Śmierć na zawodach...
Napisano Ponad rok temu
ale Polska nie była by Polską gdyby już nie zaczęło się piekło pod tytułem zakazać tego sportu itp. Przykre
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie wymaga komentarza
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli nie znasz tej organizacji to chyba nie masz tu nic do gadania...jaks dzika organizacja robi dzikie zawody pewnie z weterynarzem zamiast lekarza i pozniej dochodzi do tragedii. tylko chlopaka szkoda
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To jestem gotów uwierzyć, że stało się to po upadku, a nie po ciosie. Pewnie każdy z was widział wiele knockout'ów, szczególnie zwróciło to moją uwagę przy knockoutach z UFC, gdzie goście padają, jakby 'wyłączyli z nich prąd' bez kontroli, bez napięcia. A szczególnie szok wywołały we mnie makabryczne pozycje a jakich często lądowali (nie naturalnie i bezwładnie ułożone głowy, nogi 'pozawijane' pod tułowiem) - albo jak widziałem na jakiejś walce bokserskiej jak gościu 'zgasł' i zaczął upadać zupełnie bez kontroli spadł na plecy, a zaraz potem w podłogę przywaliła jego głowa 8O - i byłem zdziwiony, że nic mu się nie stało po takim upadkuZnana przyczyna śmierci młodego sportowca
PAP 15:40
Sekcja zwłok 22-letniego zawodnika, który zmarł podczas niedzielnych zawodów taekwondo w Łodzi wykazała, iż doszło u niego do uszkodzenia kręgosłupa szyjnego z przerwaniem ciągłości tętnicy - poinformował PAP rzecznik łódzkiej prokuratury Krzysztof Kopania.
A zresztą, żeby nie szukać daleko - spójrzcie na walkę z finałów tegorocznego K-1: Feitosa vs Schilt. Zobaczcie jak 'upadł', zawisł Feitosa gardłem na linie 8O - dobrze, że jeszcze jakoś PRZYPADKOWO włożyła mu się ręka w liny i trochę odciążył gardło W każdym razie wisiał tak sobie przez chwilę przez którą nikt nie rzucił się żeby go szybko podnieść.
Podsumowując, wracając do tego wypadku z filmiku widać jak po ciosie 'zgasł' i upadł bez kontroli za matę i mógł niefortunnie upaść tak, że szarpnęło głową i przerwało ciągłość tętnicy (tymbardziej jeśli głowa padła za matą a ciało było wyżej - na macie).
Byłbym więc daleki od sugestii że 'zginął po ciosie'.
Napisano Ponad rok temu
kazdy moze zalozyc i klub i organizacje ale nie kazdy dostanie licencje taka jaka ma Sirocco.
W kwestii formalnej: "taką", czyli... jaką?
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście, że bardzo szkoda chłopaka. Skoro sekcja wykazała, że śmierć nastąpiła z powodu upadku, to można się zastanawiać dlaczego. Spadł z maty i uderzył głową w parkiet? Może pominięta została rozgrzewka? Tego się już raczej nie dowiemy i dlatego myślę, że nie ma co drążyć tego nieprzyjemnego tematu. Co najwyżej porozmawiajmy jeszcze jak to wyglądało od strony organizatorskiej, bo pewnie jakieś dochodzenie będzie.
Napisano Ponad rok temu
poszperaj w temacie filmy :wink:Mówiąc ogólnie o TKD, to jeszcze nie widziałem zawodów bez hogo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Napisano Ponad rok temu
OK poprawka, na żywo nie widziałem . No i moim skromnym zdaniem nie powinno się bez pełnego zestawu ochraniaczy organizować walk turniejowych. Pewnie, że nie wyeliminują w 100% ryzyka, ale po to są, aby je zmniejszyć.
Z tego, co widziałem, zawodnicy byli w pełnym zestawie ochraniaczy (kask, rękawice, ochraniacze stóp, pewnie suspensory i nagolenniki też).
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Z tego, co widziałem, zawodnicy byli w pełnym zestawie ochraniaczy (kask, rękawice, ochraniacze stóp, pewnie suspensory i nagolenniki też).
Gizmo
Zwiazki niedlugo wprowadza takie srodki zabezpieczajace - a na zawodach w jedeniu pyz gdzie tez sie zdarzaja wypadki smiertelne pyzy beda mialy 1 cm srednicy
Jak to polacy ze skrajnosci w skrajnosc a smierc zawodnikow wykreuje nowych dzialaczo-krzykaczy teoretykow robiacych wlasny biznes.
Napisano Ponad rok temu
P.S. Oby tylko biegli byli jacys kompetentni
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli ktos zginął w trakcie amatorskich zawodów to jest cos bardzo nie ok
Pytanie 1- według jakiej formuły odbywały sie walki- Taekwon-do ITF, Kick boxing full kontakt?
Pytanie 2- na jakiej zasadzie byli dobierani przeciwnicy- waga, staż zawodniczy itp
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A komunikat tych zawodów można sobie nadal bez problemu przeczytać w necie i zobaczyć, jakie były kategorie...
Gizmo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Egzaminy
- Ponad rok temu
-
cO TRZEBA ZROBIĆ żEBY ZDAĆ NA ZÓŁTY PAS ??
- Ponad rok temu
-
Prośba zw. z nazewnictwem...
- Ponad rok temu
-
Artykuł z "TAEKWON-DO!" - prośba
- Ponad rok temu
-
11.XII.2005 Szczecin
- Ponad rok temu
-
wtf -itf co to znaczy i czym się rózni ??
- Ponad rok temu
-
DOBOK (pOmocY)!!!!!
- Ponad rok temu
-
plan treningowy pilnie potrzebny
- Ponad rok temu
-
TKD w ringu?
- Ponad rok temu
-
Saju Tulgi? / K.O.