Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
myślałem, że po takiej dawce koleś minimum 30 minut nie będzie mógł otworzyć oczu.
Napisano Ponad rok temu
Co do pytań na temat puissance 90 50 ml. Powiem tak Force 80 75 ml psika drobnymi kroplami które lecą szeroko i w praktyce zasięgu starczy na około 2 m. Jako, że miałem gaśnicę i użyłem to powiem, że leciał zwykły strumień jak ze strzykawki. Zasięg miał chujowy jak 150 (około 2 - 3m :roll: ). Koleś po około 30 sekundach dalej atakował, ale nie dostał na twarz tylko w klatkę piersiową. Ale powiem, że minutę później zarwał od kumpla sutą dawkę w ryj z gaśniczki red pepper 150 ml i się nawet nie przejął (pewnie był naćpany 30 sec to dużo na ucieczkę, jednak ja nie miałem takiej możliwości). Ogólnie chyba mogę polecić Force 80/ Puissance 90... nie zapomnę akcji jak kolega wielkiej masy (koło 1.87 cm i 100 + kg wagi) zaczął się zwijać z bólu po 1 kropli na jęzorze :twisted: .
@Cizzia
Właśnie jaki to ten drugi gaz?
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Wrzuce swoje trzy grosze do dyskusji i również będę bronił honoru RSG 3 bo jest to jeden z niewielu zadowalającej jakości żelowy miotacz dostępny w Polsce.Na jego plus można zaliczyć bardzo dobre wykonanie,dość dobry zasięg(3metry spokojnie),dobre zabezpieczenie przed przypadkowym strzałem no i to że jest na wyposażeniu kilku koncesjonowanych Agencji Ochrony.Co do substancji drażniącej w tym wypadku PAVA są oczywiście podzielone zdania ale ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć że jeżeli się trafi wiązką w okolice oczu to nie ma "bata"
Mam też pytanie dotyczące tej gaśniczki [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Posiada ktoś ten miotacz w kolekcji?Jak z zasięgiem?
Napisano Ponad rok temu
Mam też pytanie dotyczące tej gaśniczki [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Posiada ktoś ten miotacz w kolekcji?Jak z zasięgiem?
Kuźwa czytałeś post Pogromcy pewnie nie.
Co do pytań na temat puissance 90 50 ml. Powiem tak Force 80 75 ml psika drobnymi kroplami które lecą szeroko i w praktyce zasięgu starczy na około 2 m. Jako, że miałem gaśnicę i użyłem to powiem, że leciał zwykły strumień jak ze strzykawki. Zasięg miał chujowy jak 150 (około 2 - 3m :roll: ). Koleś po około 30 sekundach dalej atakował, ale nie dostał na twarz tylko w klatkę piersiową. Ale powiem, że minutę później zarwał od kumpla sutą dawkę w ryj z gaśniczki red pepper 150 ml i się nawet nie przejął (pewnie był naćpany 30 sec to dużo na ucieczkę, jednak ja nie miałem takiej możliwości). Ogólnie chyba mogę polecić Force 80/ Puissance 90... nie zapomnę akcji jak kolega wielkiej masy (koło 1.87 cm i 100 + kg wagi) zaczął się zwijać z bólu po 1 kropli na jęzorze :twisted: .
Zasięg 6-7 m jest bardzo przesadzony jak testowałem przy dosyć silnym bocznym wietrze zasięg było ok. 3 m.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PS. Żal to gówienko ma 2 razy większy zasięg niż gaśnica puissance... n/c
EDIT:
Właśnie zauważyłem, że to jest Sabre red... ale czemu leci coś żółtego? Może mieszanka CS + OC?
Napisano Ponad rok temu
Kuźwa czytałeś post Pogromcy pewnie nie.
Oczywiście że czytałem ten post.Nic o zasięgu nie wspominał...
Zasięg 6-7 m jest bardzo przesadzony jak testowałem przy dosyć silnym bocznym wietrze zasięg było ok. 3 m.
Czyli faktycznie mocno przesadzony.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
zadzialal elegancko co tu duzo gadac
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tylko że czasami mimo zaskoczenia agresor nie specjalnie się wzruszy dawką przyjęta na twarz-kilka razy niestety tego doświadczyłem.Mowa tu oczywiście o RMG z najniższej półki.Te z wyższej dają jednak zdecydowany komfort w postaci lepszego zasięgu i ogólnego działania :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 16
0 użytkowników, 16 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu