Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Majku może Ty jako jedyny znawca i fachowiec na tym forum powiesz nam dlaczego warto zapłacić z DPS 200 czy 250zł czemu to on jest taki zajebisto - wyjebisty, że musi tyle kosztować. Może podasz jakieś jego parametry, ostrość, kapsaicynę no cokolwiek co uzasadni jego cenę
PS jeśli Ambull ma ochotę Ci pomóc to niech Ci pomoże i uświadomi mnie... no bo ja się nie znam
Majk proszę... nie znalazłeś chińskich podróbek gazu chociaż byleś pewny że są, krzyczałeś głośno na forum. Żeby sprawdzić zasięg HP też Ci odwagi nie starczyło to chociaż... wykaż się wiedzą
Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych
Napisano Ponad rok temu
Mocne to te które zachwalał tu kolega cipcia. A że kosztują sporo?[b] No cóż ... najczęściej tyle masz za ile kupujesz.
Kolego przeginasz ze swoimi tekstami! Wydałem na gazy ponad tauzena zł ale nie jestem tak naiwny jak Ty żeby dać się naciągnąć na coś za 200zł. Postaw to sobie za szybką i módl się do niego. Rozumiem że nie możesz zrozumieć i pojąć że ktoć Cię wykręcił!
Sorry Twój problem! Skończ z tekstami że HP jest taki super bo taki drogi!
Twoja naiwność i wazeliniarstwo są proporcjonalne do ceny którą zapłaciłeś.
Wali mnie twój pajacowaty styl komentarzy.
Swoje wiem a gazy sprawdziłem koleżko i ja i znajomi.
Kupuj więc tanie SABRE i ciesz się leszczu barowy
Rozumiem że tobie mama czy babcia dała pieniążki, (no może dwa lata ciułałeś zbierając truskawki) a ty zamiast łopatki i wiaderka do piasku kupiłeś "straszliwy" gaz HP. Myślisz że teraz jesteś jak ZEUS i wszyscy będą ci się kłaniać. Niech się cała Polska dowie że wydałeś 200zł na "straszliwy"gaz... Jaki to zrobiłeś "boski" interes....
Koledzy już proponują ci "straszliwe" gazy za 500zł To dopiero moc!!! 500zł!!! To będzie jak w tej Chińskiej reklamówce, wyciągniesz i koleś ucieka z rękami na ryju.
Choć zanim nazbierasz truskawek za te 500zł to ten S&W sie przeterminuje.
Jestem w stanie zrozumieć że to był "zakup życia" Ale posłuchaj się starszych kolegów-DAŁEŚ SIĘ NACIĄGNĄĆ!!!
Oczywiście że będę kupował SABRE!!! Jest tani, sprawdzony, renomowanej firmy. Amerykańska jakość za rozsądne pieniądze! Jest do tego do czego został stworzony w zupełności WYSTARCZAJĄCY!!!
A wracając do tematu ciągle piszesz cipcia, cipcia ty tą cipcię chyba masz.... i stąd ten post że coś cie wali....
Nie bedę więcej z tobą dyskutował, jesteś poniżej mojego poziomu.
Pozdrawiam Gazomaniaków
Napisano Ponad rok temu
Kto ma rację w tym sporze każdy wie.
Napisano Ponad rok temu
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Mały offtop - zastanówmy się może jak by wyglądała sprawa sabre gdyby nie był on dostępny oficjalnie w Polsce ... ile by kosztował z "prywatnego importu" :roll: ... biorąc pod uwagę że stosunkowo niedawno można było kupić HP za czapkę gruszek w HPE ... sabre by chyba sporooooo kosztował
Pozdr.
Kolego, rozumiem że każdy kto sprowadza coś, sprzedaje, itd chce na tym zarobić, to normalne, w końcu po to to robi.
Sam prowadzę biznes ponad 10lat i wiem jak to się odbywa. Chodzi mi o to że HP jest wielką niewiadomą. Widziałeś choć JEDEN filmik z udziałem HP? Dlaczego nie trzeba w Polsce reklamować Sabre, Fox-a, Mace itd? Towar który jest dobry, skuteczny z biegiem czasu wypracuje sobie renomę. A HP? Tymczasem kilka osób z tego forum zrobiło z HP przedmiot kultu. Wszystko było by Ok gdyby go NIE SPRZEDAWALI!!! Tymczasem zrobili sobie reklamę a następnie "gonili" go po 200zł za szt. Cizzia z uporem maniaka twierdził ze Sabre jest be....
Zastanowiłeś się dlaczego? Bo psuło mu rynek!!! Sabre w USA kosztuje/kosztowało podobnie do HP. Sabre jest nadal HP natomiast nima. Skoro ten HP jest taki super to czemu go wycofują? Aha zapomniałem, wykupują go agencje rzadowe....
Wydaje mi się że wyczerpałem temat HP i ludzkiej naiwności. Ps. znalazłem wczoraj na Vortalu posty reklamujące HP! Tak, tak!!! Tutaj kult HP umarł, a komuś zostały "zapasy magazynowe"
Pozdrawiam Gazomaniaków
Napisano Ponad rok temu
a co do kultu hp to nie wiem jak wy, ale ja nadl chcialbym miec Hi-powera bo ma 3%c. i Foxa bo ma 5.000.000 SHU, 20% wildfire i SabreReda bo to markowy miotacz
Napisano Ponad rok temu
Rozumiem że tobie mama czy babcia dała pieniążki, (no może dwa lata ciułałeś zbierając truskawki) a ty zamiast łopatki i wiaderka do piasku kupiłeś "straszliwy" gaz HP.
Nie twój zasrany interes skąd mam pieniądze chopaczku.
Pisałęm ci już, żebyś poszukał kogoś innego do zabawy w piaskownicy.
Piszesz , że wydałeś tauzena na gazy SABRY ? To ty jesteś frajerem. A moze wydałeś i nimi teraz handlujesz? Tauzena to ja wydaję na gazy raz na 10 lat - zawsze wolę kupić dobrze i mieć pewność w każdej sytuacji koleżko.
Pieprzu: DPS-a już nie mam ( ma znajomy i miał super zasięg i moc) więc czep się swojej baby. Na razie kupiłbym ( jak będzie w Polsce) na próbę SABRE Crossfire jako ten "zapasowy" i głównie z czystej ciekawości.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Więcej o gazach, mniej o pierdołach...
Powiedz to sprzedawcom i ich znajomkom z military.pl itp kilku sklepików z cienizną w Polsce, których tu się namnozyło nagle na forum bo im interes w kryzysie nie idzie.
Moje zdanie jest takie. Każda ilość dobrych gazów pojawiających się w dziale BAZAR jest sprzedawana na pniu w ciagu góra tygodnia ( sprawdzaj czasem). Ja mam inne żródła zaopatrzenia i też brakuje. Nie potrzebują reklamy. Kto się orientuje w temacie ten wie ,że tak muszą kosztować.
SABRE ma ciekawy gaz Crossfire a ponieważ nie ma go w sprzedawzy w Polsce to jego cena w imporcie "prywatnym" będzie z pewnością wynosiłą tyle co HP, FOX itp. Wystarczy tylko trochę pomysleć dlaczego.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nasi forumowi znawcy Majk i Ambull... jeden coś pokrzyczał drugi coś popiszczał... jeden się nie zna drugi nie wie o co chodzi. Ich Guru Cipa powiedział, że ma "ponadprzeciętny zasięg" no to ma i już! Bez dyskusji!!!
A ja zapytałem o najprostsze parametry jakie można znaleźć na opakowaniu No i się nie dowiedziałem ciekawe dlaczego?
DPS (Dragon Piss Spray) jak go nazywa producent ma:
OC - 10%
SHU - 1 500 000
tym się producent chwali a ile ma kapsaicyny? tego nie wiadomo za to podaje ch... warte OHN
ale można sobie obliczyć... wg. najstarszej i najkorzystniejszej (dla producenta) normy ma aż 1% kapsaicyny wg. najnowszej normy byłoby trochę słabiej
Wniosek?
Jeśli chcecie kupić sobie DPS to go sobie kupcie tylko bądźcie świadomi tego, że kupujecie dość słaby gaz o dobrym zasięgu... jak na 13.99 USD nie najgorzej:)... wszystko w temacie DPS.
ale się wymądrzyłem
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
wymadrzyles sie jak zwykle i jak zwykle nic ani ciekawego ani nowego....
Może podasz jakieś jego parametry, ostrość, kapsaicynę no cokolwiek co uzasadni jego cenę
Glowna zaleta gazu DPS to zasieg okreslany przez producenta na 20ft. chciales wiedziec w czym jest dps dobry to juz wiesz, podziekuj i spierdalaj
Napisano Ponad rok temu
Tak mi się przynajmniej wydaje, jeśli się mylę, to idę się uczyć od nowa Angielskiego...
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
te 20 feet to tylko dla stream
dla cone jest już zupełnie standardowe 10 - 12 feet. A żeby jeszcze bardziej podnieść Ci ciśnienie to dodam że 10 - 12 stóp podaje dla swoich produktów w wersji "cone" i to tylko 1,5oz pewien bardzo znany producent z Casper w Wyoming... i wcale nie jest to Sabre
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
A DPS, to ma być gaz za który miałbym zapłacić 200-250zł? "Moc" mniejsza od "taniego" Sabre o ok 25%. Zasięg przyznaję gigantyczny, ok 6m tylko że z odległości 2-2,5 m trafimy np. Sabrem bez problemu w twarz. Z odległości 3-4m może być to problematyczne. Natomiast trafić strumieniem w twarz z 6m???
Wiecie, w wojsku byłem, strzelać umiem. Z Kałacha rozpieprzyć tarczę ze 100m potrafię, ale z 6m "dezodorantem"???
Napisano Ponad rok temu
jak chcesz, jak mozesz to kup taniej, nie chcesz to nie kupujA DPS, to ma być gaz za który miałbym zapłacić 200-250zł?
Dziwne pytanie :?
mozesz z 3-4m, jesli wierzyc producentowi :wink:Zasięg przyznaję gigantyczny, ok 6m tylko że z odległości 2-2,5 m trafimy np. Sabrem bez problemu w twarz. Z odległości 3-4m może być to problematyczne. Natomiast trafić strumieniem w twarz z 6m???
Napisano Ponad rok temu
jak chcesz, jak mozesz to kup taniej, nie chcesz to nie kupujA DPS, to ma być gaz za który miałbym zapłacić 200-250zł?
Dziwne pytanie :?mozesz z 3-4m, jesli wierzyc producentowi :wink:Zasięg przyznaję gigantyczny, ok 6m tylko że z odległości 2-2,5 m trafimy np. Sabrem bez problemu w twarz. Z odległości 3-4m może być to problematyczne. Natomiast trafić strumieniem w twarz z 6m???
Nie mam zamiaru go kupować. Ale jak nazwać ludzi którzy negują zakup "taniego, słabego" Sabre za 60zł a kupują "sprowadzony" np. DPS choć jest słabszy!!! i 4-krotnie droższy???
A pózniej się "obrażają" jak się o tym wspomina...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 17
0 użytkowników, 17 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu