Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
http://www.antybandyta.pl/latarka-wyrzutnia-kul-pieprzowych-pepperball-flashlauncher-p-100.html , a tu inny wynalazek, za 200 to nawet bym kupił i wypróbował , ale nie za 1500 .
Test tego wynalazku
Napisano Ponad rok temu
Jednak technicznie - ciekawostka.
Napisano Ponad rok temu
Browar , gaśniczka Police RSG ma 5 metrów zasięgu , a zasięg praktyczny Home Defense oceniłbym na 3 metry , ale jest mniejsza i poręczniejsza np. do plecaka , dla ciebie jak piszesz do samochodu , lepsza moim zdaniem RSG.Dostawa gazów do kalibra się spóżnia i na razie nie ma praktycznie nic ,będą jakieś nowe to zobaczymy. ;-)
Dzięki za szczegółowe info. A tak z ciekawości jaki ma zasięg gaśniczka FOX'a? Nie wiem jak ma to się do rzeczywistości ale na stronie hotspray przeczytałem, że gaśniczka FOX (chmura) to jakieś 6 strzałów po 2 sekundy, a gaśniczka ma prawie 500ml Powiem szczerze, że trochę mało, miałem nadzieję, że jakieś 10 strzałów po 2s da się z niej oddać. Ciekawe jak z wydajnością RSG i ewentualnie Home defense, bo w końcu mają jeszcze mniejszą pojemność niż gaśniczka fox'a.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A odnośnie gadżetów w kalibrze, zainteresowało mnie to:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Piszą, że chmurka Gaz dobry, cena atrakcyjna i flip-top Ciekawa opcja dla kobiety, która nie chce nosić nic większego. Ciekawe tylko jak tryska.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gazik jest ok ale jest niedostępny i trudno ;-) Zresztą nie pamiętam kiedy wogóle był , moja kobieta nosi foxa cone 59 ml,a jak ostatnio pisałem inna nasza przyjaciółka przetestowała foxa bojowo .Niezły jest też walther pro secur w stożku, dla kobiety , ma moja matka , głównie na psy jak jeżdzi rowerem .Ten Sabre gdyby był też pewnie bym kupił i przetestował , ale czy będzie kiedykolwiek , kto wie ;-) Jak napisał kolega Adamoo , polscy sprzedawcy wolą sprowadzać żele i dobrych chmur jest w tej chwili na rynku aż 3 - fox , police rsg i walther pro secur . ;-)
Myślałem, że oc17 też załapie się do tego grona, jako czwarta dobra chmura
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio napotkałem przy opisach niektórych gazów w chmurze, że nie wolno ich używać w zamkniętych pomieszczeniach, bo mogą zadziałać przeciw nam. Trochę mnie to zdeprymowało powiem szczerze. Nigdy przecież nie wiadomo czy nie zajdzie potrzeba użycia gazu gdzieś w środkach komunikacji miejskiej. I co wtedy po psiknięciu w przeciwników oślepi mnie także? Nie wiem czy nie ma za wiele przesady w tym. Wydawało mi się, że w razie użycia gazu cone w tramwaju czy autobusie to po prostu zacznę kaszleć (razem z resztą pasażerów ), ale będę w stanie kontrolować sytuację... Z tego względu zacząłem zastanawiać się czy nie kupić do kompletu jeszcze pianki, choć wolałbym uniknąć noszenia 2 gazów.
A wy używaliście kiedyś chmury w jakimś małym pomieszczeniu? Zagazowało was to?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Do Police RSG zniechęca mnie trochę to, że mieści 63ml gazu, a puszka wydaje się być wielka jak od foxa 90ml. A ta od 75ml wydaje się być wielka jak moja 118 foxa. Nigdy nie miałem RSG, więc może tylko na zdjęciach wydają się takie pokaźne.
Ostatnio napotkałem przy opisach niektórych gazów w chmurze, że nie wolno ich używać w zamkniętych pomieszczeniach, bo mogą zadziałać przeciw nam. Trochę mnie to zdeprymowało powiem szczerze. Nigdy przecież nie wiadomo czy nie zajdzie potrzeba użycia gazu gdzieś w środkach komunikacji miejskiej. I co wtedy po psiknięciu w przeciwników oślepi mnie także? Nie wiem czy nie ma za wiele przesady w tym. Wydawało mi się, że w razie użycia gazu cone w tramwaju czy autobusie to po prostu zacznę kaszleć (razem z resztą pasażerów ), ale będę w stanie kontrolować sytuację... Z tego względu zacząłem zastanawiać się czy nie kupić do kompletu jeszcze pianki, choć wolałbym uniknąć noszenia 2 gazów.
A wy używaliście kiedyś chmury w jakimś małym pomieszczeniu? Zagazowało was to?
Ja użyłem kiedyś testowo Red Peppera w strumieniu w domu i była masakra-kaszel i łzawienie, ale byłem w stanie opuścić pokój ,,skażony" i wywietrzyć dom. Za to chmury używałem w otwartej przestrzeni i prawie za każdym razem mnie także dotknęły jej skutki (kaszel, pieczenie oczu), a więc jeśli użyjesz chmury czy stożka np w tramwaju wszyscy, włącznie z tobą będą odczuwały jej skutki. Po tych zajściach staram się np do środków KM nosić strumień, a gdy idę na spacer biorę chmurę.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 7
0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu