Skocz do zawartości

Zdjęcie

Małe spostrzeżenia..

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

budo_logitech
  • Użytkownik
  • Pip
  • 15 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Małe spostrzeżenia..
Witam.

Od bardzo długiego czasu jestem biernym (w wyjątkowych przypadkach sie wypowiadam) obserwatorem tego forum. Dział ma tytuł ulica, jak Boga kocham, czasem jak widze jakie tematy są tu poruszany i jakie rady dają niektórzy użytkownicy, którzy z ulicą mieli tyle styczności co szczur z paralotnią to mi się serce kraja. Do tego widze liste masakrycznych tematów np. "Dres z Psem", brakuje : "Dres z Przeciwpancernym działem" "Dres z Miotaczem Ognia" "Dres zTygrysem Bengalskim" "Ciocia umarła w Ameryce, znowu te dresy". Ludzie ogarnięci totalną paranoją.

Po pierwsze.

Moim zdaniem forum nie jest do rozwiązywania problemów z którymi mamy styczność w świecie realnym. Nie uważam się za wielkiego mentora ale naprawde rad tutaj podawanych nie poleciłbym nikomu.

Po drugie.

Co to za paranoja? Dresy to dresy tamto. Ludzie, pod przykrywką stroju i subkultury szufladkujecie każdego? Wymyśliliście sobie wroga publicznego numer 1 przed którym potrzebujecie porad z pierwszej ręki jak sie bronić? Ja nie uznaje subkultur, dla mnie ktoś albo jest bandytą, albo porządnym człowiekiem , jest albo mądry albo głupi. Nieważne co nosi i do jakiej wyśnionej subkultury należy.

Po trzecie.

Na miejscu ludzi którzy proszą tutaj o rade, nie liczyłbym na waszym miejscu na żadne porady, rzeczywistość to co innego, życie pisze różne scenariusze i z kiepskim rozeznaniem sytuacji i "klimatów" przeciętny forumowicz albo osoba posiadająca duże dośw. (nie kwestionuje że tu takowe są) nie do konca może ocenić wszystko obiektywnie i z perspektywy ofiary.

Właściwie to tyle, ale myśle że jeszcze coś skrobne.
  • 0

budo_steyr
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 199 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Małe spostrzeżenia..
A miales kiedys do czynienia z dresem ktory jest od Ciebie 2x wiekszy pewniejszy siebie i zwykle wystepuje w liczbie 3-4 sztuk na jednej wyjebce? Nie chodzi tu o dyskusje czy wszystkie dresy to bandziory itd tylko o to ze na dzien dzisiejszy tak wyglada sytuacja ze gdzie sie nie obejrzysz mozesz wylapac w pysk. Moze czasem warto spytac o rade kogos bardziej doswiadczonego niz uczyc sie na wlasnych bliznach
  • 0

budo_mrbox
  • Użytkownik
  • Pip
  • 44 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

1.
Nie zgadzam sie z Toba gdyz uwazam, ze dzial ulica jest stworzony po to aby rozwazac I prawdziwe I hipotetyczne sytuacje-chociazby nazwa podforum sugeruje ze tematy maja miec jakikolwiek zwiazek z samoobrona na ulicy i zapobieganiu niebezpiecznym sytuacjom.

2.
Coz-do drugiego punktu sie wlasciwie nie moge ustosunkowac, gdyz sprawe subkultur kazdy postrzega inaczej. W moim przekonaniu nie ma generalnie zlych ani dobrych subkultur ale chyba przyznasz, ze stosunkowo sporo osob bedacych dresami(i nie chodzi mi tu tylko o wyglad) ma cos na sumieniu-jakies bojki/kradzieze/wymuszenia...oczywiscie w porownaniu z innymi subkulturami-ale tak mi sie tylko wydaje.
Dodam rowniez ze ja sam siebie nie zaliczam do zadnej subkultury-chyba, ze uznac za subkulture osoby nie wyrozniajace sie niczym specjalnym, uczace sie i majace jakies swoje przyziemne sprawy.

3.
Uwazam, ze duza czesc porad pisanych na Ulicy jest przydatna-oczywiscie jezeli udzielaja ich osoby kompetentne i doswiadczone-bo dosc czesto mamy doswiadczenia z pewnymi schematami zachowan na ulicy i rozne scenariusze moga tu zostac dopasowane do pewnych ogolnych form, ktore jednak trzeba modyfikowac w okreslonych sytuacjach.

To by bylo na tyle,to jest moje zdanie :wink:
  • 0

budo_rip
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 414 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

..i znowu te dresy.....

ale zgadzam sie z Tobą Logitech. Forum Ulica od jakiegoś czasu to poprostu syf. Kiedyś zdarzało się ,ze owo forum spełniało swoje założenia - mozna było przeczytać i porozmawiac o faktycznych ,skutecznych technikach i aspektach walki na ulicy oraz o kwestii profilaktycznej zwiazanej z napasciami na tejże ulicy. Były dyskusje o broni, gazie ,psach itp. a teraz jest coraz więcej 14letnich leszczy ktorych biją w szkole bądź cokolwiek innego.

Zima,panie, zima.
  • 0

budo_mradu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3413 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

Ulica to syf, zamknac w cholere
  • 0

budo_batmanhq
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 642 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:KB

Napisano Ponad rok temu

Hehehe ten szczur z paralotnią ... :P :) :D .

Tematy w stylu "Dres z psem" itd itp , w sumie racja niedlugo zejdzie cały arsenał na to .

1. Stary nikt ci nie każe tutaj zagladac. PRzewaznie sie wypowiadaja ludzie ktorzy cos juz trenowali i to nie 2 latka . ( przewaznie :P )
2. Dla mnie dres ===> bandyta . Nie chodzi o ciuchy .
3. Z tym sie zgodze . Czasami moze wyjsc inaczej niz by ktos chciał .

Ja sobie lubie poczytac ulice , zwłaszcza smieszne tematy w stylu zachodzi jakis *dresik* i prosi o pieniazki . :)
  • 0

budo_jet
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2606 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ulica to syf

Jak to syf? A wiesz co byś zrobił jakby zaatakował cię "Dres z Tygrysem Bengalskim"? Nie? Po to jest ulica :) :)
  • 0

budo_lawless
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 284 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Kurwa sorry za offtopa ale ta dyskusja mi sie skojarzyła z odcinkiem monty pythona
jak John Clesee prowadził lekcje samoobrony - jak obronić sie przed przeciwnikiem atakującym garścią malin :) :) :)

Taka sama komedia :D

Zamknąć ulice
  • 0

budo_sneferu
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 205 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Po pierwsze to po co wg. Ciebie jest forum Logitechu ?

Po drugie Dres to bandyta, a bandyta to dres !
Tak bandyci to wróg nr 1, bo to właśnie oni nam zagrażają ( saddama już złapali ;) )
Poczytaj temat 'Dresiarstwo'

Po trzecie po to jest forum aby przeprowadzić dyskusje... podzielić się doświadczeniem... jasne zdarzają się tematy bardziej i mniej przydatne... Jeśli uważasz, ulica schodzi na psy to napisz o tym moderatorom... jeśli masz odwage.... :twisted:

Dla mnie 'ulica' to najlepszy dział, porównanie i sprawdzenie skuteczności sztuk walki w pratyce w warunkach polowych...

"Dobry tekst na ulice" może nie jest przydatny, ale czytając można spaść z krzesła...
"Wzrost agresji" założoy przez prajat... jest bardzo rzeczowy
"Zaczepka gówniarzy... bić" jedna z najlepszyh dyskusji...
"Chwyt od tyłu... czyli jak ja nie lubie dresiarzy"
Moge tak długo... Poczytaj "ciekawe tematy", zanim zaczniesz mówić, że tu nic niema...

Logitech'u jak Ci nie pasuje ulica i uważasz, że Ci się nie przyda wiedza/doświadczenie/pomysły tu zawarte poprostu nie czytaj...

A co do monty pythona... Postulowanie na forum o jego zamknięcie pewnie spodobałoby się Johnowi Cleese'owi... Pozdrawiam
  • 0

budo_gambit
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2089 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Dres z kiścią winogron, albo tłum dresów z bananami w rękach...., albo pies w dresie, to już makabryczne połączenie
Istotnie niektóre tematy osiągają poziom groteski, i humoru osiągany tylko u Monthy Pytona
  • 0

budo__zar_
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 290 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ulica schodzi na psy? Prawda.

Tylko, że nie doszukiwałbym się przyczyn w moderacji tego działu a w ludziach którzy zakładają tematy "inteligentne inaczej". W końcu to użytkownicy stanowią o poziomie forum, nie?

Dziwnym trafem mam wrażenie, że właśnie Ci, którzy trenują coś przez dłuższy czas piszą z sensem (niestety, niewielu ich wypowiada się na ulicy). I nie mówię tu o "ludziach którzy coś już trenowali i to nie 2 latka" (jak to barwnie napisał BatmanHQ). Bo właśnie w tym leży częściowo problem - ktoś poszedł 2 razy na Krav Magę, 3 razy na Shotokan i 4 razy na Thai i ...uważa, że jest master i zjadł wszystkie rozumy. Bo "był, trenował i wie i umie". Jak dla mnie trenować - to dążyć do bycia coraz lepszym i rozumieć po jaką cholerę ja trenuję. ;)

A dział powinien moim zdaniem zostać bo:
Po pierwsze - jeśli go nie będzie, grozi nam wysyp bezsensownych postów na forach tematycznych.
Po drugie - moim zdaniem, w jakiś sposób, tak przy okazji, może jest szansa, że Ci starsi i bardziej doświadczeni wklepią do głowy tym młodszym parę zasad i zachowań... (tak wiem - jestem głupim idealistą, ale cóż ;) ).

A dres? Sorry - sam noszę. W czym mam ćwiczyć, jak nie w dresach? ;)
A potocznie pod pojęciem dres - rozumiem kołka chętnego do przywalenia komuś dla zabawy, skrojenia czy coś w tym stylu. Taki mały skrót myślowy.
  • 0

budo_gawelmuaythai
  • Użytkownik
  • Pip
  • 13 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

śmiac mi sie chce.... po co cwiczycie sztuki walki ?????? w walce nie jest wazne kto jest wiekszy.. liczba osob sie liczy jak najbardziej ..... kiedys tez myslalem ze wilkosc ma duze znaczenie .... i tylko cwiczylem na siłowni ... teraz mam zupełnie inne zdanie .... człowiek z wag a 80 kg. jest w stanie rozwalic kolesia co wazy powyzej 100 kg. liczy sie pewnosc siebie , szybkosc , umiejetnosci !!!!!! była tez mowione cos o PEWNOSCI siebie... ze dres jest bardziej pewny siebie .... ULICA to kształtuje ... uwaza ze jest bogiem na danej ulicy ... ale wystarczy jedno kolano , lok , lub cos w tym stylu (ma go zaboleć) i juz powoli traci pewnosc siebie ... i nie czepiajcie sie dresow .... sam lubie nosic dresy bo jest mi wygodnie ... jak biegam z kumplem wieczorami to zawsze w dresach ..i co wtedy JESTEM DRESEM ???????????ludzie opanujcie sie ..... macie cos z głowa ... STEREOTYPY !!!!!!!! łapie sie za głowe jak to czytam ... pewnie ktos zaraz mnie zj**ie ale mam to gdzieś,....
  • 0

budo_śledzik
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 248 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Dżizas, ludzie. Skróty myślowe. "Dres" to w potocznym rozumieniu "bandyta". Jak nie jesteś bandytą a lubisz latać w dresach albo nawet złotych kalesonach, to nie ma to żadnego znaczenia i nikogo tutaj ten fakt raczej nie obchodzi 8) .
  • 0

budo_mjblack
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 184 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

śledzik zgadzam sie z Tobą ale zauważ ze jesli ktos nagina w dresach i czyta takie rzeczy to może naprawde sie poczuć urażony.
Uwazam ze w wypowiedzi Logitecha jest troche prawdy.
  • 0

budo_śledzik
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 248 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nie powinien czuć się urażony bo nie chodzi o niego. Proste jak struktura czterech pasków 8) .
  • 0

budo_gambit
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2089 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

śledzik zgadzam sie z Tobą ale zauważ ze jesli ktos nagina w dresach i czyta takie rzeczy to może naprawde sie poczuć urażony.
Uwazam ze w wypowiedzi Logitecha jest troche prawdy.

Znasz powiedzeie nie szata zdobi człowieka??????
  • 0

budo_sneferu
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 205 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Na temat czym jest dres informacji należy szukać w temacie 'dresiarstwo'.

stosowny link: http://budo.net.pl/v...r=asc&start=105

Gdzies w tym temacie jest nawet definicja... nie gadajmy o tych samych rzeczach w róznych tematach
  • 0

budo_adwokat
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 84 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

:evil: Kto go tu w ogóle wpuścił.
Nic k... nie rozumie i prubuje nażucać nam swój dziwny światopogląd.

Dres to bandyta a bandyta to dres i nawet jeżeli jakiś 1% dresów to dobrzy i nieszkodliwi chrześcijanie to i tak jeśli widzimy stado 3-4 dresów mamy prawo się obawiać o mienie, zdrowie itd.

Forum to dyskusja a w dyskusji zawsze są ludzie mądży, mniej mądrzy i kretyni.
Uczestnicy forum zwykle różnią się w opiniach na poszczegulne tematy więc mówienie, że kożystanie z i porad jest niebespieczne jest niepoprawne logicznie i dowodzi kretynizmu autora. Niebespieczne są zwykle porady jednej ze stron. Np mamy zwolenników oddawania komurek i reszty majątku napastnikom, zwolenników ucieczek, zwolenników kopania w jaja i ucieczek, zwolenników noszenia noży i tak do usr... śmierci. Więc któryś z nich musi mieć rację. A jeśli któryś ją ma to warto się zastanowić który no nie.

To że zdarzają się tematy głupie też jest normalne bo to wynika z wolności wypowiedzi.
Chyba, że moderator wprowadzi cenzurę i dopuści tylko jedynie słuszne tematy z jedynie słusznymi poradami.
  • 0

budo_sneferu
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 205 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Pozostaje jeszcze pytanie: które tematy są madre, a które nie... rzecz subiektywna, ale to nie jest forum filozoficzne.

Adwokt: chciałbym sie podpisać pod twoim postem, ale jednak nie mogę... ja znam ortografie :wink: :twisted: :)

Wydaje mi się ze 'myszek' popelnil prowokacje. Gdzie są moderatorzy, żeby mu ostrzeżenie za głupote wlepić ? :roll: :wink: :twisted:
  • 0

budo_logitech
  • Użytkownik
  • Pip
  • 15 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Adwokat- Zachowaj swoje uwagi na mój temat dla siebie,dobrze?Dres To Bandyta, Bandyta to Dres a Adwokat nie zna ortografii. Nic nikomu nie narzucam. Nie prowokuje też nikogo, wiadomo że takie forum jest potrzebne ale jeżeli tutaj robi się poradnia dla sfrustrowanych ludzi z manią prześladowczą to jest źle.

pzdr.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024