Skocz do zawartości

Zdjęcie

Systiema

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
98 odpowiedzi w tym temacie

budo_unknown
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 136 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Systiema
jesli sprawilem przykrosc namolnoscia to bardzo przepraszam
byl to efekt niezamiezony poklon
moim celem jest poprostu harmonia a przede wszystkim zjednaczanie sie ze wszechsiwatem a takze zjednaczanie innych z gleba:D

PS
powoli nasz temat zmiera wiec prosze o jakies ciekawe tematy nietylko stalych uzytkownikow tego tematu
  • 0

budo_wosiu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1070 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Unknown, nie rób sobie jaj z tego Topicu, dobrze? Albo chodzi o to aby ktoś się dowiedział czegoś konkretnego o co mu chodzi albo będzie to zaśmiecanie tematu. Nie wiesz, nie znasz (a widać że nie wiesz i nie znasz), to proś o konkrety jeśli do czegoś ci to jest potrzebne, a nie produkuj pustych postów z jakąś głupią manierą wtrącania tutaj zwrotów pseudorosyjskich.. Ok? Chodzi o to, że oprócz dyskutantów, czyta to jeszcze mnóstwo innych ludzi i jak czyta takie coś, to może zwątpić...

Wosiu
  • 0

budo_lewro
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 455 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

w Poznaiu organizujemystaz Sambo z Saszą :) jesłi ktos zainteresowany to prosze albo na strone [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] albo telefonicznie 601827303
staz 26/27 listopad
pozdrawiam
  • 0

budo_canus
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 101 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nawiązując do tematu topicu dodałbym, że Sasza Horbatiuk uczy także systemu kadasz. Między innymi co jakiś czas są organizowane łączone staże kadasz i ESDS w Białymstoku, na których on prowadzi zajęcia. Szczegóły na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Na temat samego Saszy więcej info można wziąć z jego strony [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Więcej, to w jego przypadku i tak znaczy nic, bo tym co on widział i wie można by zapełnić niejedną książkę, a w bezpośrednich kontaktach swoją wiedzą w dzieli się bez żadnej małostkowości. Jest zresztą świetnym kompanem.

Widzę też, że ma tam być Krystian, nożownik niekonwencjonalny pod każdym względem :)

Ponieważ sam gopodarz Igor jest już gwarantem profesjonalnego poziomu merytorycznego i organizacyjnego, to w ciemno można polecić ten staż każdemu. Nikt się nie zawiedzie.
  • 0

budo_kriss
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2318 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Witaj Bracie :lol:

Ano, będę prowadził w piątek nóż a Saszka sob i niedź.

W zeszłą sob prowadziłem nóż w Krakowie (ale Twój email mnie zrzucił, a tel nie odebrałeś :? )

Ale chociaż Michał mnie odwiedził :lol:
  • 0

budo_unknown
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 136 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

przepraszam ze pytam (mlody jestem i niedoswiadczony)
ale tam co dawaliscie linki to jest sambo a nie sistiema, a wedle tego co czytalem i ogladalem to sie roznia znacznie

i jeszcze takie pytanie to ten noz co kriss prowadzi to jest w oparciu o sistieme wlasnie czy jest to jakis inny system??

Pozdrovlayu
  • 0

budo_dymitr
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 89 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Szanowni Panowie wiem, że rozmowa dogorywa, ale mam takie nieśmiałe spostrzeżenie- że rozmawiacie kompletnie nie na temat. Albo przenieśmy się z rozmową albo pogadajmy na temat. Dzięki za info o zajęciach w Poznaniu. Serdecznie pozdrawiam Dima
  • 0

budo_lewro
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 455 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

według mojejwiedzy / byc moze sie myle / ale to co robi Sasza wiel ma imion co mozna wywnioskowac z postów pisanych wcześniej jesto Sambo - kadasza, sam sasza nazywa to combat sambo ale myśłe że to ma ten sam rodowód jak dla mnie ajefajne i napewno warto to zobzcyc i potrenowac tym bardziej ze Sambo w Poznaiu było wielkim niewypałem co mnie smuci bo liczyłem na jakś w spółprace.Obecnie nie ma nic takiego w Poznaniu , co do noza jest to koncepcja Krystiana która tez mi odpowiada , myśłe że Sasza tez cos zaprezentuje z noza .

ps. Kris w piatek szykuje sie niezła impreza wieczorem mamy 7 lecie sekcji :) bedzie grubo!!!
  • 0

budo_kriss
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2318 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Juz się ciesze na imprezę :lol:

unknown,
nóż który prezentuję nie ma nic wspólnego z Sistiemą, sambo i fma :)

Jeśli Cię to ciekawi to oparty jest na szermierce europejskiej (przynajmniej w większości :D )
  • 0

budo_kriss
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2318 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Sorki temat jest o Sistiemie

Sistiema jest super ... :lol:
  • 0

budo_unknown
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 136 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

pytanie pewnie bylo kierowane setki razy
ale ostatnie posty napawaja mnie zwatpieniem w moja wiedze
to wynika z tego ze kadaszka to jest system twardy taki podobny do kravki i innych system sluzacych do szybkiego szkolenia zolniezy, takie zeby jak na "najwiekszej kurwie zmiesc przeciwnika" (ze zacytuje pewien fragment polskeigo filmu:D)a sistiema vasilieva to taka bardziej miekka stawiajaca na rozwoj energii wewnetrzenj bardzo miekie przyjecia uderzen i takie tam (wiem ze przesadzam ale takie zeby kalrownie zadac pytanie)

oswieccie mnie jak mozecie
  • 0

budo_kriss
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2318 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Czekaj, czekaj :lol:

to co ja widziałem w wykonaniu Saszki to twarde nie było :lol:

Wyglądało to raczej jak ominiecie siły," łamanie" punktów podpory i stabilności korpusu. Lub też sprytne jak dla mnie przeniesienie środka ciężkości oponęta na granice jego pola podstawy (czyli zaburzenie równowagi) + cała reszta myków których teraz nie pamiętam :)
  • 0

budo_dymitr
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 89 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Czekaj, czekaj :lol:
to co ja widziałem w wykonaniu Saszki to twarde nie było :lol:
Wyglądało to raczej jak ominiecie siły," łamanie" punktów podpory i stabilności korpusu. Lub też sprytne jak dla mnie przeniesienie środka ciężkości oponęta na granice jego pola podstawy (czyli zaburzenie równowagi) + cała reszta myków których teraz nie pamiętam :)

No właśnie ... :D wahadło, ogniwa ciała ludzkiego i punkty oporu, przekażcie pozdrowienia dla Saszy od Dymitra,
i oczywiście pozdrawiam wszystkich pozostałych
Dima
  • 0

budo_unknown
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 136 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

a takie pytanie mam
Czy system kadasznikowa to jest podobny do tego vassiliewa a jak sie rozni to czym??
  • 0

budo_lewro
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 455 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

z tego co widac to tak
  • 0

budo_unknown
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 136 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wsiego horoshego po sluczaju 7 najabra

niech rewolucja niegdy nie zgasnie w waszych sercach
  • 0

budo_dymitr
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 89 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

a takie pytanie mam Czy system kadasznikowa to jest podobny do tego vassiliewa a jak sie rozni to czym??

Facet zobacz tą stronkę vortalu, w postach są linki, odpal stronki zobacz filmiki...... potem pogadajmy

http://www.forum-kul...ndpost&p=985717

.... bo bedziemy mieli o czym. I błagam odpuśc sobie rosyjski w takiej transkrypcji, jak chcesz to oki możemy pisać po rosyjsku, ale szybko wywalą nas z Vortalu, bo takie posty bedą nieczytelne dla większości dyskutantów i myslę że nic nie wnoszą.
Pozdrowionka Dima
  • 0

budo_zayonc
  • Użytkownik
  • 3 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Witam serdecznie.
Po treningu Sasza (nie mylić z Saszka) podszedł do mnie i powiedział żebym sprawdził co w Budo piszczy, bo doszły go słuchy że tu dzieją sie dziwne rzeczy.
Nie przeczytałem ( przyznaje się ) wszystkich postów jakie w tym temacie były pisane, ale po kilku jakie dopadłem wydaje mi sie że coś tu jednak jest nie halo.
Sasza nigdy na tym forum sie nie wypowiadał.. Ci którzy siedza w temacie wiedzą gdzie ma treningi i z kim rozmawia.. Gdzie robił seminaria i gdzie robił szkolenia.. Wszystkich chętnych którzy chcą sie dowiedzieć o szczegółąch zapraszam na strone [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] oraz na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Pozdrawiam serdecznie
  • 0

budo_dymitr
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 89 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

...........Nie przeczytałem ( przyznaje się ) wszystkich postów jakie w tym temacie były pisane, ale po kilku jakie dopadłem wydaje mi sie że coś tu jednak jest nie halo..........

Oki ale co konkretnie nie halo???
pozdrawiam Dima
  • 0

budo_saszka
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 104 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Witam serdecznie.
Po treningu Sasza (nie mylić z Saszka) podszedł do mnie i powiedział żebym sprawdził co w Budo piszczy, bo doszły go słuchy że tu dzieją sie dziwne rzeczy.
Nie przeczytałem ( przyznaje się ) wszystkich postów jakie w tym temacie były pisane, ale po kilku jakie dopadłem wydaje mi sie że coś tu jednak jest nie halo.
Sasza nigdy na tym forum sie nie wypowiadał.. Ci którzy siedza w temacie wiedzą gdzie ma treningi i z kim rozmawia.. Gdzie robił seminaria i gdzie robił szkolenia.. Wszystkich chętnych którzy chcą sie dowiedzieć o szczegółąch zapraszam na strone [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] oraz na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Pozdrawiam serdecznie

Nikt nie twiedzi że Sasza (NIE MYLIĆ Z SASZKĄ !!!!) się tu wypowiadał a jeśli ktoś wypowiadał się na Jego temat to chyba tylko z szacunkiem i całkowicie pozytywnie. Ja w każdymbądź razie mam ogromny szacunek dla Pana Oleksandra. I też nie wim co może być " nie halo" . Rozmowa jak rozmowa. Może nie wypowiadaja się w niej "zawodowcy" :) ale nikt nie wypiuje jakichs totalnych bzdur ( no moze poza "unknownem" :) ale jemu można wybaczyć bo młody jest) .
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024 : 2025