Paweł Nastula vs A. Emalianenko - moim okiem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mkimura - w którymś z postów przed walką Nastuli napisałeś, że tym razem o jego kondycję możemy być spokojni. Jesteś blisko naszych zawodników MMA, więc Twoja opinia miała na pewno solidne podstawy. Zresztą podobnie pisało parę innych osób, ludzie pisali jak to biega sobie po Kasprowym jak po małym pagórku itd...
Ciekawi mnie Twoja opinia, dlaczego ZNOWU P.Nastula się wypompował.
Owszem, tym razem sił starczyło na 2 razy dłużej niż z Minotauro, ale ciągle nie jest w stanie dowalczyć nawet do końca pierwszej rudny (w mojej opinii przegrał przede wszystkim z powodu braku kondycji).
Czemu wg Ciebie tak szybko siadł?
Zanim mkimura odpowie:
Wg. mnie mógł się spalic psychicznie co baaardzo wysysa energie + spinka w czasie walki
z całym szacunkiem dla Pawła ale on chyba nie bardzo ma pojęcie jak przygotować się do walk w Pride i do tego na całe swoje nieszczescie otacza sie ludzmi którzy też tego nei widzą...
Albo nie chcą widzieć. Jest kontrakt i jest fajnie. Po co nam inni.
Napisano Ponad rok temu
ufff bałem sie że już nikt tego nie powie....mkimura
Bez żartów proszę, bez żartów.Ponadto Mirek byłby idealnym sparringpartnerem dla Nastka - ta sama waga, dobre bjj i stójka,przeciwko sile i obaleniom Pawła.
M.Okniński jako sparingpartner to nie ta liga, nie ta siła, nie ten organizm, nie to zdrowie.
Abstrakcja.
Napisano Ponad rok temu
Takie wieści wynikały z relacji zawodników w trakcie przygotowań. Niestety coś nie wypaliło. Generalnie uważam, że w przygotowaniach popełniane są ciągle drastyczne błędy, zarówno w kwestii wydolności jak i techniki i ogólnie jakości. Nie będę rozwijał tej myśli, efekty widać jak na dłoni.mkimura - w którymś z postów przed walką Nastuli napisałeś, że tym razem o jego kondycję możemy być spokojni. Jesteś blisko naszych zawodników MMA, więc Twoja opinia miała na pewno solidne podstawy.
Napisano Ponad rok temu
Takie wieści wynikały z relacji zawodników w trakcie przygotowań. Niestety coś nie wypaliło. Generalnie uważam, że w przygotowaniach popełniane są ciągle drastyczne błędy, zarówno w kwestii wydolności jak i techniki i ogólnie jakości. Nie będę rozwijał tej myśli, efekty widać jak na dłoni.mkimura - w którymś z postów przed walką Nastuli napisałeś, że tym razem o jego kondycję możemy być spokojni. Jesteś blisko naszych zawodników MMA, więc Twoja opinia miała na pewno solidne podstawy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A czy CroCop trenuje zapasy i bjj dlatego, że upatruje szans na zwycięstwo w dźwigniach i duszeniach ? Nastula stojac na przeciw kogoś takiego jak Fedor czy CroCop musi kapitalnie czuć "dystans uderzany", ażeby sie tego nauczyć musi ostro trenować stójke, chyba że chce w niej zginąć w ciagu pierwszych kilku sekund, czego z całego serca nikt mu nie życzy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zastanawiające jest to czy Nastkowi nie ma kto powiedziec tego o czym piszemy w tym temacie, czy on już jest taki uparty jak osioł.
Najgorsze jest to że caly ten przekaz pewnie jest chuja warty wiec jak ktoś ma meila do Nastka to może niech mu podesle link do tego tematu aby byc choć cień szansy że do nastepnej walki zacznie sie przygotowywać normalnie. W końcu nikt tu nie wypowiada sie dla siebie.
Napisano Ponad rok temu
Zastanawiające jest to czy Nastkowi nie ma kto powiedziec tego o czym piszemy w tym temacie, czy on już jest taki uparty jak osioł.
Najgorsze jest to że caly ten przekaz pewnie jest chuja warty wiec jak ktoś ma meila do Nastka to może niech mu podesle link do tego tematu aby byc choć cień szansy że do nastepnej walki zacznie sie przygotowywać normalnie. W końcu nikt tu nie wypowiada sie dla siebie a wszyscy chyba Nastkowi dobrze życzą
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Inna sprawa, to wspomniany juz wielokrotnie temat braku odpowiedniego trenera i sparring partnera oraz fachowca w narazniku, ktory ma pojecie o MMA.
Z calym szacunkiem dla wszystkich krajowych ekspertow vale tudo, nie rozmawiamy tu o strefie w kick-boxing light contact tylko o jednym z najbardziej prestizowych turniejow MMA. Ci ludzie zjedli na tym zeby, wiec jesli Pawel chce wygrywac (a wydaje mi sie mimo wszystko ze potencjal ma) to, jak ktos juz slusznie zauwazyl, powinien pojechac do Brazylii albo Japonii, chociaz przeciez i w Europie mozna znalezc niezle kluby BJJ, MT i MMA (Verdum w Hiszpani, Roger w Londynie, znakomite MT w Holandii i na Bialorusi).
Ale krytykowac jest latwo, to nasze polskie ulubione zajecie, moze powinnismy sprobowac dostrzec tez pozytywne strony: moim zdaniem w tej walce Pawel pokazal sie lepiej niz w pierwszej (oczywiscie przeciwnik byl troche gorszy), widac, ze udeza lepiej, ma lepsze wyczucie dystansu. Emalianienko jest od niego duzo mlodszy, wyzszy, ma dluzszy zasieg, wiecej doswiadczenia w MMA i jest przeciwnikiem bardzo niewygodnym, a mimo to Pawlowi udalo sie mu zagrozic. Tendencja jest wiec "wzrostowa".
Na koniec z mojej strony szacunek dla Pawla za podjecie wyzwania i zyczenia, aby uczyl sie na bledach (najlepiej cudzych).
Napisano Ponad rok temu
jesli ja bym przygotowywal Nastule to napewno bylby 10x bardziej przygotowany, mimo ze nie mam wielkiego nazwiska.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
W Warszawie jest Serafin z Maćkiem Skupińskim - mistrz świata amatorów MT.nawet do londynu nie musi jezdzic, bo w czechach jest doskonaly klub MT gdzie trenerem jest Radek Pastir byly mistrz swiata MT.
Nie wiem tylko, czy Pawłowi muay thai jest takie konieczne.
Napisano Ponad rok temu
Czy ten basta jest z Rabki:?najlepszym ternerem byłby moim zdaniem Marcin Dudek i basta
Napisano Ponad rok temu
Ktoś musi zmienić sposób postrzegania tego Teamu na ich umiejetności pod kątem PRIDE. Specjaliści są może i dobrzy ale w poszczególnych dziedzinach. W stójce Paweł nie poboksuje bo to nie ten poziom. Jego judo nadaje się tylko do sprowadzenia do parteru, a w technikach kończących w warunkach Pride (może dostać jakiś cios w trakcie zakładania techniki) nie sprawdzają się-a balacha wyciągana za biceps świadczą o braku doświadczenia.
Brakuje zresztą jakiegoś pociągnięcia, elementu zaskoczenia. Jak ktoś wyćwiczy perfekcyjnie jakąś technikę kończącą to zrobi to na tyle szybko że przeciwnik nie będzie miał czasu na skuteczną reakcję.
Napisano Ponad rok temu
W Warszawie jest Serafin z Maćkiem Skupińskim - mistrz świata amatorów MT.nawet do londynu nie musi jezdzic, bo w czechach jest doskonaly klub MT gdzie trenerem jest Radek Pastir byly mistrz swiata MT.
Nie wiem tylko, czy Pawłowi muay thai jest takie konieczne.
Nie jest tak konieczne. Wcześniej pisałem na czym powinien się skupić najbardziej.
ja mysle ze Nastula jest zbyt dumny zeby trenowac u kogos bez nazwiska na naszym podworku jak zauwazyliscie otacza sie nazwiskami i trenerami ktorzy gowno mu daja a jedynie klepia go po plecach, ale widac mu to pasuje.
To sie zgadza ale z Tym MT to bym wyluzował.
Napisano Ponad rok temu
Kiedy wreszcie do Was dotrze, ze gdyby zamiast Pawła walczył np. Przemek Matyjaszek
lub Wojnarowicz to Alex by prawdopodobnie przegrał w pierwszych minutach a na pewno bałacha by weszła jak w masło!
Po prostu Paweł ma swoje lata i obawiam się, że specjaliści od BJJ specjalnie dużo go tego parteru nie nauczą, on ma pewne przyzwyczajenia i sam już nie wiem co musi zrobić aby było lepiej
Napisano Ponad rok temu
Panowie!
Kiedy wreszcie do Was dotrze, ze gdyby zamiast Pawła walczył np. Przemek Matyjaszek
lub Wojnarowicz to Alex by prawdopodobnie przegrał w pierwszych minutach a na pewno bałacha by weszła jak w masło!
Nie.
Po prostu Paweł ma swoje lata i obawiam się, że specjaliści od BJJ specjalnie dużo go tego parteru nie nauczą, on ma pewne przyzwyczajenia i sam już nie wiem co musi zrobić aby było lepiej
Są ludzie którzy wiedzą.
pozdro.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
K-1 Dynamite 2005-video
- Ponad rok temu
-
Pride Shockwave 2005-video
- Ponad rok temu
-
Paweł Nastula dzisiaj wraca z Japonii
- Ponad rok temu
-
SPOILER - Bennett vs Kaneko
- Ponad rok temu
-
PRIDE ITADAKI- komentarze (SPOILERY)
- Ponad rok temu
-
Uwaga na 2 stronie ktoś podał wyniki w tytule topicu!!!!!!!!
- Ponad rok temu
-
Walka Pawla - komentarze (spoiler delikatny)
- Ponad rok temu
-
linki do walk
- Ponad rok temu
-
Uwaga! Na Onecie jest wynik walki Nastuli!!!
- Ponad rok temu
-
NIE CHCEMY WYNIKOW!!
- Ponad rok temu