MP BJJ - Gracie Barra Cup 2005
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Widze ze zadna kobieta jak do tej pory nie zglosila swojego sprzeciwu ... Dziekuje bardzo za tak mile podejscie i za to ze kobiece bjj jest tak niesamowicie doceniane w Polsce.
Bo u Mirka jest tak męskoszowinistycznie - chodzą różne słuchy dlaczego, ale że nie jestem plotkarzem, to ciiii...
Napisano Ponad rok temu
Nie podano zadnego konkretnego powodu. Na wstepie od razu zlikwidowano wszelkie kwestie. Dziekuje bardzo za tak mile podejscie i za to ze kobiece bjj jest tak niesamowicie doceniane w Polsce.
Yansee_1 - fakt, nie podano żadnego konkretnego powodu. I rzeczywiście nie wiem dlaczego tak się stało, że kobiety nie startują. To decyzja tylko i wyłącznie Mirka.
W moim klubie kobiety mogą trenować normalnie, bez jakichśtam seksizmów.
Napisano Ponad rok temu
u mnie tez kobiety trenuja i sa mile widziane , szczeze to sa bardzo waleczne
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
u nas jest Asia i Soczeq czasem ale generalnie deficyt kobiet... wiec zapraszamy uprzejmię
pzdr gnz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale ludzie... mamy XXI wiek i o ile dobrze wiem, nie ma sportów "nie dla kobiet" - zaraz ktos powie, że nikt nam nie zakazuje trenować - ale to oczywiste, że skoro ktoś trenuje to chce się sprawdzać - wspólzawodniczyć, jesli ktos czuje się naprawde dobry...chciałby wiedzieć... czy nie jest najlepszy. Wydawało mi się, że skoro kobiet jest faktycznie sporo mniej w BJJ i ciężko spotkać je w większych ilościach w najblizszym środowisku.. to własnie na MP - tak prestiżowej imprezie będzie okazja do weryfikacji swoich umiejetności, bo zjadą się koleżanki z całej Polski.
Kobiet jest za mało? a może wcale ich do tego nie zachęcacie? Bo jeśli są sekcje( a poodbno są) w których dziewczyny są "persona non grata", jeśli sa zawody w których one nie mogą brać udziału, jesli nie są brane pod uwagę w MP to tak jakby nie było dla nich miejsca - nie każdy ma duszę buntownika, który będzie o swoje walczył...dlatego większość z nich zawiedzie się, że w Polsce ich rola w BJJ polega na ewentualnym łaskawym przyzwoleniu mężczyzn na to, że mogą przyglądać się, ba nawet uczestniczyć w treningach, ale już głośno nie zapyta dlaczegóż to nie dane im będzie wybrać najlepszej spośród nich. A że są to wiemy i to co raz więcej dlatego warto by się mogły pokazać...
Może jendnak warto zapytać się ich? ...może chociaż open
Napisano Ponad rok temu
marta gdzie cie wywialo?
Napisano Ponad rok temu
slyszalem, ze zwyciezcy na tydzien przed ME maja byc zakwaterowani w luksusowym hotelu na przedmiesciach Lisbony. W tym czasie maja regenerowac sily aby jak najlepiej
zaprezentowac nasz kraj na turnieju :wink:
Napisano Ponad rok temu
mysle dziewczyny ze problem lezy w was samych, niepotraficie walczyc o swoje (jest forum zakumplowac sie tymbardziej ze jest was malo i jesli bedziecie dalej tak jezdzic na zawody gdzie zawsze jest 1 badz 2 zawodniczki czasami niema wogole to nigdy nikt niebedzie sie z wami liczyl)sila jest w ilosci pozatym boicie sie mezczyzn (nie wszystkie) a nieiwem co wam w nich przeszkadza przeciez to ze jest 100 facetoe i kilka kobiet to chyba fajnie (ile ja bym dal aby bylo odwrotnie;) a nikt niebedzie robil sekcji tylko dla kobiet bo to sie poprostu nie oplaca ,zreszta mysle ze todobrze ze trenujecie z mezczyznami gdyz sa silniejsi zazwyczaj:)
Umnie w sekcji MMA BELCHATOW dziewczyny sa mile widziane, zabiore je nakazde zawody na jakie beda mialy tylko ochote
ZAPRASZAM
Pozdrawiam:)
Napisano Ponad rok temu
chcialbym rowniez wiedziec jak bedzie wygladalo losowanie zawodnikow.
mam nadzieje, ze ranga turnieju zmusi do innego niz do tej pory sposobu prezentowanego na zawodach tego organizatora:
"nooo dobra to ten z tym a ten z tamtym"
Napisano Ponad rok temu
Losowanie zawodników odbędzie się wcześniej - dlatego Mirek prosi o wysyłanie zgłoszeń do dnia 4 listopada na adres: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] (imię, nazwisko, nazwa klubu, data urodzenia, waga, ew. imię i nazwisko instruktora, oraz oczywiście stopień w BJJ, a także kontakt: e-mail). Lista walk zostanie opublikowana na jakieś 3-4 dni przed zawodami.
Napisano Ponad rok temu
czy przedstawiciele innych klubow moga byc przy losowaniu ?
Napisano Ponad rok temu
Mirek specjalnie poprosił mnie o zrobienie planu walk (bo to do mnie przychodzą zgłoszenia), ponieważ jestem osobą spoza Warszawy, nie jestem organizatorem, nie startuję i - z całym szacunkiem do osób startujących - nie obchodzi mnie kto z kim będzie walczył.
Ale oczywiście przedyskutuję z Mirkiem możliwość zrobienia jawnego losowania. Jestem otwarty na wszelkie propozycje i zapraszam do Torunia - gdyby ktoś chciał sprawdzić czy czasem nie przygotowuję jakiś wałków
No ale serio, to rozumiem Twoje obawy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Siedze w kraju niewiernych i probuje walczyc chociaz o to zeby pare dziewczyn mialo szanse na start ale z tego co widze to wiekszosci dziewczyn chyba jednak nie zalezy bo slowa sprzeciwu nie wyrzekly. Ech... Intensywnie szukam tu bjj ale niestety chyba tylko judo mi pozostanie. Mimo ze turcja slynie niby z dobrych zawodnikow w judo i zapasach wiec i w bjj powinii byc biegli ale nie w tureckiej czestochowie gdzie ja jestem. Pluje sobie w brode ze wyjazd akurat teraz sie nadarzyl i taka szansa mnie omija. Przyjade na swieta i bede nadrabiac z nawiazka.
Napisano Ponad rok temu
krz: jeśli chcesz startować w open to również to zaznacz.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 10
0 użytkowników, 10 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
MP w BJJ
- Ponad rok temu
-
bjj
- Ponad rok temu
-
Aktualizacja stronki Octagonu
- Ponad rok temu
-
Gracie Barra Londyn
- Ponad rok temu
-
BJJ SZCZECIN
- Ponad rok temu
-
Pytanko
- Ponad rok temu
-
COPACABANA FIGHTCLUB WARSZAWA - BJJ, MMA, MUAY THAI, ZAPASY
- Ponad rok temu
-
Dzwignie na nogi - szkoleniowka- no wlasnie od kogo?
- Ponad rok temu
-
Zawody w Pradze
- Ponad rok temu
-
Gracie Barra BJJ MMA- Łask, Zduńska Wola
- Ponad rok temu