Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak oceniacie skuteczność gazu chemicznego w żelu? I jeszcze jak oceniacie skuteczność mocnego chemika w stosunku do psa? Wiele mieszanych opini o tym słyszałem i mam dylemat.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bez obaw mnie zwierzątka lubią, moja kotka jak ją głaszcze to zawsze z radości wbije mi zęby w rękę (szczepiona xD)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Kilka razy sie spotkalem z taka sytuacja ze byly problemy z RMG 75 np koledze zabrali jak wchodzil do sadu policjant powiedzial ze mu nie odda poniewaz ten gaz jest przeznaczony tylko dla policji na ulicy tez pytalem cos policjanta i powiedzial ze jest tylko na wyposazeniu policji kilka razy kiedy ktos wystawial RMG75 na all czy swistaku zawsze pisalo do celow kolekcjonerskich dlaczego.....?widac jest jakis problem.......a ty tak sie tym prawem nie kieruj bo ja by ci chcieli zabrac ten gaz to by ci zabrali i tyle mialbys do klapania .....opisuje bo znam realne sytuacje jak jest na ulicy z uzyciem posiadaniem i konsekwencjami wypowiedz sie chociaz raz o konkretnej sytuacji gdzie uzyles gazu czy takowej nie bylo......?mi sie nigdy nie zdarzylo zebym posiadal miotacz ktory by mi sie przeterminowal wiec dlatego pisze o prawdziwych sytuacjach ktore mialy miejsce bo pieprzenie o mocach itd to wiesz ile tak naprawde bylo tutaj opisanych realnych sytuacji uzycia miotacza a ty prawnie cos chcesz wiedziec........tak jak nie wierzylo duzo osob ze mi hi-max i PM nie zadzialal no coz......lubie tematyke gazow lecz uwazam ze sa osoby na ktore nie zadziala nawet najmocniejszy pieprz....tak jak byly przypadki ze po kilku postrzalach z broni palnej koles szedl dalej
Ponieważ Polski naród jest w większości nieobyty w prawie, więc nawet jak policja by im za nic przefasowała facjatę to by nic nie zrobili ,,bo oni mogą wszystko".. jak ktoś zna prawo i potrafi je wykorzystać to przy odrobinie cierpliwości nawet za duperelę (bo zabiorą nieraz po złości, pomyślą ,,nikt o taką pierdołę nie będzie się sądził") nieźle można kogoś usadzić.. A Ty chyba zapomniałeś, że czasy komuny i Milicji Obywatelskiej (która mogła zrobić wszystko bo im nikt nie podskoczył) już dawno minęły..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ps. A mi by się chciało walczyć o miotacz, bo chodzi o sam fakt nieznajomości bądź nierespektowania prawa przez policję, jak mówi dobra zasada ,,dura lex sed lex"(twarde prawo ale prawo). I także błędnym pojęciem jest głupi stereotyp ,,z instytucją nie wygrasz" skoro wiele ludzi wygrywało, moim zdaniem jest to typowy ,,mit miejski" który ma się nijak do rzeczywistości. Jak by tak patrzeć na życie to tylko jaja na kanapie wyłożyć i nic nie robić, dać sobie na łeb nasrać, okraść.. przecież i tak nie złapią sprawców, nie?
Napisano Ponad rok temu
Dziś odwiedziłem Inter-ark i zakupiłem puissance w żelu i oc9000 w żelu, bałem się, ze przy tak sporej dyszy żel będzie miał mały zasięg. A tu niespodzianka! Pierwszy poleciał puissance 75ml z 4metrów, doleciał bez kłopotu i pięknie pokrył dość spory obszar poczym zaczął się "gotować", starczyło go na 4 dobre strzały. Drugi poleciał oc 9000, może się mylę ale moim zdaniem był bardziej skupiony trochę, tak samo z 4 metrów spokojnie pokrył by całą głowę i to z zapasem. Obydwa gazy wystarczały na 4 mocne strzały.
Filmowałeś może ten test? Jak byś określił puissance'a sposób miotania?
Czy żel puissance działał drażniąco, jak parował ?
Pzdr
Napisano Ponad rok temu
Dziś odwiedziłem Inter-ark i zakupiłem puissance w żelu i oc9000 w żelu, bałem się, ze przy tak sporej dyszy żel będzie miał mały zasięg. A tu niespodzianka! Pierwszy poleciał puissance 75ml z 4metrów, doleciał bez kłopotu i pięknie pokrył dość spory obszar poczym zaczął się "gotować", starczyło go na 4 dobre strzały. Drugi poleciał oc 9000, może się mylę ale moim zdaniem był bardziej skupiony trochę, tak samo z 4 metrów spokojnie pokrył by całą głowę i to z zapasem. Obydwa gazy wystarczały na 4 mocne strzały.
Filmowałeś może ten test? Jak byś określił puissance'a sposób miotania?
Czy żel puissance działał drażniąco, jak parował ?
Pzdr
Właśnie nie filmowałem. Z odległości około 4 metrów chemik pokrył spory obszar, spokojnie by trafił dwie osoby stojące blisko siebie, tak jak pisałem gotował się od razu po dotarciu do celu, właściwości drażniących nie sprawdzałem ponieważ czuje respekt po chmurce chemika :twisted: . Pieprz był bardziej skupiony, dysza ta sama ale może gęstość inna, wyleciało go przy jednym strzale około 1/4 puszki. Obydwa miotały imponująco, moim zdaniem nadają się idealnie na główne gazy, tylko przydało by się nosić coś mniejszego w zapasie bo jednak to tylko 4 strzały
Napisano Ponad rok temu
niestety, znów obszedłem się bez ostatecznego zastosowania, ale sytuację i tak opiszę
W sobotę po raz pierwszy spotkałem się z tzw. agresją na drodze (czy też poza drogą)
zostałem zaatakowany przez drugiego kierowce. Wcześniej go wyprzedziłem w nieco extremalny (jego zdaniem) sposób i widząc, że za mną podąża niezwłocznie zjechałem na parking, żeby wyjaśnić sobie sytuacje.
niestety Pan, w sumie wyglądający na kulturalnego i spokojnego ojca rodziny, od razu zaczął z grubej rury. na parkingu zajechał mi drzwi, tak jakbym miał spierdalać z auta:|
następnie dopadł do moich uchylonych drzwi, uderzając i zamykając je, reszta to była pyskówka (z jego strony) przez uchyloną szybą... już wtedy prawą ręką wyciągnąłem FOXa 60ml ze szlufki spodni (tak teraz nosze w jeansach).
nagle koleś zaczął mi wchodzić do auta i mnie szarpać LOL
jakieś 2 sekundy dzieliły go od końca mojej cierpliwości...
NIESTETY pan się wycofał, zanim ostatecznie zdecydowałem się użyć gazu ze względu na czynną napaść na mnie;d
potem udawał że dzwoni na policję, a potem udawał, że na nią jedzie... niestety nic z tych rzeczy, więc o całej sytuacji zapominam, traktując jako + do doświadczenia w radzeniu sobie bez gazu.. chociaż drugi raz na pewno szybciej użyję, bo nudno bez gazu:)
PS. składanie o napaść odpuszczam, ze względu że nie miałoby to większego celu, jak tylko postraszenie kolesia - szkoda czasu, za mało dowodów;)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jest często tańszy niż Sabre Red Crossfire w tych samych lub podobnych pojemnościach.
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio Dziewczyna mi marudziła, że sabre red mk 3.5 jest za duży więc kupiłem jej maleństwo walther-a prosecur 16ml, jak testowałem to starczał na 4 pożądne psiknięcia jak na takie maleństwo a zasięc to max 1.5 metra. Ale lepsze to niż nic. Szkoda, że chmurka.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak chcesz coś podobnej wielkości w żelu to ma to chyba każda marka np Uzi 25ml ,11 ml fox mean grenn ,breloczki sabre i inne.
Osobiście nie ufam tym maleństwom ale leszy ryc niż nic, chmurka nie jest bezpieczna, dziwi mnie fakt że aż na około 3-4 sekundy tego starczyło.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu