Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Content: 10% OC (Oleoresin Capsicum) with minimum 2,0% of
Capsaicinoids in entire solution, solved in benzyl alcohol.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do parametrów (szczególnie tych tańszych gazów) podawanych na miotaczu, wydaję mi się, że jest to orientacyjna górna granica jaka może zostać uzyskana podczas produkcji. Bardzo często takie tańsze środki nie mają nawet 60% tej zawartości. Jedna seria może być mocniejsza inna słabsza.
Jak bowiem wytłumaczyć, że taki WALTHER PRO SECUR ma 10%2mln SHU kosztując 70-80 zł a taki Klever KO Pepper ma 11%/2,5 mln SHU (dane producenta) przy cenie 15 - 20 zł ??
Napisano Ponad rok temu
Co do parametrów (szczególnie tych tańszych gazów) podawanych na miotaczu, wydaję mi się, że jest to orientacyjna górna granica jaka może zostać uzyskana podczas produkcji. Bardzo często takie tańsze środki nie mają nawet 60% tej zawartości. Jedna seria może być mocniejsza inna słabsza.
True.Jak bowiem wytłumaczyć, że taki WALTHER PRO SECUR ma 10%2mln SHU kosztując 70-80 zł a taki Klever KO Pepper ma 11%/2,5 mln SHU (dane producenta) przy cenie 15 - 20 zł ??
Ano tak, że na cenę końcową produktu wpływają dziesiątki czynników, od ceny i warunku skupu surowca, przez linie produkcyjne, różny koszt i metody produkcji, koszt pracy, sposób kontroli jakości, spełniane normy i wymogi gazu i zakładu, kraj produkcji i zbytu, inne używane substancje aż po marże i narzuty hurtowników, dystrybutorów i sklepów.
Napisano Ponad rok temu
True.Jak bowiem wytłumaczyć, że taki WALTHER PRO SECUR ma 10%2mln SHU kosztując 70-80 zł a taki Klever KO Pepper ma 11%/2,5 mln SHU (dane producenta) przy cenie 15 - 20 zł ??
Ano tak, że na cenę końcową produktu wpływają dziesiątki czynników, od ceny i warunku skupu surowca, przez linie produkcyjne, różny koszt i metody produkcji, koszt pracy, sposób kontroli jakości, spełniane normy i wymogi gazu i zakładu, kraj produkcji i zbytu, inne używane substancje aż po marże i narzuty hurtowników, dystrybutorów i sklepów.
Napisano Ponad rok temu
dostal z nato i jednoczesnie zajebal licealiscie w lape i na kopy (jego kumple nie wyskoczyli) innym razem kolega z lawki obok jebnol innemu koledze z 30cm na zasadzie zobacz jak pachnie i tez nic specialnego, kilka razy rozpylano gaz w sasiednich klasach jako dzolk
Napisano Ponad rok temu
A co sądzisz o HPLC jest to "wiarygodna" metoda testowania zawartości?
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze jedno- nie ufam producentom i wiem jakie przewały idą na gazach- wg mnie gaz należy dobierać biorąc pod uwagę jego zastosowanie w służbach oraz testy robione przez zwykłych ludzi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Postanowiłem zakupić sobie do samochodu gaśnicę pieprzową i wybór padł na HI-MAX tylko nie wiem czy kupić we mgle czy strumień. Co byście wybrali i dlaczego?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu