Paweł Nastula vs A. Emalianenko - moim okiem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ostatnia jego walka wypadla blado w porównaniu do poprzednich IMHO
"Jak wypadła walka" to funkcja czegoś więcej niż tylko formy jednego zawodnika. To nie zawody kulturystyczne.
Dopóki Nastek miał siłę - rzucał Aleksem, w parterze całkiem całkiem sobie z nim radził (ech, gdyby zawalczył bardziej technicznie...), nie pozwolił sobie zrobić krzywdy w stójce.
Nie mam żadnych podstaw żeby twierdzić, że wynikało to ze słabej formy Aleksa. Aleks zawalczył tak, jak pozwolił mu przeciwnik.
Co więcej - Twoje stwierdzenie obraża Nastulę. Lekceważysz jego udział w walce: co mu nie wyszło, to jego wina. Co mu wyszło - to słaba forma Emelianenki.
Napisano Ponad rok temu
Ale tego tekstu chyba nie napisał Kosedowski, a Ty właśnie jego oskarżasz o manię wielkości. Czytaj dokładnie zanim komuś przylepisz łatkę, bo na tej stronie jest też wywiad z Kosedowskim. Przytocze odpowiedni fragment:Skoro już zeszło na temat pana Kosedowskiego... nic do niego nie mam ale czasem jest bardzo zabawny.
Np. z [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] możemy się dowiedzieć że pan Kosedowski "przeprowadził analizę pięściarską walk na potrzeby Chute Boxe"
No i demonstrował im techniki...
Śmiechu warte. Jakaś chora mania wielkości przebija przez ten tekst.
Życie Waszawy: Podobno przeprowadził Pan analizę pięściarską na potrzeby Chute Boxe?
Krzysztof Kosedowski: Faktycznie wymieniliśmy się opiniami. Ja pokazałem im kilka rozwiązań technicznych, ale o jakiejś wielkiej analizie to bym nie mówił. Usłyszałem też luźne zaproszenie do Brazylii, ale nie dyskutowaliśmy o szczegółach. To było raczej kurtuazyjna propozycja. Nie wykluczamy jednak, że i do Chute Boxe udamy się po naukę, jeśli będzie to niezbędne. Ci chłopcy są naprawdę utalentowani, mają doskonałą technikę i ogromne doświadczenie w MMA.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale tego tekstu chyba nie napisał Kosedowski, a Ty właśnie jego oskarżasz o manię wielkości. Czytaj dokładnie zanim komuś przylepisz łatkę, bo na tej stronie jest też wywiad z Kosedowskim.
[...]
Faktycznie, w świetle tego - zagalopowałem się.
Wiem, że nie on pisał artykuł, ale uznałem że skoro coś takiego jest napisane to właśnie Kosedowski pochwalił się autorowi, że "przeprowadził analizę". Poza tym jak się czyta takie bzdury to adrenalina skacze
Jeśli było inaczej to oczywiście go przepraszam, a swoją drogą bardzo się z tego cieszę. Bo taka postawa trenera dobrze by Nastuli nie służyła.
Napisano Ponad rok temu
Dopóki Nastek miał siłę - rzucał Aleksem, w parterze całkiem całkiem sobie z nim radził (ech, gdyby zawalczył bardziej technicznie...), nie pozwolił sobie zrobić krzywdy w stójce.
Napisales tak jakby go rzucil z 10 razy, a obalil go dwa (?)razy
W parterze Pawel chyba nie pokazal za duzo. Owszem trzymał Alexa, blokował go, ale czy zrobił cos ponad to?
Była proba armlocka , moze gdyby nie liny to by sie udalo ja zapiac.
Calym sercem bylem za Pawlem, ale moim zdaniem wypadl lepiej podczas walki w czerwcu.
Bede mu kibicował calym sercem podczas nastepnej walki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w judo balacha jest czyms czego uczy sie od poczatk, jak pojdzie na bjj to moze sie omoplate nauczy robic ale na tym pozimie znajomosc balachy jest prawie tak duza jak w bjj
przeciez napewno z milion razy nastek juz balache zrobil a teraz...?????? 8O
Napisano Ponad rok temu
nie trzeba bjj cwiczyc zeby balache zrobic ja tego nie rozumiem chlop tyle lat judo trenowal z zamknietymi oczami powinno mu to wyjsc..
w judo balacha jest czyms czego uczy sie od poczatk, jak pojdzie na bjj to moze sie omoplate nauczy robic ale na tym pozimie znajomosc balachy jest prawie tak duza jak w bjj
przeciez napewno z milion razy nastek juz balache zrobil a teraz...?????? 8O
Wiesz jak uczą i jak robią balache na judo a jak na bjj? Balacha balasze nie równa.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdro.
Napisano Ponad rok temu
Z drugiej strony Yoshida jakoś radzi sobie w pride używając właśnie takiego siłowego parteru. Np walka z Silvą była bardzo dobra. Z Roycem co prawda przegrał drugą walkę ale nie dał się poddać.
Tak sobie myślę że być może kluczem Nastka do pride nie jest "technika bjj" a powrót do jego naturalnej wagi - 96 kilo? Ale znowu w tej kategori są Arona i Silva. Z nimi raczej tez nie wygra. Bjjoty też oczywiście musi robić ale tu się nie da uczynić jakichś wielkich cudów a czasu nie ma wiele. W sumie jak by na to nie spojżec mistrzem pride nie będzie. Ale nie było też tragicznie, po prostu dostał za dobrych killerów w przeciwieństwie do Yoshidy. I tak ogólnie dobrze się zaprezentował i myslę, że wiele lepiej to nie będzie chćby nie wiem ile bjj ćwiczył.
Napisano Ponad rok temu
Siedział dwa razy przeciwnikowi na plecach i dwa razy zjebal sprawe, jak na mistrza swiata to poprostu skandal zeby takich sytuacji nie wykorzystywać. Jak nie dadzą mu tzw. kelnerow do walki to przewiduje, że będzie pierwszym Polakiem w Pride, który zostanie zapamietany jako chlopiec do bicia.
Co do techniki i taktyki jaka zaprezentował można niewiele powiedzieć bo poprostu tych dwóch rzeczy nie było widać w walce, siła mięsni wzieła górę nad myśleniem.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
K-1 Dynamite 2005-video
- Ponad rok temu
-
Pride Shockwave 2005-video
- Ponad rok temu
-
Paweł Nastula dzisiaj wraca z Japonii
- Ponad rok temu
-
SPOILER - Bennett vs Kaneko
- Ponad rok temu
-
PRIDE ITADAKI- komentarze (SPOILERY)
- Ponad rok temu
-
Uwaga na 2 stronie ktoś podał wyniki w tytule topicu!!!!!!!!
- Ponad rok temu
-
Walka Pawla - komentarze (spoiler delikatny)
- Ponad rok temu
-
linki do walk
- Ponad rok temu
-
Uwaga! Na Onecie jest wynik walki Nastuli!!!
- Ponad rok temu
-
NIE CHCEMY WYNIKOW!!
- Ponad rok temu