Skocz do zawartości

Zdjęcie

Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7276 odpowiedzi w tym temacie

budo_megasmig
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 648 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Różne

Napisano Ponad rok temu

Re: Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Oczywiście żel nanosi na twarz o wiele więcej substancji , dlatego żałowałem że nie udało się sprowadzić tego UDAP a bo tak stężona chmura , nanosiłaby pewnie tyle substancji po 1 sekundowym psiknięciu tym i tym , co żel .Ale i tak jest łatwiej psiknąć realnie kogoś 2 sekundy chmurką ,niż czasem nawet przez 0,5 sekundy przycelować niektórymi żelami .Ale ogólnie to i tak zamierzam wypróbować dysze Firemaster .Czasami nosze też 89 ml foxa i 50 ml puissance 90 , sądzę iż w razie co gdybym użył 2 na raz , to temu mixowi , nie oprze się chyba prawie nikt . :D Pozdrawiam.
  • 0

budo_rafalq
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 297 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja noszę zawsze 118ml FOXA (przeważnie w żelu), nieraz PMa tej samej pojemności, dodatkowo jak mam kurtkę to BodyGuarda tego w obudowie co Radnus ściągał:)

Wbrew pozorom noszenie puszki 118ml nie jest żadnym problemem nawet latem i przy krótkim rękawku-mi się mieści w kieszeni jeansów wraz z portfelem lub komórką-nie odznacza się wtedy. Polecam ten ,,patent" na noszenie gazu.
  • 0

budo_mr_twinkle
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 655 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Kilka miesięcy temu miałem starcie z psem, był dość mały ale wyjątkowo upierdliwie doskakiwał do nóg i próbował gryźć... Próbowałem go psiknąć PM OC 17 118 ml steam i nie mogłem diabła trafić. Jak widział, że kieruję w jego stronę rękę z gazem, to bardzo zwinnie robił uniki. Wniosek - na psa najlepsza chmurka. Poza tym jak już był u moich nóg, to musiałem gaz obracaś prawie poziomo. Jeszcze psikał ale po pewnym czasie mogłyby być problemy. Szkoda, że nie ma crossfire w chmurce..
  • 0

budo_megasmig
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 648 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wypryskałem kiedyś pół 118 ml Uzi na psa , i ani razu nie trafiłem koledzy z karate mówili że mam bardzo szybkie ręce , więc pewnie refleks mam . :) Więc wyjąłem z drugiej kieszeni kurtki KO fog i po jednym strzale pies ,20 minut ,przecierał nos w śniegu .Jako pierwszego użyłem uzi ,bo kończył mu się termin ważności i chciałem wypróbować teorie niektórych , że żel może być przydatny na psy. :) Tamten pies był dość mały , z przodu tylko oszczekiwał za to miał zwyczaj gryść w nogi od tyłu ,jeśli ktoś się odwrócił ,więc znając jego zwyczaje mogłem z nim walczyć na spokojnie. :D
  • 0

budo_adamooo
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 405 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No nie wiem :roll: ja dwa razy użyłem Uzi 90ml n psach i z około 2 metrów ładnie pokrył cały pysk i zadziałał konkretnie.Akurat Uzi sypie szeroko dosyć i pod koniec ładnie pokrywa obszar około 30cm więc jak dla mnie zajebiście nadaje sie na psy.
  • 0

budo_radnus
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 423 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

BOOM!
oficjalnie otwieram stronę nr. 400! ;)
  • 0

budo_megasmig
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 648 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Są psy o różnej zwinności , rózne rasy , jedne w formie .inne przekarmione przez właścicieli.Kolega ma 2 psy młodą suke pitbula i starego wilczura .Kiedyś na spacerze bawiliśmy się z nimi i dla zgrywu popryskaliśmy je troche jajkiem wielkanocnym ,suczka unikała bez problemu wody,a po starym psie było widać ,iż najlepsze lata ma za sobą. :D Ten uzi co miałem to początkowo pryskał bardzo szerokim strumieniem , ale jak została połowa to już znacznie węższym.Pozdrawiam. :D
  • 0

budo_piesciarz
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 92 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Obejrzyjcie caly :) :) :) kozak dziadek
  • 0

budo_pingwindaboss
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 104 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Dobry! Tak właśnie kończą dziwki. :D
Ale dla mnie jest magiczne że nie dostał strzała dużo wcześniej od kogokolwiek innego, w moim przypadku by szmaciarz już dawno na glebie był. "Nawet wartości kolekcjonerskiej brak..."
  • 0

budo_marek19850
  • Użytkownik
  • 9 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Witam.Jaka jest różnica między gazem ARM II ,a force 80?Który wybrać?Wie ktoś gdzie można go zakupić oprócz Wawy?(może wysyłkowo) i jaka jest cena force 80 i ARM II? Może ktoś ma te gazy do sprzedania?Szukałem w sieci ale mało info o tym ARM II.Pozdrawiam.
  • 0

budo_piesciarz
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 92 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Niestety mozna je dostac wylacznie w warszawie i w lublinie w gascolcie ale wysylkowo nie sprzedaja a w gascolcie maja wylacznie Puissance90 :D gdybys chcial to ja ci moge kupic i wyslac.........cenowo tak samo lublin i wawa: 75ml-55zl 50ml-45zl i odrazu mowie ze w lublinie maja wylacznie zele :) jak cos pisz na priv
  • 0

budo_kubas§
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 580 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Panowie - kupiłem jakiś czas temu frontiersmana do wożenia w samochodzie, ewentualnie do noszenia za pazuchą ;) ) Teraz znajomy jedzie na dłuuugo w góry i mu go odstąpiłem z myślą o ponownym zakupie - tymczasem w kalibrze ani w military nie ma frontka. Sprzedawcy mówią, że nie prędko będzie :cry: :cry: :cry: Z leksza się wycyckałem :evil:

Dlatego mam pytanie - jaką gaśniczkę mi polecicie do obrony?
Chodzi o agresywnych ludzi a zwierzęta dopiero w drugiej kolejności.
Potrzebuję czegoś równie pewnego i mocnego, jak frontiersman.
Z góry dzięki za odpowiedź.
  • 0

budo_rafalq
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 297 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja polecam Hi-Maxa, Foxa lub PMa (pierwszy dostępny w hpe, drugi i trzeci na miotaczegazowe).
  • 0

budo_kubas§
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 580 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A czy Hi-Max w gaśnicy miota dobrze? Bo wiem, że z małymi wersjami były problemy.
Sam zdziwiłem się kiedyś małym (75ml) hi-maxem - leciała z niego piana...

Pytanie czy ich mgła jest dobra w tych gaśnicach, bo zależy mi na chmurce.
  • 0

budo_piesciarz
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 92 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jak na chmurce wez sobie ARMll 300ml :D a z pieprzow polecam HI MAXA 150zl za 550ml ladnie miota jest wydajny chmure ma gesta bardzo skupiona(faktycznie kiedys substancja miotajaca byla tragiczna ale teraz poprawili i psika bardzo skupionym zelem) bo nie ma sensu przeplacac za Foxa(220zl) :)
  • 0

budo_megasmig
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 648 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A tak w ogóle to można jeszcze kupić frontka w jednym miejscu , oraz na wysyłke :D .Wpisz [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] .Sklep nazywa się Airsoft-Militaria.Pozdrawiam. :D
  • 0

budo_kubas§
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 580 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Dzięki, tego adresu nie znałem.
Teraz pytanie - czy skuteczniejszy i lepszy jak do obrony na np 2 - 3 osoby jest frontek, czy np:
- HI - Max lub
- Arm II
Na ile metrów miotają te dwie gaśnice ? Dalej niż frontek i mocniej ?
Podkreślam, że zależy mi na mocnym uderzeniu :) Pieprz jakoś mnie przekonuje, jeśli chodzi o to zamykanie oczu ;) Chociaż o rmg - 75 złego słowa nie powiem :twisted:
Z tym Hi-Maxem się zastanawiam, jak sprawdzi się w praktyce jeśli chodzi o obezwładnienie. Kiedyś mnie przypiekł, jak mała wersja wyciekła w kieszeni i było... gorąco.

PS. ostatnio przeterminowanego koltera guard 300 użyłem na psisku - zadziałał prawidłowo, mimo, że ze 2 lata po terminie. Śmierdział jak nówka :twisted:
Pzdr.
  • 0

budo_rafalq
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 297 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Zależy czy Hi-Max będzie w chmurze czy w żelu-jak w żelu i celnie trafisz to lepsze niż Frontek. Ale ja polecam Fronterka jeśli chodzi o ,,technikę"-miota na podobną odległość ale dużym stężeniem i objętością (dysza ma chyba największą ,,wydolność"-cała zawartość idzie w ok 4-5 sekund). Ale z drugiej strony Frontiersman jest przeznaczony na niedźwiedzie i jak ktoś się przyczepi to można mieć problemy. Dlatego najlepiej mieć gaz zupełnie czysty i samemu mieć czyste ręce. W świetle prawa oczywiście nie potrzeba pozwolenia i można stosować, ale zawsze w przypadku sprawy sądowej w/w argument jest na minus.
  • 0

budo_megasmig
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 648 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Informacyjnie dodam że w hotsprayu jest promocja na gazy PM i gaśniczka kosztuje teraz 119 zł.Pozdrawiam. :D
  • 0

budo_piesciarz
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 92 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Armll wali konkretnym strumieniem i po nim oczu tez nie otworza :D Hi Maxa uzywalem w obu wersjach i zawsze dzialal (mowa o gasnicach) jest wydajny a nawet bardzo gasnica Arm czy Hi Maxem powalisz grupe nawet 5 osob a na dystans chmura nawet i wiecej :) mowie ja na bramce na wichurze walilem chemikiem w zelu na grupe bijacych sie pijanych gosci i zawsze to samo "o kurwa aaaaa moje oczy" i uciekali po polach z rekami na buziach takze polecam w wypadku gdy ktos bedzie kumaty frontierek sie moze skonczyc i lipa :? a wydajnosc Hi czy Arm bedzie o wiele wieksza mozesz sie nawet z nimi pobawic trafisz dwoch centralnie a reszte bedziesz na dystans odganial takze polecam :D a i wiadomo wydajnosciowo chmura sie jednak szybciej konczy niz zel a zel z gasnicy psikany w tlum i tak daje konkretne skazenie i opary........a taka ciekawostka po pieprzu czesto mowili"ty skurwysynu jestes taki kozak ze masz gaz pojebalo cie ....itd" a po Force nigdy.... kleczeli i sami do siebie o kurwa piecze wiec mowie chemika polecam bo jest duzo mocniejszy byl przyklad podawany przez Pogromce ze gasnica Puissance nie zadzialala ja z nim rozmawialem i mowil ze psiknal goscia w klatke wiec sie nie dziwie jak byl dobrze nacpany a nie wierze ze po dostaniu takiej dawki z gasnicy CS(dobrego csu) by walczyl dalej :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 13

0 użytkowników, 13 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024