Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
1 x Gaz WALTHER PRO SECUR 44 ml żel 49.00zł
1 x Gaz KO PFEFFER PEPPER spray 50ml 12.90zł
A to link do sklepu, mają bardzo duży wybór i dobry opis gazów [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
I teraz pytanie czy polecielibyście na psa ten gaz czy może już lepiej kupić sobie jakiegoś Anti Hund a walthera zatrzymać na ludzi?
[..]
Czy ten Walther czerwony rozpyla się w ten sposób:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
czarny Anti-hund rozpyla sie dokladnie w ten sposob co na filmie, i udalo mi sie nim obronic i przed ludzmi (2 na raz) i przed psem.
pozdro
ps. testujac ten gaz na sucho tez odnioslem wrazenie ze rozpyla w srodku jakas struzke a dookola chmure, drzewo mialo mokra plame o srednicy ok 20-30 cm, ale czy tak jest naprawde cizko wyczuc.
Napisano Ponad rok temu
rozne rzeczy i chcialbym sie dowiedziec czy nie uratowal komus z was zycie. z gory dziekuje dobrzy ludzie i sorry za to ze bez polskich znakow ale mialem malo czasu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Małe gazy niemieckie typu police action, trilliarde, billiarde etc. - słaby sprzęt. Mała pojemność, małe ciśnienie, małe stężenie... mała skuteczność.
Napisano Ponad rok temu
Wyczytalem, ze niektore gazy mozna dostac na rynku ostrzejsze ale dzialajace krocej produkty. I chyba takie bylyby lepsze do samoobrony, co mi z tego, ze koles bedzie sie 45min meczyl... lepiej zeby go na 15 min scielo zupelnie.
Wciagnal mnie ten temat gazowy, pare dni temu znowu robilem testy w mieszkaniu. Boj sie Boga stosowac ktory kolwiek z nich w zamknietej przestrzeni (mieszkanie albo pociag).
Jak mi sie uda do Stanow na wakacje wyjechac, to zamierzam kupic:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sabre Red ma 10% OC i 2mln SHU
Street Wise podobno też 2mln SHU ale 17% OC
Biorąc pod uwagę stęzenie OC i ostrość skuteczniejszy wydaje sie Street Wise
Ale poniższy test namieszał mi w głowie:
Czy ktos mógłby mi to wyjaśnić ?
Pozdrawiam,
Nick
Napisano Ponad rok temu
pozdrowionka dla wszystkich ludzi
Napisano Ponad rok temu
ale moze zamiast sie zastanawiac kup pan nato cs tez dobry
to ten co stoi na allegro po 7 pln za sztuke, przy zakupie 3 czwarta greatis?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
cs to mocna substancja
no patrz, a ja zawsze myslalem ze CS to rodzaj, a skutecznosc gazu zalezy od stezenia substacji aktywnej. no ale jak jest za 7 pln, to musi byc faktycznie zajebisty.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hehe madry czlowieku ale te gazy 40 ml maja zawsze 80 mg CS(ChlorbenzylidenmalonSauredinitril) i byly przypadki kiedy gaz za 50 zlotych nie zadzialal a gaz za 7 powalil napastnika 8) ale fajnie ze na budo.net jest tylu inteligentnych ludzi mozna se pogadac
niewatpie ze odwrotnych sytuacji bylo tyle samo albo wiecej, a ilosc substacji aktywnej zalezy chyba od producenta i jej rodzaju, a nie od pojemnosci puszki.
a podyskutowac oczywiscie mozna inteligenetnie, z ta mala roznica ze kultura tejze dyskusji wymaga przeszukania archiwum i poczytania topikow na temat o ktorym piszesz, zamiast powielania po raz 10 (20? 30? 40?) tych samych dywagacji.
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale ja duzo szukalem w tych tematach itd ale nie znalazlem nic o stezeniach gazow CS, ojejku no sorry nie chcialem zeby tak wyszlo ale nie musisz od razu na mnie krzyczec
nikt tutaj nie krzyczy, tylko z tego co pamietam tematyka stezania byla w topikach o gazie wyjasniania (lub przynajmniej nie raz problem byl podnoszony).
proponuje zebys kuknal na to jesli jeszcze tego nie czytales (artykul z magazynu "Strzal")- jest troche o stezeniu substancji aktywnych, a generalnie jest to material niezle rozjasniajacy mroki niewiedzy na temat rmg:
to opracowanie juz ktos kiedys zamieszczal w ktoryms temacie o rmg, pozwolilem je sobie przywlaszczyc i zamieszczam ponownie.
pozdro
edit: jest tez co nieco o zachwalanym przez ciebie cs nato hehe
Użytkownicy przeglądający ten temat: 27
0 użytkowników, 27 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu