Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z ciekawostek dodam że formuła naszych rodzimych miotaczy opiera się na LE – 10 czyli ( 10% OC / 2.000.000 SHU / 1.33% Capsaicynoids ) wcześniej były to miotacze oryginalne ( sprowadzane przez HPE z U.S.A. i produkowane przez Guadrian ) lecz obecnie nie jest to nic innego jak produkowany u nas HI – MAX z doklejona naklejką Policja produkowany zarówno w opcji Flip Top jak i Cop Top.
Idąc dalej tym tropem warto podkreślić że ta sytuacja – wszak nieznana ogółowi – ( wiec jakiekolwiek dalsze spekulacje są raczej nie na miejscu ), była marginalna a z tego co zrozumiałem z artykułu to dokładne okoliczności nie są znane. To tak jak z tym Polakiem którego w Kanadzie zabili taserami – zresztą kolo dostał z 3 czy 4 naraz ?!
Cizzia
Ps. Osobiście trzymam stronę policjantów – czemu ? – ano w przypadku interwencji powinno się natychmiast i w milczeniu wykonywać polecenia POLICJI, i bez znaczenia jest to co o tym myślimy i czy mają rację – tym bardziej że prawo jest po ich stronie.
Ps. 2 – co do odpowiednich środków i technik do przenoszenia miotaczy gaśnicowych wypowiem się jak tylko znajdę chwilę czasu bo ostatnio mam młyn – a że temat jest bardzo ciekawy wiec warto chwilę mu poświęcić a nie jedynie potraktować pobieżnie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bo to chyba właściwie to samo co ten z napisem "Policja' co Cizzia zdjęcie wkleił.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
buszując po forach rowerowych znalazłem przypadkiem temat o gazach:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
a w nim wpis następującej treści:
mam kolegę który jest ostro zj$%@% pod tym względem (gazy noże pałki teleskopowe )na rowerze sie kiedyś wywrócił i mu gaz wybuchł... cała noga poparzona ..już nie jeździ na rowerze z takimi wynalazkami ale nosi dalej
Wyobraźnia pewnie robi swoje, bo jakoś ciągle mam przed oczami ten wpis kiedy wsuwam rękę do kieszeni w której trzymam swojego S&W:oops:
Czy ktoś z Was słyszał o jakichś innych przypadkach wybuchu puszek z gazem?
Swoją drogą ciekaw jestem czy producenci testują wytrzymałość pojemników pod kątem ewentualnych upadków, uderzeń itd.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Dziennik Urzędowy Komendy Głównej Policji Nr 24/2004 r., poz. 153
DECYZJA NR 659 KOMENDANTA GŁÓWNEGO POLICJI
z dnia 23 grudnia 2004 r.
w sprawie wprowadzenia na uzbrojenie Policji ręcznych miotaczy pieprzu - Bodyguard LE-10
Napisano Ponad rok temu
ludzie ja nie jestem mitoman gawędziarz HE HE ...
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
arsenowodór (3x cięższy od powietrza gaz o słabym zapachu czosnku lub cebuli)"
natural
Napisano Ponad rok temu
A ja tutaj pytam o zastosowanie jednego z głównych składników cebuli jako środka do produkcji gazów obronnych. :roll:
Napisano Ponad rok temu
tak poprostu mi sie skojarzylo z gazem musztardowym ktory podobno nia pachnie
kojaze tez ze na jakims forym goscie wyciagali kapsaicyna acetonem z papryk i ktos polecal jeszcze czosnek
Napisano Ponad rok temu
Piszesz o tym forum [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 7
0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu