Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
,,Mozliwe, ze data produkcji tego tanszego jest krotsza ..."
I tu docieramy do sedna sprawy,zaskakująco niska cena (większy pojemnik gazu dziwnie tani w porównaniu z mniejszym) no i wyjaśniła się sprawa braku nalepek z datą ważności gazu....dla jasności nie robię antyreklamy gazom Walther Pro Secur żel (sam jestem właścicielem takiego 55 ml) tyle tylko, że kiedy ja kupowałem było dokładnie tak jak w opisie markety cyt.
,, ....Pro Secur sprzedawany jest w zgrzewanym foliowym opakowaniu w ktorym znajduje sie jeszcze ulotka..."
Napisano Ponad rok temu
Mam ten gaz od roku, nosze go caly czas w kieszeni.
Co prawda nie musialem go nigdy uzyc, ale uwazam, ze to zabezpieczenie wcale nie jest taki zle. Zdarza sie, ze przelaczy mi sie w kieszenie, ale nigdy nie wystrzelil.
Poza tym, kiedy nacisnie sie spust, to zostaje on w takiej pozycji, ze nie da sie go latwo przelaczyc w pozycje "safe", poniewaz zostaje lekko wcisniety (ale nie pryska oczywiscie ) i trzeba go lekko podwazyc, zeby wyskoczyl i dopiero wtedy przekrecic.
Podsumowujac, moim zdaniem, nie powinno to przewazac przy wyborze gazu.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gaz ko stozek ma zolta dysze i gaz jest lty w srodku hehe KO strumien czerwona dysza i psiknalem troszke gazu i czerwony kolor a defenol z serii KO biala bo cs tez bialy hehe.Czy wiecie ktory z nich jest lepszy(tzn oprocz defenola) Strumien bo chyba czerwony pieprz czy stozek?? sorki za takie glupie pytanie ale ciekawosc mnie zzera
przeczytaj jeszcze raz swojego posta... zrozumiales cos? bo ja nie
Napisano Ponad rok temu
wiem ze nic zrozumiec nie mozna ale ja nie wiem jak to powiedziec:PP
Napisano Ponad rok temu
Ps.Czy znajdzie się ktoś na tym forum kto miałby mozliwość załatwienia gazów Fox Labs albo Mace?
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem ostrość tych gazów jest bardzo zbliżona do siebie.Maja nieco inny zapach.W stożku substancja wyrzucająca jest łatwopalna a w stumieniu niby nie.Polecam wersję w stożku jako gaz obronny przeciwko psom bo ma dobry zasięg i łatwo nim trafić.Z mojego doświadczenia na ludzi też się sprawdza jednak polecam coś z wyższej półki jak np.Walter,Sabre,Bodyguard itp.
Ps.Czy znajdzie się ktoś na tym forum kto miałby mozliwość załatwienia gazów Fox Labs albo Mace?
hmmm ja mam stozek.poza tym dlatego ze stozek jest jak dezodorant to pisze ze latwopalny ale w strumieniu pewnie jest taka sama substancja.Mam pytanie.podobno pierwsze uzycie jest namocniejsze bo najwieksze cisnienie ma w pojemniku wtedy to prawda ze nastepne uzycia maja mniejszy zasieg????
Napisano Ponad rok temu
Wobec tego, co radzicie? Wybrać piankę czy płyn? Innymi słowy, co szerzej psika?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kolejny debil na allegro.Sprzedaje gaz Cs jako pieprzowy.wlasciwie niby kartke papieru.Druga sprawa spisal ze strony militaria.pl to ze testowac mechanizm co 90 dni czy cos tam i ze niby 40 ml starczy na chmurzeprzez okolo 8 sekund a na tyle starczy gaz S&W iles tam mililitrow. co sadzicie o takich debilach????
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Batoniarz: Wysłałem Ci wiadomość a Ty nic
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na bank nie kapujecie co nabazgralem ale luzik pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Ma OC, a ile i jakiej ostrości - któż to może wiedzieć ? (trzeba by zbadać chromatograficznie)
Napisano Ponad rok temu
No jakby nie miał OC, to nie powinien nazywać się pieprzowy...
Ma OC, a ile i jakiej ostrości - któż to może wiedzieć ? (trzeba by zbadać chromatograficznie)
chromatograficznie????co to znaczy hehe?? ale po nazwie widac ze do tego jest potrzebne jakies laboratorium specjalistyczne
Napisano Ponad rok temu
ostatnio miałem sytuację w tramwaju jak wracałem z 4 kolegami i jakiś "psychopata" się doczepił do mnie no i po chwili walnął mnie oczywiście wszyscy udawali że nie widzą tylko jakiś staruszek do niego się doczepił. Oczywiście jak się kolegów czy łoimy go to oni głowy odwrócili i nic pomimo że on też ich się czepiał. Tacy są znajomi :?
Wiedziałem że sam nie mam szans bo nie mogę liczyć na pomoc kumpli ani nie posiadałem żadnego gazu przy sobie dlatego mam pytanie jaki gaz byłby dobry ponieważ nie znam się taki aby działał natychmiastowo i można było go używać w pomieszczeniach czy np; WALTHER PRO SECUR byłby dobry?
Chce się w jakiś już ubezpieczyć i na przyszłość podzielić się nim z takimi typem jakiego spotkałem w tramwaju :?
Proszę o jakąś rade z góry dziękuje :-)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 13
0 użytkowników, 13 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu