Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Przepraszam, za tego typu pytania , ale nie da się wszystkich gazów przetestować samemu, a FOX do tanich się nie zalicza.
Napisano Ponad rok temu
ale jeden kolega tu na forum opowiadał jak jakiś nafukany wiking prawie go zabił kiedy dostał OC17 ......
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mistrzem w ''cena/jakość'' bez wątpienia jest KO Stożek... za 15 zł masz gaz porównywalny z Sabre Red. - Tak na marginesie.
Pytasz czy Fox powstrzyma grupę ćpunów... tak, o ile każdy z napastników oberwie gazem w twarz.
To nie jest tak że rozpylasz chmurkę i wszystko przed tobą pada na ryj, każdy musi przyjąć na buźkę odpowiednią ilość substancji czynnej.
A to czy będą naćpani, wypici itd... przy gazach OC nie ma to aż tak wielkiego znaczenia.
Kapsaicyna działa na receptory odczuwania ciepła w skórze, więc wytwarza nie tyle odczucie bólu co doznania podobne do wsadzenia głowy do rozgrzanego pieca - alkohol i narkotyki w bardzo niewielkim stopniu tłumą ''odczuwanie ciepła''.
Problem z wypitymi jest większy przy starszych gazach... CS i CN... ponieważ wywołują ból... a alkohol i narkotyki potrafią niemal zupełnie wyłączyć jego odczuwanie.
Prosty przykład... jak wypijesz naprawdę dużo, możesz sobie ugryźć język lub wargę i niemal w ogóle tego nie poczujesz, natomiast natychmiast poczujesz jak np. ktoś przypali cię papierosem.
A co do ceny Fox-a.... heh... jest 2-3 razy droższy od innych gazów, fakt.
No ale w sumie.. 100 zł to jeszcze nie jest aż tak dużo... nie kupujesz przecież gazu co miesiąc, to zazwyczaj zakup na lata.
A jak mimo to... cena cię boli... to kup OC-17 lub Red Peppera... to też dobre gazy.
Napisano Ponad rok temu
Dla kobiety 59ml z Foxa to max.
Lepszy jest gaz mniejszy a noszony niż duży pozostawiony w domu.
Napisano Ponad rok temu
nie pamietam jak lata strumień foxa, teraz nie mam czasu szukać, ale pamiętam, ze piana fajnie latała... chyba, że to była piana sabre red - wtedy w sumie to i sabre red w pianie moge polecić;d
kup sobie zdecydowanie OC17 90ml. a w jakiej formie, to już sam decyduj.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Siostra czasem boi się wracać z zajęć, a że kończy ja o 20 czasem to w zimę jest już porządnie ciemno.
Ja z kolei raczej nie jestem marnym (110 kg i 185 cm) chłopakiem, ale pracuje na nocki, a wiadomo że czasem przywlecze się ktoś kto szuka zaczepki. Niby jest kamera, alarm, ale przecież jak ktoś chce kasę to go to nie powstrzyma
Więc drugi gaz używany byłby w małym pomieszczeniu + jakieś 200 metrów do samochodu po północy
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Myślałem o tym dla siebie i nieco mniejszym dla siostry.
Co możecie o nim powiedzieć?
Ewentualnie polecić coś w podobnej cenie.
Napisano Ponad rok temu
kup Foxa lub Oc-17 lub Sabre ;-)
Napisano Ponad rok temu
szczegóły juz sam musisz przemyśleć i tyle. jeśli Ty obawiasz sie zagrożenia w pomieszczeniach, to kup piane, ew strumień. siostrze foxa w okolicach 60ml. a w jakiej formie to przemyślcie sami - gdzie się obawia, czy mocno u Was wieje (u mnie wkoszalinie nakurwia cały czas) etc
Napisano Ponad rok temu
bo jeśli dobrze zrozumiałem z wcześniejszych stron to polecacie ten gaz.
Napisano Ponad rok temu
Magnum magnumowi nierówny ;-)
Napisano Ponad rok temu
Przyznaje, wybór gazu i przeczytanie kilkudziesięciu stron- a ja jeszcze mam wątpliwości. A mało piszecie o pianie- czy to jeszcze nie sprawdzone rozwiązanie?
Napisano Ponad rok temu
opieramy się głównie na filmikach (to, jak gaz leci, jak pokrywa twarz napastnika) oraz na badaniach organoleptycznych - psikamy, wąchamy, liżemy, niektórzy se wsmarowują w oko...
są też filmiki na YT z frajerami;D. można wyciągnać z nich niezłe wnioski.
słabsze i tańsze gazy forumowicze czasem stosują na sobie - prosto w ryj. ale opowieści z akcji też się oczywiście zdarzają.
ja osobiście bede z nowym gazem szedł w strumień - chociaż jednym z argumentów jest to, że piane i chmure już mam...
musiałbym się upewnić, jak leci FOX lub OC17 w strumieniu, ale raczej w to bym szedł. mój fox w chmurze słabo wypadł - jak deodorant - mały wiatr a będziesz musiał trzymac napastnika żeby trafić w ryj...
Napisano Ponad rok temu
to samo >>
fox, dość duży, bo aż 120ml - STRUMIEŃ!!
test kolegi PUMY
moim zdaniem idź w strumień...
Sabre red, piana, widzę, że to jest pucha wielkości 60ml (piany będzie chyba 50g)
tutaj fox 90ml, ale za chuja nie wiem czy to strumień czy stożek mgły, obstawiam lekko rozjechany strumień...
tutaj fajne porównanie rodzajów rozpyleń;D
OC17, stożek mgły, czyli typ chmury. jak widać Magnum OC17 lepiej brać w mgle, bo strumień, jest zbyt podobny do sikania ze strzykawki...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
lub [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
w hotspray jest magnum, ale tylko duży, a potrzebuję też ok 60 ml dla siostry, z kolei redy już przekraczają budżet.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zamówiłem 2x UZI 60 ml po 49 zł
I w gratisie wysyłka + Klever Pieprz KO Stożek- chmura 40 ml za 1 zł.
Nieźle, co?
Te KO będzie do zabawy
Użytkownicy przeglądający ten temat: 8
0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu