ITF Irish Open (IUTF)
Napisano Ponad rok temu
Najciekawsze było jednak coś innego - fantastyczna atmosfera imprezy. Czułem się jak na zjeździe rodzinnym, chociaż wszyscy doskonale wiedzieli, że nie jesteśmy z ITF. Było dużo rozmów, szacunek, sympatyczne kontakty, dyskusje o łączącej nas sztuce walki. Nawiązałem nowe znajomości, ludzie chcą przyjeżdżać do Polski, zapraszać nas do siebie. Zero wywyższania się, farmazonów o oryginalności i przewadze technicznej i duchowej, a na dodatek dowiedziałem sie, że wielu kolegom z tej grupy ITF trenowanie TKD ITF w niczym nie przeszkadza w zajmowaniu sie równolegle kick-boxingiem czy jiu-jitsu, a ich turnieje rangi otwartych mistrzostw kraju są zazwyczaj otwarte dla każdego...
Wracając do domu pomyślałem sobie o niektórych netowych dyskusjach, wpisach do ksiąg gości "wrogich" grup i całym tym tzw. polskim piekiełku. Wiem, nie ma rzeczy idealnych i tam na pewno tez nie jest zawsze różowo. Mimo to, nachalnie wraca pytanie - dlaczego by nie spróbować przenieśc takich klimatów do nas? Postawa wielu ludzi na Budo świadczy, że szanse na to są...
Pozdrowiska
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrówka
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
i czekamy na film
btw, a moze to wina roznicy miedzy Wiedniem i Kanada, a nie tylko samego pztkd?
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam Cie Gizmo
Napisano Ponad rok temu
A BTW - filmik z Irlandii: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pozdrawiam
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
aaa i te układy z ITF'u bez fali dziwnie wygladaja ; )
Napisano Ponad rok temu
Co do układów, to akurat ten fragmencik przedstawia naszego zawodnika rywalizującego w dzieciach (zielone paski), a on akurat robi tak bardziej bezfalowo, co nie przeszkodziło mu zgarnąć złota. Miałem ochotę wrzucić kawałek Juche albo Ge-Baeka w wykonaniu zawodników ITF, aby bardziej uwiarygodnić film, ale jakoś scenka wypadła w montażu ;-)
Zastanawiam się nad przestawieniem dzieciaków z tradycyjnego na bardziej nowoczesne (z falą) wykonanie układów, ale jak na razie jeszcze nie podjąłem decyzji. Oba wyjścia maja dla mnie plusy i minusy...
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
[mam nadzieje ze nie odbeirasz to jako ataki, tylko ciekawi mnie ta materia]
co do plansz z zawodów to nie dopatrzyłem sie tej tasmy, ale widziałem tez takie praktyki u nas w Polsce dokłądnie w Rybniku jak były organizowane zawody "integracji stylowej" [czy jakos tak ; ) ]
Napisano Ponad rok temu
Co do układów: jest jeszcze sporo innych kryteriów oceny układu niż robienie fali, jej nierobienie albo robienie inaczej niż powszechnie w danej federacji obowiązująca ;-) Zresztą na odprawie sędziowskiej przed zawodami ustalono, że ze względu na udział ludzi z różnych grup i organizacji (ITF, GTF, GTI, TI...) sędziowie będą zwracali mniejszą uwagę na falę, a skupiali się na poziomie technicznym, równowadze, dynamice itp. A dlaczego wygrał? Nie wiem. Pewnie jego wykonanie się najbardziej podobało (na 3 sędziów sędziujących układy dzieci dwóch było z ITF, szefem planszy był 5 dan, więc chyba jakieś pojęcie miał ;-) ) Potraktowaliśmy to zabawowo, a fakt wygrania układów był bardzo miły...
Taśma była, choć wąska i mało widoczna. Widziałem na własne oczy, bo pomagałem organizatorowi w wyklejaniu. Na filmiku faktycznie jej nie widać :-)
Pozdrowiska
Gizmo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
WTF,ITF?? Jaka ruznica??
- Ponad rok temu
-
Techniki i kombinacje w walce sportowej.
- Ponad rok temu
-
Gdzie można zdawać egzaminy WTF w Warszawie?
- Ponad rok temu
-
buty kwon Chosun kupić ??
- Ponad rok temu
-
zolty pas
- Ponad rok temu
-
wiazanie pasa w taekwondo wtf help!!
- Ponad rok temu
-
debiut