Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania - przeczytaj naszą politykę cookies.
Korzystając ze strony akceptujesz nowy regulamin z 4 grudnia oraz wyrażasz zgodę na używanie cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_rip_dorey napisał
Z tego co mi wiadomo oni trenują w formule WTF i mają nawet specjalne Wosjkowe Mistrzostwa Świata w Taekwondo(sami koreańczycy of course).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_Thanes napisał
W korei to mają fajnie
Łączą od małego treningi taekwondo z hapkido, w Polsce w niektórych sekcjach także prowadzone jest hapkido np. Gdańsk, szkoda że nie w bdg
budo_rip_dorey napisał
tukong moosul?- co to jest, a apropos tych mistrzostw to miałem na myśli, że są zdominowane przez samych Koreańczyków, teoretycznie każdy kraj może wystawić swoich zawodników, ale z oczywistych względó ich nie wystawia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_Picachu napisał
Raczej o poziomie ich czarnych pasów.Wychodzac z woja w Korei Pd. po 2 latach sluzby kazdy musi miec czarny pas a to juz mowi o ich poziomie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_SinglauB napisał
Określenie "wojskowe" TKD czy HKD to raczej nasz wymysł. Oni to po prostu ćwiczą z inną intensywnością. Cokolwiek by to niebyło. także jak już ściemniamy to sami dla siebie :wink:Raczej o poziomie ich czarnych pasów.Wychodzac z woja w Korei Pd. po 2 latach sluzby kazdy musi miec czarny pas a to juz mowi o ich poziomie.
![]()
Ja się na tkd nie znam ale powiem wam jedno: w sztukach walk jeśli coś jest opisane jako "wojskowe" to na 100% ściema.
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu