Mawashi geri
Napisano Ponad rok temu
A wiec czy jest to to samo kopniecie mawashi geri tylko rozne metody wykonania czy to jzu sa dwa rozne rodzaje kopniec ?
Mawashi geri to kopnięcie po łuku lub okrężne. Czyli jeśli kopnięcie ma taką trajektorię to po japońsku tak się może nazywać. Natomiast kopnięcie po łuku ale do góry jest ryzykowne (technicznie raczej niepoprawne).
takie kopnięcie jest dobre do sportowego shotkanu :roll:
Napisano Ponad rok temu
Chyba nie.takie kopnięcie jest dobre do sportowego shotkanu :roll:
Napisano Ponad rok temu
Zwłaszcza, że na zawodach shotokanu go nie uświadczysz, a w turniejach kyokushin jest zawsze. :roll:mam na myśli to opadające mawashi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrowienia dla @ll
Napisano Ponad rok temu
Pewnie chodzi o to, ze za bardzo skręcasz tułow - i pochylasz się (tak jak przy starym mawashi). Najmniej kontuzyjna mawaszka to ta z mocno wypchniętymi biodrami i w prawie "wyprostowanej pozycji". Tylko z biodra. Jednak takie mawashi jest zdecydowanie slabsze...Podtrzymujac watek mawashi.Mam taki problem.Jesli podczas treningow duzo kopie mawashi pozniej juz w domu mam problemy z plecami.Bola mnie.Czy ta dolegliwosc moze byc zwiazana ze zla technika wykonywania kopniecia?Ktos z was spotkal sie z czyms takim?
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Podtrzymujac watek mawashi.Mam taki problem.Jesli podczas treningow duzo kopie mawashi pozniej juz w domu mam problemy z plecami.Bola mnie.Czy ta dolegliwosc moze byc zwiazana ze zla technika wykonywania kopniecia?Ktos z was spotkal sie z czyms takim?
musze cie zmartwic, jestes po prostu stary:P zgadnij kto to?
Napisano Ponad rok temu
musze cie zmartwic, jestes po prostu stary:P zgadnij kto to?
Włochata lepiej sie nie odzywaj tylko lepiej zostan na piatkowy trening. Idziemy z Gogusiem wiec moze jednak sie dasz namowic??
Napisano Ponad rok temu
Dokladnie wlochata, myslisz ze jak juz zdalas na braza to juz nie musisz cwiczyc? PozdroWłochata lepiej sie nie odzywaj tylko lepiej zostan na piatkowy trening. Idziemy z Gogusiem wiec moze jednak sie dasz namowic??
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam i koniecznie chodź na treningi /najlepiej z Ziellikiem i Gogusiem/.
Widzę, że forum się rozrasta
Napisano Ponad rok temu
Jak to ona to wydaje mi się, że wiem skąd jej ksywka. To chyba od jej upodobać muzycznych (Włochaty co nie ??) .
Pozdro.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Babajagi jedne:)
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Pozdro.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam @ll
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
mam do wyboru oyama lub kyokushin co wybrac??
- Ponad rok temu
-
Gdzie w małopolsce mogę znaleść szkoły z Karate??
- Ponad rok temu
-
Kata Heian Ohio
- Ponad rok temu
-
SOSNOWIEC - STYCZEŃ 2006 - ZAPISY DO SEKCJI
- Ponad rok temu
-
KATA SEITEDO
- Ponad rok temu
-
IDOKA POLSKA ?