Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
FOX LABS Stream 5.300.000 SHU 4 oz.
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
PS. Czemu nie odpisujesz na maila dotyczące tego zakupu?
Napisano Ponad rok temu
A ja po raz kolejny przypominam, że przed kilkomalaty czytałem ulotkę informacyjną z instrukcją dot. RSG 3. Była dostępna na stronie internetowej f-my Incorsa. Wynikało z niej, że gaz ten ma stężenie odpowiadające 0,3 % kapsaicyny. Czyli malutko.
Czyli ile wynosi % roztworu OC?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Choć producent RSG (firma IDC) deklarowała, że na zamówienia zrobi też z innym stężeniem.
Interesuje mnie dokładnie ten gaz który jest u nas na Polskim rynku dostępny, a nie jaki IDC deklarowała że zrobi. Wynika z tego co powiedziałeś że gaz jest do dupy bo jest za słaby. Podobno (według jednego ze sklepów) gaz posiada 2.5 miliona jednostek SHU. Czy to rekompensuje w jakiś sposób niski poziom czystej substancji drażniącej?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A Fox'a bym chętnie sprawdził, czy działa mocniej niż np. Sabre Red, ale skąd go wziąć...?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na wstępie – ponieważ dostałem od Was ostatnio sporo maili proponuję aby wszyscy e/w chętni, pisali na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] co zapewne znacznie ułatwi kontakt ze mną. Rozumiem że przed wakacjami każdy chętnie by się zaopatrzył w małe co nieco HE HE HE tym bardziej klasy HIGH _ END.
Ponieważ NIE PROWADZĘ SKLEPU WYSYŁKOWEGO !!! a tym bardziej nie zarabiam na załatwionych innym miotaczach – pisałem już o tym – dlatego proszę o wyrozumiałość i cierpliwość.
JAK OBIECAM że komuś coś załatwię to na 100% tak będzie / nikt się na mnie jeszcze nigdy nie zawiódł – zresztą od NIKOGO nie biorę pieniążków zanim sam nie mam w ręku.
Jedyne opóźnienia które wynikają, są spowodowane daleką drogą ( ano płyną z USA ) a to zwyczajnie TRWA ( jeszcze mi się nie trafiło aby paczka przyszła wcześniej niż po 6 tygodniach a i 8 nie wykracza poza normę – bywa że więcej ) więc jeśli ktoś tego nie rozumie to ja osobiście MAM W DUPIE jakąkolwiek współpracę z takimi ludźmi – tym bardziej że nic z tego nie mam !!! - więc pozostaje mi nadzieja że to zamyka sprawę oczekiwania raz na zawsze, tym bardziej że nikt za nic mi przecież nie zapłacił ... !
Ponieważ faktem jest że mam dojście do wszystkiego co jest dostępne na rynku amerykańskim, jestem w stanie pomóc w załatwieniu cacuszek których w żaden inny sposób kupić nie można – i nie chodzi mi tu tylko o osobę która tam mieszka, coś dla nas kupi i przyśle w paczce ... HE HE tak łatwo to nie ma, sprawa jest znacznie bardziej skomplikowana ( zresztą gdyby nie była już dawno ludziska by sobie pościągali różne ciekawostki sami ).
Po pierwsze prawo w USA jest mocno skomplikowane i trzeba się orientować nie tylko w prawie stanowym ( co wolno a co nie na terenie danego stanu ) ale i ogólno narodowym dodatkowo są zabawki których NIE MOŻNA sprzedawać poza terytorium USA – również gazy !!!
Reasumując nie mając pojęcia co się robi, można NAPYTAĆ SOBIE BIDY a w Ameryce jak poznałem mentalność ludzi tam mieszkających, NIKT z prawem do czynienia mieć nie chce !!! a i kary finansowe walą takie że nic tylko się w głowę młotkiem walić co się narobiło – tym bardziej że przyznacie sami iż działając, w micro skali zarobić się na tym specjalnie nie da, bo i ile 20 – 30 dolców a nawet gdyby i 100 to za takie pieniądze nikt się narażać – ani w Polsce ani tam - nie będzie / że nie wspominam o czasie który jest istotny przy takich tranzakcjach.
Dodam jedynie że ja staram się robić to profesjonalnie, kupuje nie dosyć że od firmy to jeszcze osoba w tym pośrednicząca posiada licencję, płaci od tego tax ( podatek ) dodatkowo dochodzą koszty za przesyłki kurierskie, cło i transport morski. W tej całej składowej nie dziwi mnie że Firma która to załatwia, dokłada do tego swój procent co wpływa na cenę w Polsce oscylującą w granicach od 150 pln za profesjonalny miotacz ( dodatkowo należy doliczyć koszt przesyłki kurierskiej - inaczej nie wysyłam - np. DHL ok 35 pln zresztą proszę sobie sprawdzić aktualne cenniki w necie ).
Co ciekawe w porównaniu z krajowymi cenami które mieszczą się w granicach 80 – 90 pln za miotacz dobrej klasy o pojemności 90 ml ( np. OC – 17 ), kwota 150 pln czy nawet 200 za miotacz nie tylko niedostępny u nas w kraju, ale również nieporównywalnej jakości i skuteczności !!! nie wydaje się być zbyt wygórowana tym bardziej że nic innego równie skutecznego i jednocześnie legalnego kupić się nie da .
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chciałbym zapatrzyć się w miare skuteczny gaz pieprzowy, który będzie legalny na terenie Niemczech i Francji? co polecacie? Jak w tych krajach wygląda sprawa legalności gazów?
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
troche mnie wcielo - ten sam gaz - a jaki rozny efekt:FOX LABS Stream 5.300.000 SHU 4 oz.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
gosc byl w stanie otworzyc oczy, chwycic bron i zakajdankowac goscia (no powiedzmy ze byl w stanie....)
Napisano Ponad rok temu
Police Magnum OC 17, Hi Power albo Force 80.Chciałbym zapatrzyć się w miare skuteczny gaz pieprzowy, który będzie legalny na terenie Niemczech i Francji? co polecacie?
Jeżeli chodzi o Francję to nie wiem jak jest z legalnością gazów w tym kraju, natomiast w Niemczech wygląda to tak (cytat z Wikipedii):Jak w tych krajach wygląda sprawa legalności gazów?
In Germany pepper sprays labelled for the purpose of defense against animals may be owned and carried by anyone (even minors). Such sprays are not legally considered as weapons §1 WaffG. Carrying it at (or on the way to and from) demonstrations may still be punished. Sprays that are not labelled "animal-defense spray" or do not bear the test mark of the Materialprüfungsanstalt (MPA) (material testing institute) are classified as prohibited weapons. Justified use against humans as self-defense is allowed. CS sprays bearing a test mark of the MPA may be owned and carried by anyone over the age of 14.
Napisano Ponad rok temu
Jestem nowy na forum. I chciałem się na poczatek przedstawić:
- Nowy model FORCE 90 3% CS !!!!!! żel 50 ml - WYMIATA !!!
- MAGNUM POLICE OC 17 chmurka 50 ml - j.wyżej
Pozdrawiam,
Roman
Wa-wa
Napisano Ponad rok temu
na kundle ganiające za rowerem i pijanych emerytów działkowych co nie znają znaczenia słowa spierdal..aj mam przygotowany PEPPER KO stożek. Szkoda mi na nich porządnych gazów.
Ale szczególnie cenny na "grubszego zwierza ulicznego" jest ten nowy francuski FORCE 90 :
Tu macie fotke:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Chociaż poprzedni model FORCE 80 2,5%CS też wymiatał jak należy tyle że to była MGŁA raczej.
Prajz
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 10
0 użytkowników, 10 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu