Opłaty za treningi
Napisano Ponad rok temu
Jako że opiekuję się finansami rekreacyjnej grupy w naszym klubie (zbieram po prostu kasę od ludzi i oddaję trenerowi (: ) mam pytanko jako że robie to od niedawna.
Jak rozlicza sięu was w klubach uczestników treningów? Czyli:
1. Rozliczane są każde obecności? Jest lista obecności i dany uczestnik rozliczany jest wg tego ile razy w miesiącu był na treningu.
2. Rozliczany jest cały miesiąc? Bez względu ile razy był (czy nie był) w miesiącu, uczestnik i tak płaci za cały miesiąc określoną kwotę.
Nie obchodzi mnie kwota - chodzi mi tylko o sposób płacenia.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Płacenie za każdy trening oddzielnie moim zdaniem jest nierealizowalne w praktyce, przynajmniej póki nie będzie kogoś zatrudnionego na "pełen etat" do kontroli.
Napisano Ponad rok temu
jest to zawsze dodatkowa motywacja do trneingu jak się nie chce :wink: - pieniądze nie mogą przepaść
Ale poza tym czasami indywidualnie warto do sprawy podeajśc - np ja podczas sesji za pół miesiąca czy pojedyńcze treningi wolę płacić....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
badge + bramki 8)Płacenie za każdy trening oddzielnie moim zdaniem jest nierealizowalne w praktyce, przynajmniej póki nie będzie kogoś zatrudnionego na "pełen etat" do kontroli.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zazwyczaj zbieram od ludzi za cały miesiąc, ale jeśli ktoś był nieobecny przez większość czasu lub wie, że tak będzie, to jest możliwość zapłacenia za pojedyncze. Nie ma sensu płacenia zawsze za jeden trening, bo wychodzi więcej niż za cały miesiąc z góry.
Zwykle zbieram od jednej osoby za maksymalnie trzy pojedyncze, jeśli jest na większej ilości treningów, wówczas płaci za cały miesiąc.
Napisano Ponad rok temu
Taki system wynika z naturalnego hedgingu powstałego miedzy spływem opłat za treningi i regulowaniem czynszu za salę i pozwala na minimum planowania finansowego oraz sensownego zagospodarowania nadwyżek (lub gorączkowego zasypywania luki).
Pozdro.
Napisano Ponad rok temu
W wypadku kiedy mnie nie ma (np. zachorowałem, kontuzja) na kilku treningach, mozna sie dogadac z trenerem. W następnym miesiącu zapłaci 1/2 kwoty czy cos takiego :wink:
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Co dla małolata ?
- Ponad rok temu
-
Festiwal Sztuk Walk