Poczatek
Napisano Ponad rok temu
Od nie dawana zaczolem sie interesowac Muay Thai bardzo mi sie spodobalo po obejrzeniu kilku walk i chcialbym zaczal to trenowac. Porblem w tym , ze nie wiem czy to odpowiedni sport dla mnie, mam okolo 185cm wzrostu , waze okolo 84 kg i 20 lat na karku :-)
Wczesniej nic nie trenowalem obecnie chodze na silke ale wiem ze to za malo. Chce sie was poradzic jak najepiej trenowac w warunkach domowych przed zapisaniem sie na treningi czy odrazu sie zapisywac. :roll:
Napisano Ponad rok temu
 zapisz sie odrazu...tak zobaczysz o co w tym chodzi ... a w domu bedziesz sobie tylko powtarzał materiał (jak w szkole hehe) a siłownia nie ma sensu ... ja juz tylko sie podciagam na drązku... a kiedys 3 lata chodziłem na silowni 4 nawet 5 razy w tyg. i mowie Ci - ciezko było z tym przestac... ale siłownia to nic
  zapisz sie odrazu...tak zobaczysz o co w tym chodzi ... a w domu bedziesz sobie tylko powtarzał materiał (jak w szkole hehe) a siłownia nie ma sensu ... ja juz tylko sie podciagam na drązku... a kiedys 3 lata chodziłem na silowni 4 nawet 5 razy w tyg. i mowie Ci - ciezko było z tym przestac... ale siłownia to nic  trzeba tylko miec dobrą sylwetke na laski
  trzeba tylko miec dobrą sylwetke na laski  a walki sie tam nie nauczysz
  a walki sie tam nie nauczysz  no jedynie siła ... ale nauczysz sie niedlugo ze to nie jest najwazniejsze
  no jedynie siła ... ale nauczysz sie niedlugo ze to nie jest najwazniejsze  jeszcze cos chcialbys wiedziec ??
  jeszcze cos chcialbys wiedziec ??

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
 tam nie ma przebacz
  tam nie ma przebacz  a ja juz wogole mam trenera co nie odpuszcza nam niczego!!! ktos sobie pomysli ze to tyran ! ale ja mu jestem za to wdzieczny ... i mam za to do niego szacunek ze jak wale w worek i juz nie moge to on do mnie podejdzie i zacznie sie drzeć .. to na prawde pomaga! i naprawde jak ktos chce nauczyc sie walczyć DOBRZE i przede wszytskim SKUTECZNIE to polecam muay thai ... cwiczylem juz kiedys kio hushin i jiu jitsu i wiecie co wam powiem ????? to jest spacer !!!!!!! spacerek  !!!! oczywiscie tez zalezy od trenera ... i jeszcze raz pisze ze siłownia to NIC ..taki koksik co wazy ze 105 kilo nie ma szans z zawodnikiem z wagi np. do 81 ... nie ma szans ... tyle chcialem przekazać
  a ja juz wogole mam trenera co nie odpuszcza nam niczego!!! ktos sobie pomysli ze to tyran ! ale ja mu jestem za to wdzieczny ... i mam za to do niego szacunek ze jak wale w worek i juz nie moge to on do mnie podejdzie i zacznie sie drzeć .. to na prawde pomaga! i naprawde jak ktos chce nauczyc sie walczyć DOBRZE i przede wszytskim SKUTECZNIE to polecam muay thai ... cwiczylem juz kiedys kio hushin i jiu jitsu i wiecie co wam powiem ????? to jest spacer !!!!!!! spacerek  !!!! oczywiscie tez zalezy od trenera ... i jeszcze raz pisze ze siłownia to NIC ..taki koksik co wazy ze 105 kilo nie ma szans z zawodnikiem z wagi np. do 81 ... nie ma szans ... tyle chcialem przekazać  pozdrawiam
  pozdrawiam  

Napisano Ponad rok temu
 .
   . Odrazu znajduje w sobie ukryte pokłady energi .
Napisano Ponad rok temu
taaak mnie wszystko napieprza ze ani nie gadam, jak narazie pracuje nad garda i rozciaganiem sie :-) bo z tym u mnie najgorzej.
Napisano Ponad rok temu
 zycze powodzenia w treningach i wytrzymałości
  zycze powodzenia w treningach i wytrzymałości

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
trenując tajski 3 razy w tyg. lepiej nie marnować sił na siłownie.... kiedy wtedy bedzie czas na regeneracje ??? nawet niewoadomo jaki zawodnik potrzebuje regeneracji ... jesli wczesniej chodził na siłowni to juz jakas sylwetke ma i zle wygladać nie bedzie ... no ale jestem np. za podciaganiem sie na drazku (częstym)Ja bym proponował siłownie dla dobrej sylwetki + Muay Thai dla większej pewności siebie i dobrej obrony.
 wspaniałę cwiczenie
  wspaniałę cwiczenie  

Napisano Ponad rok temu
trenując tajski 3 razy w tyg. lepiej nie marnować sił na siłownie.... kiedy wtedy bedzie czas na regeneracje ??? nawet niewoadomo jaki zawodnik potrzebuje regeneracji ... jesli wczesniej chodził na siłowni to juz jakas sylwetke ma i zle wygladać nie bedzie ... no ale jestem np. za podciaganiem sie na drazku (częstym)Ja bym proponował siłownie dla dobrej sylwetki + Muay Thai dla większej pewności siebie i dobrej obrony.
wspaniałę cwiczenie

a pompki , brzuszki , bieganie ??????
Napisano Ponad rok temu
do biegania,i po ile brzuszkow tak mniej wiecej ?? :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
 ale chcialem sie upewnic
  ale chcialem sie upewnic   
  dzieki za rady :-)
Napisano Ponad rok temu
o wlasnie ile papek na poczatku najlepiej robic, jaki dystans sobie na poczatku wyznaczyc
do biegania,i po ile brzuszkow tak mniej wiecej ?? :-)
........... biegaj średnie dystanse - np. 800 metrów - czyli mniej więcej 2 okrążenia boiska szybkim tempem (np 4 serie) , a pompki i brzuszki to podejrzewam że na treningach w klubie będziesz katował
 , bo mocny brzuch to podstawa w Muayu.  Z dobrych ćwiczeń "w terenie" bardzo polecam klasyczny "jumping" np. serie 4 x 50 m. Oczywiście intensywność  ćwiczeń, dystanse i obciążenia to indywidualna sprawa. Zależy jaką masz kondycję - wytrzymałość. Bieganie wolnym tempem długich dystansów nie ma aż takiego przełożenia na poprawę wytrzymałości na treningach, jak bieganie średnich dystansów. Zdecydowanie najlepsze jest jak najmocniejsze tempo - średni dystans.
 , bo mocny brzuch to podstawa w Muayu.  Z dobrych ćwiczeń "w terenie" bardzo polecam klasyczny "jumping" np. serie 4 x 50 m. Oczywiście intensywność  ćwiczeń, dystanse i obciążenia to indywidualna sprawa. Zależy jaką masz kondycję - wytrzymałość. Bieganie wolnym tempem długich dystansów nie ma aż takiego przełożenia na poprawę wytrzymałości na treningach, jak bieganie średnich dystansów. Zdecydowanie najlepsze jest jak najmocniejsze tempo - średni dystans.

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie zgadzam sie - najlepiej jest robić sredni dystans (2-10 km) w średnim tempie przeplatając to sprintami - koncu nie da sie walnac dychy w 40 minut biegnac w wolnym tempiebiegaj średnie dystanse - np. 800 metrów - czyli mniej więcej 2 okrążenia boiska szybkim tempem (np 4 serie) , . Bieganie wolnym tempem długich dystansów nie ma aż takiego przełożenia na poprawę wytrzymałości na treningach, jak bieganie średnich dystansów. Zdecydowanie najlepsze jest jak najmocniejsze tempo - średni dystans.
Napisano Ponad rok temu
wspaniałę cwiczenie

a pompki , brzuszki , bieganie ??????
chodziło mi o siłowie nie o pompki brzuszki i bieganie
 to nie sa cwiczenia wymagające sprzętu
  to nie sa cwiczenia wymagające sprzętu  

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
 FaceBook
 FaceBook
	10 następnych tematów
- 
			 muay thai VS kręgosłup muay thai VS kręgosłup- Ponad rok temu 
- 
			 Gdzie można kupić spodenki Twins do Muay Thai. Gdzie można kupić spodenki Twins do Muay Thai.- Ponad rok temu 
- 
			 Dobry klub dla dziewczyny Dobry klub dla dziewczyny- Ponad rok temu 
- 
			 Muay Thai a silownia Muay Thai a silowniaGuest_budo_szoru1_* - Ponad rok temu 
- 
			 Kick Boxing Kick Boxing- Ponad rok temu 
- 
			 Muay Thai a BJJ konfontacja Muay Thai a BJJ konfontacjaGuest_budo_szoru1_* - Ponad rok temu 
- 
			 TRZY PYTANIA (MT) TRZY PYTANIA (MT)- Ponad rok temu 
- 
			 Lektura, film o ... Lektura, film o ...- Ponad rok temu 
- 
			 MUAI THAI, KICK BOXING MUAI THAI, KICK BOXING- Ponad rok temu 
- 
			 Zabojstwo trenera. Zabojstwo trenera.- Ponad rok temu