Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
ma zalety w małych zamkniętych pomieszczeniach, że nie oberwie sie postronnym
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sprawdzałem gazy w pomieszczeniach to w każdym wypadku następuje nawet małe skażenie pomieszczenia na jakiś 30 minut (z wietrzeniem). A żele sabre lecą jak stożek czy jak ze strzykawki?
Są zarówno takie i takie opcje, a typowo jak ze strzykawki-punktowym strumieniem lecą Crossfire... ale strasznie trudno trafić i ma konsystencję hydrożelu (nie tego żelu ,,gazowego", który w rzeczywistości nie jest żelem a zawiesiną), więc działa podobnie jak piana (mniejsze skażenie pomieszczenia i mniejsze ryzyko dostania się w postronne osoby)....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jezeli ktos go mial to zapewne zauwazyl ze otwór wylotowy jest szeroki jak na zele...
...obstawiałbym stwierdzenie ze to taki zel w malym stozku.
Plusem oprócz mocy i wyrobionej marki jest jeszcze ilosc psikniec (po 4 razach pojemnik wazy 65ml - a 73 nowy).
Psikając tez jest łatwo zalać cała kartkę formatu A4 z odległości większej niż 1 metr
Minusem jest jednie twist lock - co prawda lubi się przekręcać, ale niekontrolowanego psiknięcia w kieszeni nigdy nie miałem - bardziej bym twierdził ze ten rodzaj zaworu sprawia ze gaz może być używany tylko jedna ręka (dla praworęcznych prawa itp.)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak nie miałeś sabre to sobie kup...żaden wydatek
Napisano Ponad rok temu
Właśnie nie tak mało Zresztą jak na te 60ml jest dość malutki - a cena całkowita 35 zł
Jak nie miałeś sabre to sobie kup...żaden wydatek
A jak z zasięgiem żelu? A piany? Zna ktoś sklep w warszawie gdzie można dostać sabre? Wole kupować na miejscu niż wysyłkowo jak się da Interesują mnie tylko duże pojemniki.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
dobrze by było jakby sprowadzał ktos sabre 3in1 , albo sabre red dps w duzych pojemnosciach cone
Napisano Ponad rok temu
kaliber ma sklep w stolicy
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
dobrze by było jakby sprowadzał ktos sabre 3in1 , albo sabre red dps w duzych pojemnosciach cone
Właśnie mnie interesują wielkości 4 oz a oni ich nie mają .
Napisano Ponad rok temu
Czyli małe pojemności 3in1 są gdzieś u nas dostępne (bo to chyba coś innego niż magnum)? Chętnie bym przetestował.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fajnie jakby sprowadzali ten magnum 3 in 1 w pojemnosci 80 ml
- dla informacji to ten co uzyto w Jackassach
Napisano Ponad rok temu
Powyżej zamieściłem link do testu starego gazu chemicznego win pro, produkcja Francja. Gaz posiadam od jakiś 2-3 lat, tylko raz używałem do testów by sprawdzić jak leci, przestałem go nosić ze sobą odkąd kupiłem foxa. Dziś chciałem sprawdzić jak działa i czy nie uciekło ciśnienie. Sorki za jakość. Miłego oglądania.
Niedługo zakupie kilka gazów sabre po dwie puszki, jedną z każdego przeznaczam do testów. Jakieś życzenia? :twisted:
Napisano Ponad rok temu
temat odżywa, ale nie wiem czy podoba mi się forma 'ożycia';p
Napisano Ponad rok temu
W razie gdybyś się kręcił w okolicach szczecina mogę nawet sam cumshota na pysk przyjąć - bo od czasu mojego testu z fox-em pytanie o szybkość i jakosć działania nie daje mi spać :wink:
Napisano Ponad rok temu
Tylko jedno: Sabre piana.
W razie gdybyś się kręcił w okolicach szczecina mogę nawet sam cumshota na pysk przyjąć - bo od czasu mojego testu z fox-em pytanie o szybkość i jakosć działania nie daje mi spać :wink:
To zakrawa o masochizm 8O . Sam na sobie testował nie będę, masochistą nie jestem . A do szczecina mi daleko, raz w życiu byłem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie no lawenda to to nie jest, ale jestem ze szkoły w której całe oporządzenie MUSI być testowane w 100% - w tym i to - cóż jedyna metoda żeby obiektywnie stwierdzić... :wink:
Ogólnie na upartego to już u siebie w monopolowym bym ze dwie puszki wypsikał na tych pijakach ale jestem człowiekiem ugodowym więc gazu użyłem tylko raz na psie. A na własnej skórze odczułem tylko żółtego nato i wiem, że tego gazu nie kupie więcej nawet za 2zł bo mogłem otworzyć oczy co prawda na chwile ale dawało rade. Jakby ktoś był wkurzony to by raczej tylko się dodatkowo wkur*wił . Żebyś był z warszawy to mógłbym Ci pomóc w teście sabre ale dopiero jak dostane puchę do ręki :twisted:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 13
0 użytkowników, 13 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu