Trening indywidualny; odzywianie - prosze o porady
Napisano Ponad rok temu
Poniewaz w moim miescie nie ma dietetyka z powszechnie dobra opinia zwracam sie do was o pomoc.
Wiek 18 lat
Wzrost ok 175 cm
Waga 73 - 75 kg (ostatnio troche masy przybylo przez swieta...)
Trenuje duzo. Czasem wychodzi 5-6 razy w tygodniu, bywa ze mam czas tylko na 2-3 treningi, przewaznie zajmuja przynajmniej godzine, do poltora. Do dyspozycji mam silownie domowa: laweczki skosna i pozioma, gryf, obciazniki, hantle, wyciag, drazek, z przydatnych akcesoriow do sztuk walki to worek (ok 165 cm , waga ok. 65 kg) oraz pilka skajowa wypchana materialem (wielkosc pilki do siatkowki) zawieszona na sznurku oraz lustro. Mam ponad 6letnie doswiadczenie w sztukach walki (tkd itf) Od pazdziernika prowadzilem trening ogolnorozwojowy na ciezarach, potem przeszedlem na wytrzymalosciowy. Teraz przeplatam go rowniez z treningiem pod walke (poruszanie, praca z workiem, pilka, technika ciosu).
Mysle ze dosc jasno opisalem swoja sytuacje, wiec:
moje pytanie: jak zgubic ok. 5 kg (aby zyskac na szybkosci i lepszej rzezbie) nie katujac sie 3 treningami dziennie bez kolacji i slodyczy... Mozliwe jest zrzucenie 5 kg w miesiac, ale zostawia to negatywne zmiany - wyczerpanie. Tu jest kwestia odpowiedniej diety, czlowiek zeby cwiczyc potrzebuje energii. Poza tym zbicie paru kg przyda mi sie do egzaminow na AWF.
Zawsze przestrzegalem pewnych zasad: posilek 2h przed treningiem, posilki regularnie, normalne obiady a nie jakies zupki w proszku. Tylko ze jak ja przyjde po treningu to moglbym polowe lodowki wchlonac...
Staralem sie napisac wszystko co moze byc potrzebne do udzielenia odp na moje pytanie. Z racji tego ze problem IMHO musi byc rozpatrzony indywidualnie zalozylem nowy topic. Wiem ze takich bylo juz duzo, ale przeciez kazdy organizm jest inny. Z gory dziekuje za pomoc.
Pzdr CarpeDiem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sina kichawa a po jutrze sylwester :[
- Ponad rok temu
-
Białko
- Ponad rok temu
-
jak to sie nazywa, do czego służy, z czym to sie je...
- Ponad rok temu
-
kilka slow o treningu
- Ponad rok temu
-
jakie odżywki na poczatek??
- Ponad rok temu
-
Bol nadgarstka
- Ponad rok temu
-
Jakie suple kupic ??