedor to jest inna liga niż Alex.
2) Ta bałacha była do wyciągnięcia, Paweł sam sobie ją zablokował.
Nawet wtedy mógł ruszyć tą lewą nogę, zwolnić przestrzeń.
Ciągnąc tak jak on to robił nie można było jej wykonać ...
Napisano Ponad rok temu
Przecież jawnie widać było i w tej walce i w walce z Nogiem,co zauważył Saku,że tutaj bardziej chodzi o spinke.
Odnoszę identyczne wrażenie. Mamy swojego w Pride, przegrał dwa razy z ludżmi któreych plakaty macie w piwnicznych siłowniach.
Wzorem sekundanta:
Dawaj Paweł, dawaj !!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Paweł chyba ciągle ma obway przed kompaniem leżącego przeciwnika. Był taki moment w walce że Alex przyjał pozycję tzw. zółwia. Oczywiście paweł próbował duszenia zamiast wstać i załadować jakiegos soccer kicka ala CroCop w walce z Watermanem czy Silva w walce z Saku. Kolejna moja uwaga dotyczy uderzeń z gardy. Ilekroś Paweł był na górze jego ciosy nie robiły na Alexie żadnego wrażenia. Nie zauważyłem żeby Paweł wkładał w te ciosy jakiekolwiek ruchy ciała poza wyprostem ręki. Generalnie za ciosem nie szła masa ciała. Myślę że wymaga to zdecydowanej poprawy. Co do jego parteru to uważam że na zawodników z takich jak Alex to jego parter spokojnie wystarczy. Co do obracania się plecami do przeciwnika mającego dosiad to niezgadzam się naszymi forumowymi specami od BJJ. Przypominam walkę Herringa z Mino w której tak właśnie wychodł z każdego dosiadu jaki miał mino. Jest to jeden z łatwiejszych sposobów na zrzucenie przeciwnika.
Podsumowując, bo zacząłem się rozgadywać, praca Pawła powinna dotyczyć psychiki i akcji kończących. Bo okazji do skończenia walki z Alexem było wiele tylko umiejętności ich kończenia brakuje (vide soccer kick którego nie było, zerowa siła GnP, nieskończona balacha, brak dźwigni na nogi)
Pozdro 800
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie mam pojęcia czemu wszyscy tak cisną na trening BlowJobJitsu przez Pawła. Uważam że bardzie przekrojowy trening np. Sambo dałby mu dużo więcej.
Dlatego, bo w bjj jest garda i sporo poswieca sie walce bedac na plecach. wystarczy?
Napisano Ponad rok temu
W sambo również jest garda, a to styl bardziej przekrojowy od BJJ, myślę że bardziej potrzebn teraz Pawłowi.
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Nie wystarczy
W sambo również jest garda, a to styl bardziej przekrojowy od BJJ, myślę że bardziej potrzebn teraz Pawłowi.
No nie wiem-przekrój na pewno bardzo sie przyda, ale obie walki Paweł przegrał w parterze(paradoksalnie)!A BJJ jest w tym najlepsze...bez dwuch zdan
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie wystarczy
Pozdro
slucham? to albo my o innej gardziej mowimy albo ja znam inna historie bjj, ktorego najwiekszym nowatorstwem wedlug zrodel z ktorych o tym sporcie czytalem, byla wlasnie garda.
Bardziej przekrojowy? co masz na mysli? bo chyba jedyne w czym sambo jest mocniejsze od bjj to rzuty, no i moze dzwignie na nogi, ale to sie chyba zmienia powoli tak czy inaczej.
Ogolem nie nie moge sie z toba narazie w zadnej kwestii zgodzic
B.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale ty masz małą wiedze synek. :roll:Nie wystarczy
jest również wiele rzeczy które sambo przejęło z BJJ i dzieki którym tak się różni od sambo sprzed np. 15 latW sambo również jest garda
jak sambo sportowe jest bardziej przekrojowe od sportowego BJJa to styl bardziej przekrojowy od BJJ
pisząc to masz chyba na myśli tzw. zawody sambo bojowego na których to m. in. ostatnio Fjedja zdobył mistrza świata, ale akurat taki trening by mu gówno dał bo sambo bojowe to nie pełne zasady MMA i akurat tam się w parterze nastek nie poprawi zbytnio, a jeżeli chodzi o obalenia i walke na uderzenia to akurat to pierwsze potrafi wykonywać a treningi uderzeń jak widać dają mu dość wiedzy by umieć ich w miarę sprawnie unikać i wchodzić w klincz.
jak widzisz źle myślałeśmyślę że bardziej potrzebn teraz Pawłowi.
Napisano Ponad rok temu
BJJ = Mino
Wynik konfrontacji znamy.
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Sambo = Fedor
BJJ = Mino
Pozdro
Nie mów że Ty to powaznie piszezs!!!Jak tak to albo jestes kompletnym laikiem, albo debilem!Kazdy, powtarzam KAZDY zawodnik MMA cwiczy teraz przekrojowo!Czyli min BJJ!Ciekawe czemu BJJ a nie sambo?Bez tego nawet Fedor dzis by by sobie nie poradził-takie czasy!A BJJ już udowodnilo swa skutecznosc w pierwszych UFC-czego o sambo nie mozna powiedzieć!
Napisano Ponad rok temu
Fedor=Judo+boks+zapasy+sambo - a że zdecydował się wystartować i zostać mistrzem świata sambo bojowego to i jedna i druga strona musiała mieć z tego jakieś korzyściSambo = Fedor
Arona=BJJ
Fedor=to co wyżej napisałem i jakby nie jedne z największych oszustw japońskich sędziow to trzeba przyznać że Fedor tamtą walkę przegrał
inny przykłąd
Renzo Gracie=BJJ
Oleg Taktarov=sambo -wynik:Renzo Gracie rozwalił Taktarova w czasie 1:02 min.
Chcesz widzieć jak wyglądały konfrontacje przedstawicieli rodziny Gracie z ludźmi z sambo zanim sambo tak bardzo wchłonęło dorobek BJJ to zobacz sobie 2 część Gracie in Action.
Napisano Ponad rok temu
jestes kompletnym laikiem, albo debilem!quote]Sambo = Fedor
BJJ = Mino
Pozdro
Myśle że sobie odpuszcze dalszą dyskusje
Pozdro
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
K-1 Dynamite 2005-video
- Ponad rok temu
-
Pride Shockwave 2005-video
- Ponad rok temu
-
Paweł Nastula dzisiaj wraca z Japonii
- Ponad rok temu
-
SPOILER - Bennett vs Kaneko
- Ponad rok temu
-
PRIDE ITADAKI- komentarze (SPOILERY)
- Ponad rok temu
-
Uwaga na 2 stronie ktoś podał wyniki w tytule topicu!!!!!!!!
- Ponad rok temu
-
Walka Pawla - komentarze (spoiler delikatny)
- Ponad rok temu
-
linki do walk
- Ponad rok temu
-
Uwaga! Na Onecie jest wynik walki Nastuli!!!
- Ponad rok temu
-
NIE CHCEMY WYNIKOW!!
- Ponad rok temu