Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Brawo! Rób tak dalej to w końcu kogoś zabijesz, a samemu wylądujesz w pudle. :roll:z obserwacji... batonem jak w leb nie jebniesz to tylko podkurwia
Napisano Ponad rok temu
Ja już bardziej skłaniam się do posiadania dwóch miotaczy gazu (na wszelki wypadek), a w ramach wzbogacenia asortymentu jakiś porządny paralizator do walki w zwarciu.
Gaz ma nad innymi akcesoriami obronnymi tą przewagę, że większość z nas nie zawaha się go użyć, gdy będzie taka potrzeba.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
"Ręczny Miotacz Gazu (RMG) niezbędny w każdej damskiej torebce. Składnikiem głównym rozpylanego gazu jest OC (oleorosin capsicum), czyli kopsaicyna alkalidowa - substancja uzyskana z papryki chilli, wzbogacona strarym, sprawdzonym CS i CN - gazem łzawiącym"
marketingowy belkot, co myslicie?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Potrzebuje niedlugo kupic gaz dla braciaka i tak sie zastanawiam czy force-80 czy s&w czy Sabre, kurde chcialbym cos dobrego i nieduzego, co myslicie?
Napisano Ponad rok temu
Co do paralizatora to miałem na myśli dobry paralizator czyli w praktyce taser (zwykłe paralizatory mają wg mnie mizerną skuteczność), chociaż ostatnio przypadkowo natknąłem się w necie na coś jeszcze lepszego od tasera, bo mozna z niego było oddać dwa strzały bez wymiany kardridża (cena wyklucza zakup tego ustrojstwa). Ale to nie jest dyskusja na temat paralizatorów. Mimo wszystko gaz wydaje się najlepszym rozwiązaniem do samoobrony tego będę się trzymać, chociaż każdy może mieć odrębne zdanie na ten temat.
Napisano Ponad rok temu
Puszka 75 ml ale to już była prawie końcówka gazu zostało mi chyba tylko na jeszcze jednego pieska/właściciela.
Napisano Ponad rok temu
Marketingowy bełkot na zdjęciu w powiększeniu na puszce jest napisane Pepper Spray.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to ja zapytam - ilu z was zawiodl gaz na ulicy? i w jaki sposob zawiodl? (nie dzialal w ogole, slabe cisnienie, brak wyszkolenia i przez to nieskutecznosc obrony itd)Owszem, trzeba mieć jakąś alternatywę na wypadek, gdyby z miotaczem było coś nie tak (np. byłby uszkodzony)
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 6
0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu