MP BJJ - Gracie Barra Cup 2005
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chodzi o to, że zawody te zostaną na stałe dopisane do listy imprez pod patronatem GB, stąd nazwa. Tak mi się o uszy obiło, i chyba fajnie, co?dziwne jest nazywanie oficjalnych mistrzostw polski Gracie Barra Cup, to co to w koncu jest mistrzostwa polski czy zawody gb?
Co do małolatów, to coś słyszałem, że ci którym brakuje już tylko paru dni do 18-tki i juz kiedyś startowali, jak dokleją sobie wąsy to będą mogli się bić.
Napisano Ponad rok temu
powodzenia (dla "seniorow") i pzdr
Napisano Ponad rok temu
Chodzi o to, że zawody te zostaną na stałe dopisane do listy imprez pod patronatem GB, stąd nazwa.Tak mi się o uszy obiło, i chyba fajnie, co?
mkimura: dobrze Ci się obiło o uszy. I pewnie, że fajnie
Są to oficjalne MP, no ale faktem jest, że organizuje je Gracie Barra Polska - dlatego taka a nie inna nazwa.
Co do nieletnich: spokojnie chłopaki, przecież napisałem, że będziemy jeszcze o tym z Mirkiem rozmawiać. Chill...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wampir, akurat tobie zbijanie wagi na pewno nie zaszkodzi.Przedyskutujcie sparwe juniorow jak najszybciej, bo ja np. od miesiaca zbijam wage na te zawody, a kazdy wie ze nie jest to przyjemny proces.
Napisano Ponad rok temu
Co do małolatów, to coś słyszałem, że ci którym brakuje już tylko paru dni do 18-tki i juz kiedyś startowali, jak dokleją sobie wąsy to będą mogli się bić.
ale pech..jestem ze stycznia i gdybym się urodził 2 tyg. wcześnie toj mógłbym startować bo rocznikowo bym miał 18 lat
nie długo przez ten brak oficjalności to BJJ stanie się sportem tylko dla pełnoletnich...
Pozdrawiam :wink:
Napisano Ponad rok temu
Myślę, że akurat z twoim startem nie będzie problemów. :wink: A młody Anim będzie nosił ręczniki i podawał napoje.ale pech..jestem ze stycznia i gdybym się urodził 2 tyg. wcześnie toj mógłbym startować bo rocznikowo bym miał 18 lat
Napisano Ponad rok temu
Powiedz jeszcze słowo od siebie jak będziesz rozmawiał z organizatorem.Co do nieletnich: spokojnie chłopaki, przecież napisałem, że będziemy jeszcze o tym z Mirkiem rozmawiać. Chill...
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli waże 120kg to startuje w open czy powyżej 100.5kg czy jest rozróżnienie czyli czy moge powalczyć w dwóch kat. wagowych czy dla mojej wagi tego nie przewidziano.
Mam biały pas czyli walczyłbym w białych pasach czy nie jeśli ćwiczę już 2 lata.
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli waże 120kg to startuje w open czy powyżej 100.5kg czy jest rozróżnienie czyli czy moge powalczyć w dwóch kat. wagowych czy dla mojej wagi tego nie przewidziano.
Mam biały pas czyli walczyłbym w białych pasach czy nie jeśli ćwiczę już 2 lata.
Możesz walczyć w obu kategoriach. Walczysz w białych pasach (decyduje pas a nie staż).
Powiedz jeszcze słowo od siebie jak będziesz rozmawiał z organizatorem
Believer: masz moje słowo, że powiem słowo - a nawet dwa (na poparcie nieletnich)
Napisano Ponad rok temu
Wielkie dizęki! Nie wiesz dokłądnie kiedy sytuacja już będzie jasna??Believer: masz moje słowo, że powiem słowo - a nawet dwa (na poparcie nieletnich)
Napisano Ponad rok temu
2. Czy open bedzie osobno dla bialych pasow i dla kolorowych?
Napisano Ponad rok temu
1.jesli startuje w swojej kategroii i w open to mam 2 razy wpisowe zaplacic?
Wpisowe wpłacisz tylko raz.
2. Czy open bedzie osobno dla bialych pasow i dla kolorowych?
Oczywiście.
UWAGA!
Jestem właśnie po rozmowie z Mirkiem i niestety nie zgodził się on na dopuszczenie osób poniżej 18 roku życia do zawodów. Tak jak pisał mkimura, Mirkowi chodzi tylko i wyłącznie o kwestie odpowiedzialności. Wszystko jest pięknie i ładnie, dopóki coś się nie stanie. I dlatego właśnie taka a nie inna decyzja.
Poza tym Mirek wskazał, że ze względu na ograniczenia czasowe nie będzie mógł zorganizować oddzielnej grupy dla juniorów. A nie wyobraża sobie żeby 16 - latek walczył z 35 - latkiem (abstrahując od wspomnianej wyżej kwestii odpowiedzialności).
Przykro mi, ale naprawdę nic więcej nie mogłem zrobić . Nie jestem organizatorem, ale spróbujcie przekonać Mirka sami - namiary są na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Wiem jednak, że są osoby, które kończą 18 lat rocznikowo, albo niedługo po zawodach (np. w styczniu). Prosiłbym te osoby o kontakt mailowy: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników].
Napisano Ponad rok temu
A nie wyobraża sobie żeby 16 - latek walczył z 35 - latkiem (abstrahując od wspomnianej wyżej kwestii odpowiedzialności).
Co do obaw związanych z odpowiedzialnością to jestem wstanie to zrozumieć.
Natomiast nie rozumiem dlaczego 16, 17 letni judoka (junior) moze walczyć z senioramii, a bjj-towiec nie?
Faktem jest, że do takich walk dopuszcza się juniorów spełniających pewne warunki (np. 1 kyu - brązowy pas - minimum, wiek juniora itp.), ale tęż nikt nie kaze walczyć juniorowi z białym pasem kontra brązowy pas bjj.
Wydaje mi się, że organizator mimo wszystko powinien dopuścić juniorów pod pewnymi warunkami.
Napisano Ponad rok temu
czyli miesiąć ukończenia 18 lat, osiagnięcia, itp??
Napisano Ponad rok temu
Przykro mi, ale naprawdę nic więcej nie mogłem zrobić . Nie jestem organizatorem, ale spróbujcie przekonać Mirka sami - namiary są na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Wiem jednak, że są osoby, które kończą 18 lat rocznikowo, albo niedługo po zawodach (np. w styczniu). Prosiłbym te osoby o kontakt mailowy: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników].[/quote]
P.S
Powodzenia w negocjacjach
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
MP w BJJ
- Ponad rok temu
-
bjj
- Ponad rok temu
-
Aktualizacja stronki Octagonu
- Ponad rok temu
-
Gracie Barra Londyn
- Ponad rok temu
-
BJJ SZCZECIN
- Ponad rok temu
-
Pytanko
- Ponad rok temu
-
COPACABANA FIGHTCLUB WARSZAWA - BJJ, MMA, MUAY THAI, ZAPASY
- Ponad rok temu
-
Dzwignie na nogi - szkoleniowka- no wlasnie od kogo?
- Ponad rok temu
-
Zawody w Pradze
- Ponad rok temu
-
Gracie Barra BJJ MMA- Łask, Zduńska Wola
- Ponad rok temu