Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
drugi mnie przeraża i drugi też każe zastanowić... :?
jutro poszukam i wstawie dobre filmiki na jakie niedawno się natknąłem
Napisano Ponad rok temu
pierwszy test do dupy i nie wiem na kij go dałeś.
drugi mnie przeraża i drugi też każe zastanowić... :?
jutro poszukam i wstawie dobre filmiki na jakie niedawno się natknąłem
Dobrze, że podał pierwszy test bo np. ja nie widziałem i pewnie wielu forumowiczów również, a każdy filmik coś wnosi do forum.
Swoją drogą szcun dla kamikazee jak nie chińskie testy to teraz to. milion razy przeglądałem yt ale tego filmiku nie widziałem.
...a już myślełem, że moje ulubione forum umiera
Napisano Ponad rok temu
ale nie o tym miałem pisać...
Jak pamiętacie bądź nie, planowałem wymianę przeterminowanego wkładu w moim RSG 3...
Mimo, że nie było pewności czy się zmieści, to wybór padł na Red Sabre Magnum MK-3.5 80ml - ze względu na markę, formę piany oraz cenę (w razie niepowodzenia).
Dziś przyszedł czas na realizację
Główni bohaterowie i Fox 60ml dla porównania.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] | [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] | [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Spust Magnuma łatwo wyciągnąć. Niestety samą głowicę trzeba było naciąć, a podczas podważania śrubokrętem powstały małe uszkodzenia.
Puszki okazały się identyczne i Sabre z oporem ale wszedł idealnie!
Efekt końcowy:
(prowizorycznie założyłem głowicę Sabre na puchę RSG, choć trzyma się całkiem nieźle)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Puszka Police Curd's 60ml z RSG, była identyczna z FOXem 90ml (3 oz.)
Dzięki mojemu swap'owi wiemy, że Sabre 3.5-MK = 3 oz. innych gazów z USA
(no chyba, że tylko ja nie mogłem znaleźć odpowiednich danych?)
Jeśli ktoś ma RSG i zastanawia się nad podmianą, to polecam Foxa 90ml, OC-17 3 oz., RS Crossfire 3.5-MK oraz inne Sabre MK-3.5 - w tym Magnum 80ml w pianie
W przyszłym tygodniu postaram się zrobić test, jak piana leci z dyszy RSG3.
Pozdrawiam!
Napisano Ponad rok temu
Wiem, wiem ... ale zawsze fajnie jest zobaczyć coś nowego szczególnie teraz kiedy forum coś podupadło trochę - kryzys?Sorry marOne, po prostu wg. mnie przerażony nastolat, który od razu polewa się wodą, a otwiera je już po 2 min., niewiele wniósł do tematu skuteczności gazów
Napisano Ponad rok temu
Ponadto, ostatnio w temacie zrobiła się zwykła pyskówka, który gaz jest najrówniejszy z równych. Chyba ludziom pokończyły się argumenty. Z drugiej strony, ile razy można się kłócić o to samo.
Więc wniosek jest prosty, póki nie pojawią się jakieś nowe dane lub jakiś nowy krzykacz, to będzie cisza.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
A tu najśmieszniejszy test gazów jaki widziałem
PS. na stronach znajduje się sporo filmików ktorych nie ma na YT, ale uznałem, że nie warte są publikacji tutaj...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Testowałeś może bojowo gaz Crud's Police?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
strzelałem 'w powietrze', ale nie pamiętam jak leciało...
..pamiętam jedynie że wąchanie poskutkowało 15 minutowym kichaniem.
On ma <8% PAVA ostrości 0,33% więc kiepsko się zapowiada...
PS. mam filmiki z testu mojego 'frankensteina' RSG-sabre foam i foxa 60ml cone.
jak wrócę do domu, zmontuje itd, to go wstawię - ale nie spodziewajcie się fajerwerków, bo osobiście się zawiodłem...
Pozdro.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na gazach Uzi jest miesiąć-dzien-rok przynajmniej u mnie bo mam takie dwa,więc albo militaria zrobili cie w wała co całkiem mozliwe bo u nich to standard albo teraz drukują miesiac-dzien-rok choc nie sadze.Tak czy inaczej lec do nich i niech sie wytłumacza a najlepiej zwroc gaz i kup cos np tu [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]Witam, zakupiłe gaz UZI w militaria.pl i teraz widzę, że na głowicy jest data: 122104. Najpierw wziąłem to za datę produkcji, ale nigdzie nie ma informacji po jakim czasie gaz traci ważność, nie chce mi się wierzyć, że sprzedali mi gaz przeterminowany o kilka lat, ale ktoś na tym forum pisał, że na tej głowicy jest właśnie data przydatności...
P.S a data produkcji to na pewno nie jest.Daj znac jak to sie skonczylo
Napisano Ponad rok temu
aż mi się wierzyć nie chce... zrób jakaś wyraźna fotkę i pokażWitam, zakupiłe gaz UZI w militaria.pl i teraz widzę, że na głowicy jest data: 122104. Najpierw wziąłem to za datę produkcji, ale nigdzie nie ma informacji po jakim czasie gaz traci ważność, nie chce mi się wierzyć, że sprzedali mi gaz przeterminowany o kilka lat, ale ktoś na tym forum pisał, że na tej głowicy jest właśnie data przydatności...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na pewno nie,mój S@W ma 03.03.10 a Uzi 02.10.11 więc idąć tym tropem moję były ważne do 2002 roku Oba gazy kupiłem w Warszawie sklepie na Tamce a date ważności należy czytac miesiąc-dzień-rok inaczej niż np w Sabre dzień-miesiąc-rok.Jak dla mnie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] pl polecieli po całości i już nie sprzedają gazów z roczną datą a przeterminowane pare lat to dopiero interes.Cenię Uzi ale w tym gównianym sklepie nic już nie kupię.12 rok, 21 dzień, 04 miesiąc.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 12
0 użytkowników, 12 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu