Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
TU POWINNA BYĆ RECENZJA UŻYCIA GAZU....
niestety, znów obszedłem się bez ostatecznego zastosowania, ale sytuację i tak opiszę
W sobotę po raz pierwszy spotkałem się z tzw. agresją na drodze (czy też poza drogą)
zostałem zaatakowany przez drugiego kierowce. Wcześniej go wyprzedziłem w nieco extremalny (jego zdaniem) sposób i widząc, że za mną podąża niezwłocznie zjechałem na parking, żeby wyjaśnić sobie sytuacje.
niestety Pan, w sumie wyglądający na kulturalnego i spokojnego ojca rodziny, od razu zaczął z grubej rury. na parkingu zajechał mi drzwi, tak jakbym miał spierdalać z auta:|
następnie dopadł do moich uchylonych drzwi, uderzając i zamykając je, reszta to była pyskówka (z jego strony) przez uchyloną szybą... już wtedy prawą ręką wyciągnąłem FOXa 60ml ze szlufki spodni (tak teraz nosze w jeansach).
nagle koleś zaczął mi wchodzić do auta i mnie szarpać LOL
jakieś 2 sekundy dzieliły go od końca mojej cierpliwości...
NIESTETY pan się wycofał, zanim ostatecznie zdecydowałem się użyć gazu ze względu na czynną napaść na mnie;d
potem udawał że dzwoni na policję, a potem udawał, że na nią jedzie... niestety nic z tych rzeczy, więc o całej sytuacji zapominam, traktując jako + do doświadczenia w radzeniu sobie bez gazu.. chociaż drugi raz na pewno szybciej użyję, bo nudno bez gazu:)
PS. składanie o napaść odpuszczam, ze względu że nie miałoby to większego celu, jak tylko postraszenie kolesia - szkoda czasu, za mało dowodów;)
Wg mnie niepotrzebnie ryzykowałeś bo mogłeś trafić na czubka, który zamiast pięści mógł użyć noża itp a przecież prawo mówi wyraźnie:
"" Art. 25 Kodeksu Karnego:
§ 1. Nie popełnia przestępstwa, kto w obronie koniecznej odpiera bezpośredni, bezprawny zamach na jakiekolwiek dobro chronione prawem.
§ 2. W razie przekroczenia granic obrony koniecznej, w szczególności, gdy sprawca zastosował sposób obrony niewspółmierny do niebezpieczeństwa zamach, sad może zastosować nadzwyczajne złagodzenie kary, a nawet odstąpić od jej wymierzenia.
§ 3. Sąd odstępuje od wymierzenia kary, jeżeli przekroczenie granic obrony koniecznej było wynikiem strachu lub wzburzenia usprawiedliwionych okolicznościami zamachu. ""
"Choć istnieje reguła umiarkowania obrony, jej skutki nie przesądzają oceny prawnej. To napastnik musi sobie przypisać winę za szkody czy uszczerbek, jaki poniósł z rak odpierającego zamach."
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oj, to nie ma co panowie, we 3 to się spłuczemy za samo piwo dla bosmana
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tym vexorom nie ufał bym i tak - piszą że wrzucaja tam OC (to dopiero po poszukiwaniach się udało ustalić) a wszędzie jedyną informacją jest 1%, gdyby jeszcze 1%cs'a to był...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No ale pointa i tak jest taka, że my raczej vexorów tak samo jak udapów nie uświadczymy...
Napisano Ponad rok temu
Vexor jest dostępny w europie?
Jeśli chociaż połowa z tego co o sobie piszą jest prawdą... to jest to naprawdę coś konkretnego. Chociaż UDAP i tak bardziej mnie przekonuje
Użytkownicy przeglądający ten temat: 8
0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu