Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
ich strona nie działa..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
U importera firma Inter-Ark [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ale chyba nie prowadzą sprzedaży wysyłkowej.
Boże ! Kiedy te dziadki uaktualnią stronę, zdjęcia, asortyment ..... Szkoda słów.
rafalq: To są typowi hurtownicy. Sprzedają dla ochrony i służb mundurowych.
W tym sensie mozna u nich meilem złożyć zamówienie. Niestety odbiór tylko osobiście.
Jak chcesz jeden gaz kupić w sklepie to wywalają oczami do góry i na boki i patrzą za okno. Od razu chce się wyjść i zapomnieć o tym sklepie. Ale towarek mają niezły.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
fedormajk:dzięki, bezcenne informacje-o force więc też mogę zapomnieć, ale dobrze,że jest hotspray bo jakby nie on to..lipa totalna z gazami w Polsce by była..
Spokojnie. Jak byłem u nich ostatnio czyli ok sierpnia, mieli poza Puissance ( Force) jakieś inne francuskie CS cacka ARM II , tej co robi 3 % CS !!! ale tu na forum pisali, że to mógł być spray do dekontaminacji. Jakoś wtedy nie spytałem, bo generalnie przesiadłem się zdecydowanie na pieprzowe.
Ambull: Faktycznie panowie Prezesi z Inter_arku miewają czasem dobre humory
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Więc jak to ostatecznie jest z tym puissance i force? Część twierdzi,że są takie same druga część,że force mocniejsze, trzecia część natomiast, że puissance jest mocniejsze..
Dziadki z Inter-Arku twierdzą , że te nowsze Force80 o nazwie Puissance są mocniejsze i mają 3 % CS zamiast 2% ale podobno to marketingowe bajki, żeby sprzedawać nowsze czyli "lepsze" bo starszym juz sie okres wazności konczył. Zdaje mi się że grupowy nasz kolega cizzia też negował wiekszą moc puissance a ma spore doświadczenie " w branży".
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Koledzy, skoro FOX jest uważany za jeden z najlepszych miotaczy na rynku, to zastanawia mnie dlaczego ich pianka ma tylko 5% OC i 2mln SHU, parametry identyczne jak np. Kolter Guard (fioletowy) ??? :?
Kolego, po prostu 5,3mln SHU to marketingowy shit Fox-a. I tyle.
Napisano Ponad rok temu
Koledzy, skoro FOX jest uważany za jeden z najlepszych miotaczy na rynku, to zastanawia mnie dlaczego ich pianka ma tylko 5% OC i 2mln SHU, parametry identyczne jak np. Kolter Guard (fioletowy) ??? :?
Nie chciałbym jednak tym shitem dostać
HPLC Sabre to też takie "zciemnianie". Każdy producent chce sie czymś odróżnić od pozostałych oferujących w końcu bardzo podobny produkt.
Zdanie moje w kwestii praktycznych zastosowań jest nie zmienne : Hi-Power, potem Fox 5,3 i PM OC-17 + gaśnica SABRE Frontiersman + na deser doskonały SABRE Red Crossfire - do zadań specjalnych I co ważne: wszystko dostępne na razie w Polsce ( Hi-Power już powoli znika z oferty "prywatnej".
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie chciałbym jednak tym shitem dostać
HPLC Sabre to też takie "zciemnianie". Każdy producent chce sie czymś odróżnić od pozostałych oferujących w końcu bardzo podobny produkt.
Zdanie moje w kwestii praktycznych zastosowań jest nie zmienne : Hi-Power, potem Fox 5,3 i PM OC-17 + gaśnica SABRE Frontiersman + na deser doskonały SABRE Red Crossfire - do zadań specjalnych I co ważne: wszystko dostępne na razie w Polsce ( Hi-Power już powoli znika z oferty "prywatnej".
Majku, może i to HPLC to "marketing" ( choć to naukowa metoda) ale Sabre chociaż nie kłamie tak jak Fox.
No offense, ale żal mi tych naiwnych ludzi wierzących w te 5,3mln SHU.
Gdyby Fox napisał prawdę że ma 0,67% MC to nie wzbudził by zainteresowania. Prawda??? A tyle ma i takie są fakty.
Dla mnie firma która bezczelnie kłamie żeby "wbić" się na rynek to kompletne dno.
Może i Fox jako gaz działa, ale to i tak POŁOWA mocy Sabre Red. I tyle.
Dodam że w przypadku Fox Green marketing już nie kłamie ( o dziwo, czyżby jakiś proces???) i te 1,22% MC Greena jest godne tego abym go używał.
Napisano Ponad rok temu
pewnie znasz tą anegdotkę związaną z napisem DU*A na płocie i drzazgą w palcu - dlatego i ja do końca nie dowierzam temu co napisanie na opakowaniach albo co piszą na stronach merketoidy, ale doświadczenie jakieś mam i moi znajomi także. Dlatego wymieniłem gazy sprawdzone , które wysoko oceniam po skutkach ich zastosowań. Zaliczam do nich też niektóre z twoich ulubionych SABRE .
Dywagacje naukowe mnie nudzą a sami naukowcy są często opłacani przez producentów czy koncerny - taki jest ten świat pieniądza :-)
Napisano Ponad rok temu
danielw2208:
pewnie znasz tą anegdotkę związaną z napisem DU*A na płocie i drzazgą w palcu - dlatego i ja do końca nie dowierzam temu co napisanie na opakowaniach albo co piszą na stronach merketoidy, ale doświadczenie jakieś mam i moi znajomi także. Dlatego wymieniłem gazy sprawdzone , które wysoko oceniam po skutkach ich zastosowań. Zaliczam do nich też niektóre z twoich ulubionych SABRE .
Dywagacje naukowe mnie nudzą a sami naukowcy są często opłacani przez producentów czy koncerny - taki jest ten świat pieniądza :-)
Reasumując: do Foxa i jego skuteczności nic nie mam, może on i działa. Natomiast nie lubię jak koncerny traktują ludzi jak barany. Tak jak firma Fox. Wystarczy napisać nieprawdę o kosmicznym SHU i już naród "łyka" (jak młode pelikany...) a zachwyca się jakby to h.j wie co było...
Ludziska, trochę neta, logiki, kalkulator i "czar" Foxa pryska. I tyle.
Ps. Gdyby Sabre, Hpe, Uzi, itp liczyło podobnie jak Fox to miało by z 10mln SHU. Ja pierd..ę jaka moc....
Użytkownicy przeglądający ten temat: 19
0 użytkowników, 19 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu