Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A czy ktos wie jaka srednice ma strumien po przebyciu 1m w przypadku czerwonego (zel,stozek) i bialego (plyn, strumien) gazu Walther Secur Pro?
Moze przy uzyciu z bliska nie ma znaczenie jaki to rodzaj gazu, moze stozek nie zdazy sie zbytnio rozproszyc i bedzie efekt podobny jakby uzyc plynu?
Strumień czerwonego stożka na odległości 1 metra to około 1 metr średnicy.
Biały - strumień to nie wiem może 15 cm... samo słowo "strumień" jest tu znaczące,bo jest to jednolita wiązka.Oczywiście niektóre krople opadają nieco szybciej, ale nie zmienia to faktu,że przekrój poprzeczny kołem wielkim nie jest ;]
Napisano Ponad rok temu
Z psami jak z ludżmi - na jednego wystarczy głośniej krzyknąć, a innego i postrzał z 9 mm PA nie zatrzyma.
Ale nie porównujmy KO za 15 PLN do takiego np. UDAP czy Frontiersmana na niedźwiedzie, za kilkadziesiąt $.
Paralizator Animal Taser jest podobno bardzo skuteczny na psy i nie tylko. Jak się trafi, rzecz jasna...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A wracając do głównego wątku to chciałbym zapytać jak się ma odległość użycia gazu do jego skuteczności i bezpieczeństwa.Miałem taką sytuację (pisałem o niej wcześniej) że psiknąłem takiego zadymiarza z odległości 20-30cm KO stożkiem.Wszystko wydawało się OK łapanie się za twarz,kucnięcie na kolana,głośne kur...a itp.jednak na drugi dzień okazało się że gościu biega z opatrunkiem na oku i grozi że poda mnie do sądu bo okulista stwierdził że ma uszkodzoną rogówkę (chciał mnie nastraszyć bo nie było to trwałe uszkodzenie).Koleś zaczął mi zarzucać że nie umiem "obsługiwać gazów" bo psiknąłem go zbyt blisko.Dodam jeszcze że to była samoobrona z mojej strony.Jego twarz pokryła się w ok.0,5sek.niemal całkowicie na zielono.Można wnioskować z tego że im bliższa odległość tym większa skuteczność bo więcej substancji pokrywa twarz i że tak powiem z większym dociskiem ciśnienia :>tylko czy to bezpieczne i czy gazem pieprzowym też można uszkodzić wzrok podobnie jak CS-em?Jakie jest prawdopodobieństwo że pieprzem się kogoś oślepi?
Napisano Ponad rok temu
BTW Czy ktoś ma Pro Secura na którym podana jest jakaś data ważności?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w Szczecinie mamy 2 kluby i oba sa dobre musisz isc i sprawdzic gdzie CI sie bardziej podoba...moi znajomi chodza do Linke Gold Team i pewnie ten by polecili ...Berserkest team jest tez bardzo dobry-mistrzowie Polski o ile dobrz pamietam..bardzo dobre osiagniecia majaWitam chłopaki (i dziewczyny)!
Jestem nowy na forum, więc chętnie dołączę sie do dyskusji.
Dzisiaj nabyłem na bron.pl :
Gaz obronny PRO SECUR 55 ml żel WALTHER
Gaz obronny PRO SECUR 55 ml płyn WALTHER
Kiedy już dojdzie przesyłka to gazów nie omieszkam wypróbować.
Po wszystkim zdam relacje
Tak na marginesie - jest ktoś ze Szczecina ?
Przenoszę się tam ze względu na studia i szukam jakiegoś dobrego klubu MMA, aby nie się nie zaniedbać
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To moze sie zdarzyc poniewaz widzialam w jedym ze sklepow, ze naklejka poruszala sie luzem wewnatrz opakowania Pro Secur
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do dyskusji to ja dalej podtrzymuję opinie,że stożek jest nie do pobicia, łatwiej przycelować w delikwenta. Fakt faktem,że rozwiązanie stożkowe nie sprawdza się jednak w ciasnych pomieszczeniach,tymniemniej 90% przypadków z użyciem gazu zdarza się na zewnątrz.Pamiętajcie też,że z reguły napastników jest kilku,tak więc siła rażenia jest tutaj nie bez znaczenia. Oczywiście pozostaje kwestia warunków atmosferycznych i tutaj trzeba liczyć na korzystną aurę tudzież oceniać trzeżwo sytuację. Optymalnie można nosić dwie sztuki,stożek i płyn, to już daje większe pole manewru. Dobrego nigdy za wiele jak mawiał ktoś mądry.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1. Testował ktoś polskiego pieprzowego Terminatora (żel)? :-)
2. Walther Pro Secur żel (czerwony) jest w sklepie "Aro Broń" w dwóch pojemnikach. Wszystko git, gdyby nie kuriozalna różnica w cenie - 44ml kosztuje 89zł a 55ml... 39 Ocb? To jakaś ściema? W opisie jest to samo, niby jest też adnotacja że to promocja, ale... dziwne. Kupował ktoś w tym sklepie już?
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Ze tego co widze ze sklepem mozna sie kontaktowacprzez e-mail, skype, telefon wiec moze najlepiej nich sami wytlumacza
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 17
0 użytkowników, 17 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu