tani nesmuk
Napisano Ponad rok temu
MUELA SIOUX- 10 - długośc klingi 10 cm, stal 440C, fuul tang, drewno jakieś tam :-) cena około 160 zł.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Troszkę cie zmartwię bo Muela nie robi chyba z 440C
Fakt, to raczej 440.
Napisano Ponad rok temu
super gatunek stali, ale na "traperskie wypady" wystarczający - dobrze się ostrzy, nie trzyma może cudownie ostrości, ale gdybym miał porównywać, to wypada lepiej niż 440A, trochę bardziej zbliżenie do 440C. Dość łatwo się ostrzy do poziomu golenia włosów na sucho, choć szybko tę ostrość traci, ale już długo trzyma ostrość roboczą. Nadal mam Muela Tanto ( najczęściej używam zytelowej rękojeści jako ... młotka ) i muszę przyznać, że przez długi czas mi służyło wiernie. Jeśli chodzi o twój prezent, myślę że muela jest bardzo satysfakcjonująca a i niespecjalnie droga. Jeszcze zrób jak ja - na stanowiskach opakowywania mają taką "słomę" - wepchnij ją do pudełka. Druga rzecz, to to, że muela robi do swoich noży całkiem przyzwoite pochwy, i nie skłamię, jeśli powiem, że są bardzo funkcjonalne i stylowe.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Macalem to cudo na zlocie i moge tylko polecic tlimowe nessmuki (choc akurat ten na zdjeciu to wersja mikro :wink: )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Atomex - a tak właściwie, to czym powinien się charakteryzować nóż, by uznać go za "Nesmuka"? Pytam, bo zastanowiło mnie Twoje stwierdzenie :-) Pozdr. Loth.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Strata pieniedzy na Muele. Crom, Tlim, Krug robia fajne Nessmuki
Prawda jak cholera!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Avalanche z S30V ??
- Ponad rok temu
-