Agresja
Napisano Ponad rok temu
1. odwolujesz sie caly czas do jednego tematu = innych nie czytales.
2. zastanawial bys sie gdyby ktos zaatakowal cie na ulicy z nozem, nad tym czy zrobisz mu krzywde czy nie?
gonzo:
tez jestem z targowka, ale przyzekam ci ze rzozio to jakis 13 latek, wiec nie kreujcie sobie stereotypow o tej dzielnicy.
Napisano Ponad rok temu
Ja mu będę wolał w tejże sytuacji wyjebać z bani, i dołożyć parę butów na glebie, jeśli akcja z banią się powiedzie.
Można trzymać głowę w chmurach, ale nie wolno zapominać o tym że stopy powinny dotykać ziemi
Napisano Ponad rok temu
cześć
przeglądam tak te działy. Ulica, karate, kung fu, wuszu.... i tak mnie nachodzi. Skąd u was tyle agresji?! Po co to komu? Nazwa tego działu wygląda "samoobrona BEZ ZASAD"!. Ludzie! Bez zasad! ROZUMIECIE? Nie zastanawiacie sie czy wybić zeby przeciwnikowi czy nie a przecież to nie jest takie hop siup!! Ochłońcie trochę, ok? Tyle tutaj agresywnych tematów. Na przykład ten czy bić lub nie dzieci w gromadce. Przecież to nie o to chodzi! Zrozumcie. Mówi to Wam instruktor z 3 letnim stażem.
pozdrawiam Wszystkich!!!
Wypowiedź ta (i kolejne tego samego autora) wzbudza pewnien mój niepokój. Niepokój ten narasta po przeanalizowaniu następujących wyrażeń:
Skąd u was tyle agresji?! --> pytajnik z wykrzyknikiem
Ludzie! --> wykrzyknik
Bez zasad! --> wykrzyknik
ROZUMIECIE? --> duże litery oznaczające krzyk i pytajnik
przecież to nie jest takie hop siup!! --> podwójny wykrzyknik
Ochłońcie trochę, ok? --> posługiwanie się komunikatem "ty" co znamionuje bardzo agresywną formę komunikacji
Przecież to nie o to chodzi! --> wykrzyknik
pozdrawiam Wszystkich!!! --> 3 wykrzykniki
Jednak największy mój niepokój wzbudza to zdanie: "Mówi to Wam instruktor z 3 letnim stażem."
Gdybym kiedykolwiek zastanawiała się nad treningami w sekcji, gdzie zajęcia prowadzi instruktor, którego forma wypowiedzi pozostaje w rażącej sprzeczności z treścią rzeczonych, to szybko bym odrzuciła ten pomysł.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nawija o łagodności i wyrozumiałości a uczy samoobrony? Nieźle
no coz-dla mnie lagodnosc i wyrozumialosc wystarcza...do pewnego momentu-pozniej albo uzywam techniki szybkich trampek albo "brutality" :wink: -czyli albo gadka wystarczy albo spierdzielam albo masakruje przeciwnika dopuki nie uznam ze jestem bezpieczny-i tak w wiekszej wiekszosci nauczaja instruktorzy samoobrony/kravki jak i rowniez wszyscy powazni userzy tego forum,ktorzy nie popadaja w skrajnosci :-)
pozdro and peace
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tak z ciekawosci, to ktory z panow mial kiedys jakies starcie na ulicy?
Ja. Aż dwa. Statystycznie, jeśli wliczać niemowlęctwo to wychodzi raz na 20 lat 8)
Napisano Ponad rok temu
uczcie sie od niego panowie! on przynajmniej nie wypisuje tutaj co by nie zrobil z napastnikiem (a przynajmniej nie widzialem zeby tak robil... )
Napisano Ponad rok temu
no, i tu jest sie czym chwalic
Zawsze chciałem to napisać, to mogę teraz. Bo to jest tak, człek ćwiczy , coś umie i chodzi dumny po ulicy. Aż się trafi konfrotancja. I u mnie było tak, że niby wygrałem, tylko że napastnik miał dżinsową bluzę, a ja t-shirt a skończyliśmy parterem na asfalcie. Do d... z taką wygraną. A potem jest myślenie, co było źle. I pierw się myśli o technice, nie ten rzut, nie ten kop. Trza było to, a nie tamto. Człek trenuje trochę inaczej i myśli, że teraz to dopiero... (motywacja do treningu rośnie). "Brudnych trików" się uczy (teraz to Combat albo Krav Maga nazywają). Potem łagodnieje i znów ćwiczy dla frajdy. A potem przeczyta jakąś książke o asertywności, agresjii i stresie i uzmysławia sobie, że trzema właściwymi słowami mógł tego wszystkiego uniknąć i zaeragował dość głupio i szablonowo.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sejsensej skoro od 3 lat jesteś instruktorem SW ( 8O )to czego ty qrde uczysz na treningach? Jak dostawać po ryju chyba nie trzeba się długo uczyć??? :roll:
Napisano Ponad rok temu
przynajmniej polowa postow tu to science fiction.....Chlopcy pograja sobie na playstation i ida pisac posty
Ja właśnie skończyłem mordować demony, w Devil May Cry, i muszę sobie odreagować.
A tak na poważnie, najbardziej rozbija mnie to stwierdzenie że agresja rodzi agresję.
Pytanie kto tu najpierw jest agresywny.
Napisano Ponad rok temu
Robert, bez slodzenia itd. ale sadze, ze tego Twojego ostatniego posta mozna spokojnie wydzielic i podwiesic jako temat, ktory kazdy musi przeczytac przed wejsciem na Ulice..
Dzięki, ale dodam jeszcze, że starając się dobrać właściwe słowa w kieszeni trzymam yaware lub ciężki folder. Na wszelki wypadek 8)
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej darować sobie agresję. Spokój i opanowanie robią lepsze wrażenie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Co ja mam robić ?
- Ponad rok temu
-
Zaczepka gowniarzy...bić?
- Ponad rok temu
-
Kozak zaczepia brata :/
- Ponad rok temu
-
jak często nosisz ze sobą szczeke idac na balety lub do pubu
- Ponad rok temu
-
Wykorzystanie MA nie tylko w przypadku bojek...
- Ponad rok temu
-
SABRE Red
- Ponad rok temu
-
Pierwsze Starcie :D
- Ponad rok temu
-
kij do gry
- Ponad rok temu
-
gangi podwórkowe :>