Filmy,filmiki, pokazy
Napisano Ponad rok temu
wielu shihanow ma przekonanie, ze czegokolwiek by nie pokazalo, jest to prawda objawiona. Czesto odnosze wrazenie, ze traktuja oni swoich uczniow jak idiotow, bzw. obie strony zdaja sobie sprawe, ze rozwoj pod okiem shihana to fikcja.
w bjj ludzie nie daja sobie walic sciemy, bo istnieja weryfikowalne kryteria poziomu technicznego.
a gdzie indziej na stazu wyjdzie pan president z wachlarzem i zacznie opowiadac klechdy domowe.
Napisano Ponad rok temu
faktycznie niezle. Czarne pasy nie noszace hakam, czy to znaczy ze sa z Tomiki aikido?Kręcone telefonem ale i tak warto obejżeć 8)
Z pisemną dedykacją właśnie dla Was
Podoba mi sie szczegolnie rytm wejscia w atak. Czesto rzut jest w tempie na RAZ, nie ma niepotrzebnego krecenia i 30 tenkanow. Dzieki temu takie cos mozna robic przeciw kilku atakujacym.
Nie wiem na jaki poziom jest egzamin - jesli na 2-3 dan to bym wymagal duzo wiekszej rozmaitosci tehnik i mocniejszych rzutow. Ale ogolna ocena jest calkiem dobra.
Napisano Ponad rok temu
Widać że jak uke wchodzą dynamicznie (bardziej realnie) to i technika lepiej wychodzi . Taka forma pokazu bardziej mi sie podoba niż statyczne techniki lub techniki z uke goniacym za reka tori.
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem na jaki poziom jest egzamin - jesli na 2-3 dan to bym wymagal duzo wiekszej rozmaitosci tehnik i mocniejszych rzutow. Ale ogolna ocena jest calkiem dobra.
Wg. mnie to nieźle kolegami powymiatał ten zdający. Co rozumiesz przez mocniejsze rzuty O'Modzie? Albo podeślij filmik jak takowe wyglądają. Jeszcze jedno Szczepan - można gdzieś dorwać filmik z Tobą?
Napisano Ponad rok temu
Kręcone telefonem ale i tak warto obejżeć 8)
Bardzo fajny pokaz, można coś wiecej o wykonujących...
Napisano Ponad rok temu
Kręcone telefonem ale i tak warto obejżeć 8)
A może to Bogumił ;-)
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bo odpowiadałem na nie wielokrotnie w różnych topikach, także odpowiadając tobie.Randall, a czemu to nie odpowiedziałeś na moje pytanie?
Wychodzi na to że nie pamiętasz dalej niż pół strony do tyłu, co w sumie norma jak na babe :>
Odpowiedz albo nie odpowiadaj.
Fredro jest ok, ale nie jest lekki, idź sobie transformers na dvd pożycz.jeśli nie lubię teatru, powiedzmy, w stylu Fredry, nie zmuszam się do chodzenia na sztuki oparte na jego dziełach, i nie tłumaczę sobie, że to rozwija moją wrażliwość.
Świat zwierząt jest płaski. Zamyka się w dążeniu do przyjemności i unikaniu przykrości. Taki poziomy ruch od punktu do punktu. Jak pamiętasz dyskusje z B+B, było coś o ideach, tworzeniu, innym rodzaju myślenia itp.nie jestem masochistką. po co się zmuszać do czegoś, co w ogóle nie daje żadnej satysfakcji? to się nie trzyma kupy. to takie tłumaczenie sobie, że pociąga nas piękno ruchu czy czego tam jeszcze, jest racjonalizacją, żeby znaleźć uzasadnienie tego, co się robi.
Nie wiem czy cię pociąga piękno ruchu, i czy masz schizofrenie pisząc o sobie w liczbie mnogiej.
Bo masz płaski świat. Nie widzisz co jest pod, nad, co może być.nie mogę pojąć, jak można robić coś, mówiąc, że się podziwia to za to czy za tamto, a jednocześnie pluć po tym.
O krynico mądrości życiowych, dzięki ci za twe cenne wskazówki.jak robisz coś, to nie jedź po tym przy każdej okazji. a jeśli tego nie lubisz i nie widzisz w tym większego sensu, to tego nie rób. jak dla mnie aż nazbyt proste.
A teraz idź czytaj moje posty w których uzasadniam co i po co. Potem przeczytaj jeszcze ze 2 razy i się zastanów.
Napisano Ponad rok temu
było, to jest z filmiku o zasadach fizyki w upadkach, po to był ten pokaz robiony.od kilku dni się zastanawiam czy to montaz. szczerze mówiac to mam taka nadzieję, bo jeśli nie to po prostu szlak mnie trafi ze byłem taki dumny z ilosci tych których w młodosci przeskakiwałem:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ostrzegam osoby o słabych nerwach!
Balasam dla oczu zakompleksiałych aikidoków
Napisano Ponad rok temu
Fajna grupa docelowa przekazu marketingowego
Napisano Ponad rok temu
Mistrzostwo świata w dynamice i zaangażowaniu w techniki oraz pracyzji (byla kiedys taka spółdzielnia pracy inwalidów i tu coś jest na rzeczy )
Ostrzegam osoby o słabych nerwach!
Balasam dla oczu zakompleksiałych aikidoków
Napisano Ponad rok temu
Mr Smailu, ja z Jackiem bylem po imieniu, kiedy ty jeszcze w pieluchy sikales :roll:tak na marginesie Szczepanie - jestes z Jackiem Wysockim po imieniu?
nie zebym sie czepial, ale o innych mistrzach piszesz shihan taki, shihan taki...
wszystko pieknie z duzej litery i po nazwisku
jesli tak to przepraszam :-)
co nie zmienia faktu i dobrze wiesz o czym pisze wiec mi tu nie pieluchuj z laski swojej
Napisano Ponad rok temu
:
Napisano Ponad rok temu
trochę z innej bajki , ale i tak - dzień mi zdecydowanie poprawiło
:
O Dawidowicz brothers fajnie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jezykowe rozwazania o aiki oraz jitsu
- Ponad rok temu
-
Aikido-Krosno
- Ponad rok temu
-
wierzyc...nie wierzyc?
- Ponad rok temu
-
Gdzie najlepiej trenować Aikido w Bydgoszcz?? HELP
- Ponad rok temu
-
Seminarium - Shihan Seizo Takimoto 7 dan - 1-2.10 Warszawa
- Ponad rok temu
-
Gdzie w Warszawie rozpocząć trening?
- Ponad rok temu
-
Staż z senseiem Philippe Orban-Warszawa! :)
- Ponad rok temu
-
rzuty
- Ponad rok temu
-
Kiai
- Ponad rok temu
-
Czy jest mozliwe cwiczenie roznych styli aikido razem?
- Ponad rok temu