"wspomaganie" na początek.
Napisano Ponad rok temu
Chciłabym coś delikatnego pozażywać, zeby raczej było to wspomagnie, a nie meritum sprawy.
Takze panie i panowie co proponujecie?
Bardzo bym prosił o nazwy, ilosci do zażywania i jesli mozna orientacyjne ceny.
P.S
Wiem, że kiedyś robił o to jazdy, ale teraz nieco zmieniłem zdanie i nabrałem bardziej pozytywnego stosunku.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kreatyna na początek pomysłem jest raczej średnim.
Z czystej ciekawosci, dlaczego ? Chodzi o przyzwyczajenie organizmu i slabsze jej dzialanie w pozniejszym czasie ? Oraz o to, ze na poczatku organizm nie potrzebuje wspomagaczy bo sam ma duze "zapasy mocy" ? Czy cos jeszcze ?
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Już prostuje.Nie napisałeś nic, co by pomogło odpowiedzieć. Ani dla kogo, ani po co, ani za ile. I co my biedni mamy odpowiedzieć?
Dla kogo? Dla mnie. Trenowałem bardzi intensywnie dwa lata, miałem około 8 miechów przestoju, i teraz chece powrócić, chociaz...do tego co było. Slady siłowni sa dalej widoczne, i jesli chodzi o mase i jelsi chodzi o siłe, tazke tragicznie chyba nie jest.... .
Po co? Żeby się "poprawić" :wink: Diete mam...tzn. posiłki dietetyczne.
Za ile? Bez szaleństw. To ma byc tylko skromne uzupłenienie... .
Zdaje się w Wasze rece. Rozumieć mam, ze kreatyna na poczatek be, tak?
Napisano Ponad rok temu
Produktów są setki a cena zależy od producenta, składu i wielkości opakowania. Aż tak łopatologicznie nie będę Ci tego układał, bo to za dużo roboty. W każdym bądź razie na początek powinieneś strzelić sobie dziennie ze dwa razy porcyjkę (gainer i bulk rano i po treningu, a wysokobiałkowa po treningu i przed snem). Przykładowo możesz sobie zajrzeć do Power Zone (jak nie kupić to chociaż poczytać) [jak tam Góral dostanę zniżkę joke oczywiście]
Wysokobiałkowe:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Bulki:
Gainery:
Power Zone nie prowadzi Treca a on jest też dość sensownym wypośrodkowanie pomiędzy ceną i jakością.
Np:
Nie polecam za to Magnum 5000 bo ten produkt im raczej nie wyszedł.
Oczywiście nie musisz od razu kupować wielkich paczek (chociaż to się najbardziej opłaca)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie, z tego co piszesz, najlepszy jest "bulk" (tak?) Wchodze do sklepu i prosze "bulk"? :-)
To moze skupimy sia na tym? Porducenci, cenniki i dawkowanie? (dziękuje za strony power-zone, bardzo przydatne, ale chciałbym wiedzieć jak to wyglada w praktyce, np. u Ciebie)
Tae, masz na mysli deite białkowa (stosuje częsciowo) i odnowe bilogiczną-regeneracje, czyż tak? Sauny, baseny itp itd., chyba, ze znasz inne sposby na regeneracje?
Jeszcze raz dziękuje.
Aha, moze głupie pytanie, ale jako liak chyba "palnać" mogę :wink: , co sie stranie jak sie przedfakuje, ten mój cały bulk?
Napisano Ponad rok temu
Tae, masz na mysli deite białkowa (stosuje częsciowo) i odnowe bilogiczną-regeneracje, czyż tak? Sauny, baseny itp itd., chyba, ze znasz inne sposby na regeneracje?
Niewiem co masz na mysli mowiac dieta bialkowa, ale powinienes wyliczyc swoje zapotrzebowanie i wedlug niego ulozyc diete. Co do regeneracji: odpoczynek (nie trenowac codziennie tych samych partii itp) oraz sen
co sie stranie jak sie przedfakuje, ten mój cały bulk?
Nikt sie do ciebie nie zblizy bo bedziesz pierdzial jakbys zjadl 10 kilo grochowy Nie da sie tego przedawkowac w sensie takim jak leki. To zwykla mieszanina weglowodanow i bialka
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale :wink: nie wiem, czy Dunkan jest poczatkujacy, moim zdaniem taka jest kolejnosc. Najpierw skupiamy sie na diecie, potem dodajemy cos do picia (izotoniczne albo z ww) podczas treningu, potem ew. kreatyne. Nie bralem pod uwage gainerow itp, bo ta sprawe rozwiazuje dieta. Co szlakow metabolicznych masz racje, z tym, ze endogenicznej kreatyny nigdy nie mamy tyle, ile bysmy chcieli, wiec predzej czy pozniej i tak zaczniemy ja brac i to zrobimy. Jak trenuje to biore kreatyne stale..
ale.. patrzcie pierwsze zdanie mojego posta
Napisano Ponad rok temu
A co powiecie o "mietku" ? 80% białka, cena bardzo atrakcyjna... czym to sie rózni (mowa o działaniu na organizm) od np. kreatyny?
'mietek' to metabolan?
Jezeli tak, to hmm... jest to steryd anaboliczny, z grupy tych o bardziej szkodliwych i robiacych mase najslabszej jakosci. Generalnie nie polecam a po ile?
Napisano Ponad rok temu
co do regeneracji, chodzilo mi poprostu o wysypianie sie :-)
Napisano Ponad rok temu
na samym bialku nie jedz, organizm nie jest "przyzwyczajony" do czerpania energi z bialka
Tak, ale (co do metanabolu):
-przyrost masy tak jak na edno, a bez ingerencji "strzykawkowej" :wink: , bezposredniej w ciało
-rozumiem, Twój argument co do białka, tyle jesli to by sie uzupełniało normalna. ditą tłuszczowa to myśle, ze...byłoby dosc wyrównanie i, ze orgaznimz by aż tak nieucierpiał
-olbrzmie róznice cenowe. Przykładowo, ja a miteka po prostu z Ukrainy (Ci sami ludzie co zapatruja m.in Służewiec) place za 6 kg. 50-60 zł.
Napisano Ponad rok temu
co metke to najlepiej sobie daruj, puźniej napewno spotkasz ludzi któży uświadomią Ci że sie nie opłaca w to wchodzić, sugeruje sie tym ,że masz 14lat.Od ilu lat najlpeiej???
A jeżeli chodzi o kreatyne to każdy mówi inaczej ale jeżeli już trenujesz od jakiegoś czasu i potrzebujesz to wg. mnie rozsądny wiek to +/- 16lat.
Do autora weź sobie omke+winko+ coś tam jeszcze , pytałeś sie o fachową pomoc w suplach to Słoniak Ci napisał, a o koksach to wątpie(choć może sie myle) że ktoś Tobie tu napisze
pzdr 8)
Napisano Ponad rok temu
A co powiecie o "mietku" ? 80% białka, cena bardzo atrakcyjna
Tak, ale (co do metanabolu):
(ciach)
Przykładowo, ja a miteka po prostu z Ukrainy (Ci sami ludzie co zapatruja m.in Służewiec) place za 6 kg. 50-60 zł.
1. Co ma badziewny steryd anaboliczny do białka? Chyba, że początkowo pisałeś o jednym, a skończyłeś na czym innym.
2. Dawka farmakopealna to kilkadziesiąt mg; 6 kg = 6000g =6000000mg. Dla kogo to ma być, dla brygady armii?! Chyba, że to mieszanka steryd-białko (nie znam się i zgaduję).
3. Leki zza wschodniej granicy, tiaaa. Jak rozumiem masz dostęp do chromatografu i możesz określić co dostajesz :roll: To co chciałbyś zrobić to jak kupowanie gorzały od braci zza Buga na bazarze, jaką masz pewność, że to nie metanol?
Jeśli Ci zdrowie i życie miłe daj sobie spokój. Oczywiście zrobisz, jak chcesz, bo masz swój rozum, ale miej świadomość, że kupując preparaty ‘medyczne’ z pokątnego źródła możesz dostać wszystko, począwszy od sproszkowanego mysiego g... na środku ochrony roślin skończywszy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Podciąganie na drążku - sposób ?
- Ponad rok temu
-
worek treningowy
- Ponad rok temu
-
Glukoza
- Ponad rok temu