Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam!
Porządek - dzień , miesiąc , rok , ale to powinno byc na opakowanie wyraznie zaznaczone.
Pozdrawiam
Seweryn Foryś
---------------------------------------------
Firma Handlowa "tm" / Militaria.pl
ul. Św. Mikołaja 7
50-125 Wrocław
tel. (71) 347-47-28
fax. (71) 347-47-57
mail - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
---------------------------------------------------
Militaria.pl - Shooting & Outdoor
Czyli wychodzi na to ze chlopak ma gaz z 2004 roku
P.S daj ta fotke zeby sie nie okazalo ze nas wkrecasz
Napisano Ponad rok temu
Tutaj jeszcze z paragonem wygrzebanym ze śmietnika [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chociaż swoja drogą, to ja bym najpierw poprosił żeby pokazali inne gazy, zobaczył datę i im przedstawił ten fakt i poinformował lokalnego rzecznika konsumenta, czy tam kogoś;d
Napisano Ponad rok temu
Instytucje konsumenckie / zakupy
Infolinia Konsumencka
Infolinia prowadzona przez Stowarzyszenie Konsumentów Polskich
telefon: 800 800 008
Wrocław, woj. dolnośląskie
Klub Federacji Konsumentów
ul. Piłsudskiego 95
50-014 Wrocław
tel:/fax: 71 344-19-97
poniedziałek, czwartek 11-18
wtorek, środa, piątek 11-16
e-mail: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Miejski Rzecznik Konsumentów
ul. Świdnicka 53
50-030 Wrocław
tel: 71 777 86 62
fax: 71 777 86 62
Polubowny Sąd Konsumencki Wrocław
ul. Ofiar Oświęcimskich 15a
50-069 Wrocław
tel: 71 344-20-30,38,39 wew. 118
fax: 71 344-26-02
Powiatowy Rzecznik Konsumentów
ul. Podwale 28
50-040 Wrocław
tel: 71 722 17 00
fax: 71 722 17 06
Wojewódzki Inspektorat Inspekcji Handlowej we Wrocławiu ul. Ofiar Oświęcimskich 15a
50-059 Wrocław tel: 71 344-20-38, 71 344-20-39 fax: 71 344-26-02 [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Reklamacja raczej nie będzie uznana.
Chyba że po cichu naślesz na nich kontrolę w trakcie której okaże sie, że maja przeterminowane gazy z podobną albo identyczną datą ważności jak twój. W sumie to teraz wszystko zalezy od dobrej woli sklepu. Moze im się faktycznie przydażyła jakaś koncówka magazynowa.
Napisano Ponad rok temu
Chyba sobie żartujesz! :?Ważność gazu sprawdza sie w trakcie zakupu
Chyba że po cichu naślesz na nich kontrolę w trakcie której okaże sie, że maja przeterminowane gazy z podobną albo identyczną datą ważności jak twój. W sumie to teraz wszystko zalezy od dobrej woli sklepu. Moze im się faktycznie przydażyła jakaś koncówka magazynowa.
Mam prawo nie sprawdzić daty, bo sklepy mają obowiazek sprzedawać rzeczy nieprzeterminowane!
pozdrawiam :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Zazwyczaj mnie bawisz,ale teraz spadłem z krzesła psim obowiązkiem sklepu jest sprawdzadz daty ważności i powinni nie dość ze wymienić to dać 2-gratis za debilną pomyłke(lub celowe działanie)bo gaz przeterminowany może kosztować kogoś zdrowie,to nie zepsuty snickers ze zje i dostanie srania,tylko użyje nie wystrzeli i straci zęby.A gaz mu wymięnią na 100% a na jego miejscu nawrzucałbym kierownikowi tego burdelu nazywanego sklepem bo jego obowiązkiem jest wiedziedz co sprzedaje.Ważność gazu sprawdza sie w trakcie zakupu
P.S inna sprawa ze kupił gaz 25ml co pewnie nie skończy sie dobrze i nigdy nie zrozumiem co ludzie mają z tym kupowaniem bezuzytecznych malenstw.
Napisano Ponad rok temu
Dlaczego kupują małe gazy? bo są poręczne, a w sytuacji bezpośredniego ataku, są w stanie obezwładnić napastnika.
...I tak wiem, że 120ml w sekunde pokryje twarz napastnika z 5m, ale niektórym wystarczy, żeby 'działał' z 2m
Załączam filmiki z moich testów.
odległosć do kartki ok. 3m, żaden nie doleciał...
Fox 5.3 Cone 60ml
mocna chmura, choć słaby zasieg.
Sabre Red Magnum 80ml Piana w obudowie RSG-3
(z bocznej kamery słabo widać, ale cóż...)
cienki 'glut', słabo leci - po testach poszerzyłem nieco dysze, więc w przyszłości powinno być nieco lepiej.
Napisano Ponad rok temu
Chyba nie rozumiesz słowa „prawo”. Rzeczywiście prawo nakazuje, aby (jeżeli tak jest napisane w opisie produktu) sprzedawać produkty w pełni sprawne, czyli w tym przypadku miotacz pieprzu z ważna datą przydatności. Ale już stwierdzenie, że Ty masz prawo nie sprawdzić sprzedawcy/urzędnika/bankowca, czy umowy/regulaminu/daty przydatności jest czystą naiwnością. Życie jest brutalne i trzeba sobie zdać sprawę, że większość instytucji ma cele, które nie są zbieżne z Twoimi. W tym przypadku jest to odpowiednio wysoki zysk sprzedawcy.Chyba sobie żartujesz! :?
Mam prawo nie sprawdzić daty, bo sklepy mają obowiazek sprzedawać rzeczy nieprzeterminowane!
Myśle że nie pozostaje Ci nic innego jak iść i wymienić na świeży gaz.
I tu się zgadzam. Na przyszłość kolsoj będziesz wiedział, że w militaria.pl się nie kupuje bo od dawna są tam problemy.W sumie to teraz wszystko zalezy od dobrej woli sklepu.
Ale, aby być sprawiedliwymi i rzetelnymi w ocenie, poczekajmy co zrobi militaria.pl.
Napisano Ponad rok temu
tak sie zastanawiam czemu ten filmik
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
czemu opisales ten filmik ze to stożek?
Napisano Ponad rok temu
Wydawało mi się ze względu na spory rozbryzg, że to stożek.@kamikaze
tak sie zastanawiam czemu ten filmik
czemu opisales ten filmik ze to stożek?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
porównajcie ze stożkiem Fox'a z mojego filmu;)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzisiaj rozmawiałem ze znajomym ochroniarzem i testował ostatnio Sabre Red w pianie i strumieniu wg niego lepszy jest w strumieniu szybciej działa.
Znalazł ktoś może z Was więcej informacji na temat tych gazów
strona producenta "milczy" na ich temat.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 16
0 użytkowników, 16 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu