Bojka to nie jest rozwiazanie !!! (zwlaszcza w szkole)
co myslicie o tym stwierdzeniu ???? - ja sie wypowiem o moim zdaniu na ten temat pod koniec wypowiedzi ...
Mam troszke wiecej lat niz Ty ale dobrze pamietam swoje takie sytuacje i pamietam co czulem jak sie ktos w taki sam sposób przypierdalał do mnie czy do moich kolegów....
Widzisz problem masz taki - że sie gosc ciebie czepia - tak ??? przynajmniej tak napisales??
przemysl sobie jaki jest tego powód.... zrobiles mu cos ? denerwujesz go ?? a moze bez powodu ???
Wielu szkolnych cwaniaczków czepia sie, wysmiewa, nabija sie z innych bez zadnego powodu ale jaki jest tego powód....
Powod jest taki - taki cwaniaczek szuka ofiary z ktorej moze sie posmiac, bedzie wtedy bardziej dowartosciowany, bedzie chcial pokazac ze inny sie go boją, chce sie pochwalic.....
wybrana ofiara najczescie j nie ma pewnosci siebie i jest troszkę niepewna i ten stan sie poglebia......
Ale bojka to nie jest jedyne rozwiazanie ! ! ! jesli zmienisz swoj "sposób bycia" pewnie gosciu sie odczepi.
Sposób bycia -co przez to rozumiec :
postawa (wyprostowana sylwetka, glowa do góry, energiczne ruchy)
pewnosc siebie (nie umikanie wzrokiem, nie zpeszona mina)
usmiech, przyjaciele...
Tylko jak to zdobyc???
Poprostu powiem jak ja to zrobilem - tak jak wiekszosc tutaj osób na forum.
TRENING SW, troche silowni i to naprawde moze odmienic.
Wystaczy juz kilka miesiecy zebys poczul sie lepiej (pewnosc siebie, sylwetka).
To ze bedziesz chodzil na boks, muai thai, bjj, silownie nie oznacza ze bedziesz sie z tym gosciem musial lac !!!
Wystarczy ze za 2-3 miesiace (jak juz troche potrenujesz) podejdziesz i zagdadasz stanowczym glosem i wreszcie sie dowiesz o co mu chodzi , jelsi bedzie sie chcial lac zaproponuj ze lepij sie spotkac na ringu w rekawicach i ochraniaczach niz na boisku szkolnym.
Taka jest moja rada :
systematyczny terning,
praca nad soba,
rozwój psychiczny i fizyczny
z kazdym terningiem czujesz sie coraz lepszy technicznie i coraz bardzoiej pewny siebie.
Wiec nie skupiaj sie nad tym jednym gosciem tylko zajmij sie swoim rozwojem, bo w nalblizszym latach takich gosci moze byc wiecej.....
sory ze tak sie rozpisalem
pozdrawiam