Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ano spierdalać,Ku przestrodze. Zamiast gadać i łapać za ubranie od razu sypać !!! A jak widzimy już nóż to tylko ..... spierd...ć jak najdalej bez względu na stopień i służbę.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
chyba, że akurat z jakiegoś powodu nie można, lub akurat trzeba pomóc osobie trzeciej,
to zdarzenie miało miejsce bardzo blisko mojego miejsca zamieszkania....
tylko potwierdziło moje codzienne zwyczaje, mianowicie od dawna nie wychodzę z domu bez batona i gazu, by choć trochę zwiększyć swoje szanse, gdyby mnie to spotkało,
pierdolę prawo, które mi tego zabrania [baton]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
- na ile sekund strzalow wystarczy wg was PM 60ml stozek mgly ?
- czy wy tez nie dostaliscie paragonu w paczce z hotspray ?
i mieliscie racje , 60ml pm'a jest bardzo poreczna w sumie faktycznie nastepnym razem mozna celowac w 90ml
Napisano Ponad rok temu
Ja nie dostałem paragonu.
Napisano Ponad rok temu
Nie ma problemów ze ściągnięciem głowicy trzeba ją tylko naciąć ostrym nożem na łączeniu 2 połówek.I teraz pytanie, czy ściągał ktoś z Was 'głowice' z gazu?
Dwa kawałki plastiku są zespojone na stałe ze sobą!
Domyślam się, że nie będzie to łatwe, boję się uszkodzić gaz, jak i ew. wybuch byłby nieprzyjemny:D
Wielka szkoda też ładować tam na siłę foxa, tracąc w ich przypadku porządną głowicę, patentowany spust i przemyślaną dyszę...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poważne sklepy to hotspray.pl, kaliber.com.pl i military.pl, we wszystkich niedawno były dostawy więc terminy ważności gazów powinny być długie
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Mogli poczekać do lipca i sprzedawać jako świeżo wyprodukowaneNiestety jest ważny tylko do połowy lipca.
PS.
pamiętajmy, że jest to tylko umowna data i zapewne posłuży Ci długo;)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wczoraj 11.02.2010 otrzymałem gaz UZI 120ml zakupiony w Militaria.pl był w promocji ale nigdzie nie mogłem odczytać terminu ważności czy produkcji pod głowicą znalazłem 071410 jeśli to jest termin ważności to promocja czy nie ale to chyba przegięcie by taki stary gaz sprzedawać ciekawi mnie jakie są wasze doświadczenia w tym temacie czy inne sklepy też sprzedają gazy pod koniec terminu ważności nie informując o tym na swoich stronach i jakie sklepy polecacie
Przegieli. Trudno przyjac datę 14 lipca 2010 ( 071410) jako datę produkcji więc dostałeś stary gaz. NA niektórych z USA jest podana data produkcji ( Born on ..... ) oraz Expired czyli do kiedy ważny. Niesłuchaj nikogo kto ci będzie wmawiał, że przeterminowany gaz jest taki sam jak nowy. Może być częściowo skuteczny ale pewności działania juz nie będziesz miał.
Napisano Ponad rok temu
P.S a jako ciekawostka opinie o sklepie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] negatywnych 2 razy więcej
Napisano Ponad rok temu
Wczoraj 11.02.2010 otrzymałem gaz UZI 120ml zakupiony w Militaria.pl był w promocji ale nigdzie nie mogłem odczytać terminu ważności czy produkcji pod głowicą znalazłem 071410 jeśli to jest termin ważności to promocja czy nie ale to chyba przegięcie by taki stary gaz sprzedawać ciekawi mnie jakie są wasze doświadczenia w tym temacie czy inne sklepy też sprzedają gazy pod koniec terminu ważności nie informując o tym na swoich stronach i jakie sklepy polecacie
Jeżeli cena była dobra to zrobiłeś dobry interes, bo te UZI 120ml i bez promocji sprzedawane mają niewiele dłuży okres przydatności Z reguły Militaria.pl ma taką zasadę: czym większa pojemność tym krótszy okres przydatności. Z tego powodu średnio się tam opłaca kupować wersję 120ml.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Zastanawiałem się kilka dni temu czy nie kupić Uzi, bo to jest dobry i sprawdzony przeze mnie w boju gaz - no ale dziękuję za takiego starocia. Podobnie jak Fedormajk uważam, że przeterminowany gaz należy wyrzucić lub zużyć do celów treningowych.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Typowa zagrywka militaria.pl :? ja mam ich dwa gazy,1 kupiłem z 14 miesięczną datą ważności a o drugi to był bój ze sprzedawcą debilem bo mi podał chyba z 7 miesięczną datą czy coś takiego,ale poprosiłem o najdalszy z "półki' i miał 2 lata ważności a kolo coś tam zaczął sie mieszać ze i tak po psiknięciu rok itp.Właśnie ze względu na ich podejście więcej gazu tam nie kupie choć uważam ze są super.
P.S a jako ciekawostka opinie o sklepie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] negatywnych 2 razy więcej
Dzieki .. a juz mialem robic tam zakupy. Poszukam innego sklepu :wink:
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie to raczej bezczelne robienie klienta w ciula. :? Za 59 zł można kupić markowe Sabre Red z datą ważności 4 lata..ale ich cena w promocji 59zł na 90ml za gaz z półroczną DW to żart .
Też żałuję że taki fajny gaz jest sprzedawany tylko przez cwaniaków z militaria.pl. Gdyby któryś z konkurencyjnych sklepów zaczął sprowadzać Uzi, to idę o zakład, że ceny natychmiast by spadły, a daty ważności by się wydłużyły. To nie jest przecież w USA drogi sprzęt z super renomą tylko raczej solidny "budżetowiec", więc pewnie da się zarobić bez takiego bezczelnego drenowania kieszeni klienta.
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 9
0 użytkowników, 9 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu