Bez testowania wierzę, bo już go kiedyś skutecznie użyłem. Znalazłem dzisiaj w biurku w pracy puszkę i przychodzą mi do głowy głupie pomysły.Bardzo nieprzyjemnie ale spróbuj a uwierzysz w potęgę Sabre Red.
Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I nawet jeżeli taki wyciek jak w moim przypadku nastąpił w centrum handlowym to nic by się nie stało-3 ml to pikuś, ja nawet pieczenia nie poczułem.
Napisano Ponad rok temu
I takie małe pytanie mogę wg prawa spokojnie wchodzić z gazem do banku? Co, by było gdyby mi np z kieszeni wypadł, a ja bym sobie spokojnie sięgnął, podniósł go i włożył do kieszeni jak gdyby dyby nic?
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Dzisiaj rozmawiałem z ochroniarzem z mojego budynku na temat gazów ponieważ pracuje na "bramce" w Parku (klub w Warszawie).
Bardzo dobre zdanie ma na temat Police Magnum (Inter-Ark) ale z wyłączeniem gaśnic bo te kupuje oryginalne. Polecał także Sabre Red oraz gaśnice Koltera ale te za szybko się kończyły.
Napisano Ponad rok temu
1 Rozebranie dyszy na czynniki (prawie) pierwsze czyli: dysza - obudowa - przycisk
2 Wsadzenie obudowy w puchę jak trza
3 Próba dokręcenia pierściania posiadającego po wewnętrznej stronie gwint na imbusa:
4 Wkurzanie się że w domu nie ma takiego wielkiego klucza a noże i nożyczki nie dają rady
5 Śmigaanie po narzędzia do samochodu
6 Poskładanie reszty dziadostwa z ulgą w sercu że 150 zeta nie poszło się j**
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Według mnie jeśli czuć gaz w nowym gazie to jest po prostu nieszczelny, a nie zapominajmy że szczelność opakowań (ciśnienie),
to w gazach najważniejsza rzecz, dużo ważniejsza od zawartości kapsaicyny.
Przykład?:
Sprawny działający choćby Umarex & gaśnica bez ciśnienia...... :wink:
Fakt, że w PM OC-17 ten fabryczny olej pieprzowy śmierdzi lekko z dyszy nawet po roku ale jak go wczoraj "wyprałem" w detergencie to wreszcie ..... przestał śmierdzieć
PM jest nabijany fabrycznie na max !! i wyraźnie waży w ręku. Przy nim Sabre Crossfire jest lekki jak piórko a rozmiar prawie ten sam jak nie wiekszy.
Powiem już poraz enty ,że ten olejek w OC-17 to wyjatkowo śmierdzące gó**wno ale tak jest lepiej i skuteczniej. Nie zmyjesz tego łatwo z twarzy a więc będzie działąć dłużej niż ta super czysta kapsa.
Nic też z niego samo nie wycieka. Waga identyczna. Wstrząsałem do bólu i pod wodę wkładałem - zero bombelków itp oznak nieszczelności. A sam gaz - nawet ten z Inter-Arku, rok przeterminowany leciał jak nalezy. Dla pewności warto jednak brac te z USA - np z hotspray.
Nie da się ukryć, PM w chmurze działa zawodowo.
W strumieniu też i dodatkowo poczujesz wyraźnie róznicę w zasiegu w porównaniu z chmurą o ile ma to aż takie znaczenie. Ja sypię z bliska tzn max z 2 metrów i nie było do tej pory mocnych na PM.
Napisano Ponad rok temu
-wodą jak to robi większość po dostaniu gazem
-mydłem
Opisz wyniki doświadczenia ile zajęło zmycie oliwki z pozbyciem się zapachu włącznie.
Napisano Ponad rok temu
Mimo wszystko chcę mieć też Sabre w kieszeni - mam jakiś dziwny sentyment do tej marki. A technologia Crossfire sprytna rzecz, więc MK3.5 jest w drodze do mnie.W strumieniu też i dodatkowo poczujesz wyraźnie róznicę w zasiegu w porównaniu z chmurą o ile ma to aż takie znaczenie. Ja sypię z bliska tzn max z 2 metrów i nie było do tej pory mocnych na PM.
Napisano Ponad rok temu
... Miotacz oc-17 120ml stream dość mocno pachnie pieprzem lecz przebarwienia nie widzę.
Spójrz dokładnie w miejsce gdzie "słomka" wchodzi do puszki a zobaczysz widać te przebarwienia na zdjęciach 90 - tek w hotspray
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
P.S a ten piterek ze zdjęcia to przykład,sam noszę dużo bardziej szpanerski nikt nie pomyśli co tam mam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ehh, trzeba było kupić 90-tkę..ja z bólem kupiłem FOX-a 60 ml, ale na lato nie da się inaczej..
troche jednak sie przerazilem tych dodatkowych 3 cm wysokosci ;)60ml ma 10 cm to chyba tez nie jest zbyt mało :>
Napisano Ponad rok temu
Dobre. Nie jeżdżę komunikacją miejską, także bez obaw. :wink:P.S Viniciuss 15-20 lat temu?to ty dziadek jesteś :wink: jak dziadkowi jakiemuś miejsca w autobusie nie ustąpię i zarwe gazem to będę wiedział ze to ty
10cm to maleństwo. Ja lubię puszki do 12,5cm.
Napisano Ponad rok temu
no zobaczymy juz nie moge sie doczekac, az jutro przyjdzie paczka :twisted:Dobre. Nie jeżdżę komunikacją miejską, także bez obaw. :wink:P.S Viniciuss 15-20 lat temu?to ty dziadek jesteś :wink: jak dziadkowi jakiemuś miejsca w autobusie nie ustąpię i zarwe gazem to będę wiedział ze to ty
10cm to maleństwo. Ja lubię puszki do 12,5cm.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 9
0 użytkowników, 9 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu