Re: Gołota vs. Michalczewski .... o tym dlaczego Gołota.
1. Dyskusja ciekawa ale zeszla na typowo polskie tory ;-) ty taki nie taki...
2. Marek Piotrowski to naprawde gosc z klasa, ktoremu zycie dało bardzo mocno w dupe. I mowie tu takze o zyciu prywatnym. Kto wie ten wie a reszta niech sobie doczyta
3. Gołota vs Michalczewski:
Z Golota w moim odczuciu jest jesden zasadniczy problem. To facet ktory za szybko zostal wpuszczony na głęboka wodę. Bokserzy, strongmani itp duzy ludzie sporow silowych nie sa najczesciej wielkimi mowcami ale przeciez nie za to biorą $$$. Gołota nie dojrzał psychicznie do wygrywania i to potwierdziła jego kiepska psychika w kilku walkach. Nie pomagaja nawet psychologowie bo przy stresie Golota robi cos podswiadomego czyli wg mnie najzwyczjniej sie boi. Stach to ludzka rzecz tym bardziej jak przed toba staje murzyn z bronxu ktory ocieka od sterydów

. Czy Golota az tak kocha Polske to nie wiem ale wiem jedno ze jest wlasnie naszym niespelniomym Malyszem za ktorym zawsze wszyscy pojda. A czy robi to z pobudek patriotycznych czy innych to nie wiem i ciezko to ocenic.
DM wybrał drogę kasy. Widac ze nie miał az tak duzo wymagajacych przeciwnikow ale pamietajmy, ze on byl w zajebistej formie a jego lewy prosty badz co abdz przejdzie do histrorii boksu. Skoro mowicie ze byla ustawka w wiekszosci walk to dlaczego nie bo tej rekordowej? Ano dlatego ze boks to przede wszsytkim $$$ a nie ambicje sportowe. Liczy sie
sprzedaz i zysk a nie boks. I Michalczewski nie ma na to wplywu. Wpadl w kociol, w ktorym
nie on rozdaje karty a promotorzy i sponsonrzy. Takie sa fakty.
Co do patriotyzmu to jest troche racji w tym, ze sie chlopak zaprzedał ale pamietajmy, ze wykonał dobry ruch walczac znowu pod polska flaga.
Wkurzjace jest to ze dopiero teraz kiedy mineło juz sporo lat od komuny (ale przeciez w polsce do tej walki dokladal wiec gdzie te zyski z boksu w Polsce).
Nie lubie Michalczewskiego za jego nadymanie! Do prasy, do Goloty i czasem mam wrazenie , ze kazdy jest dla niego smieciem. Brak mu czasem klasy sportowca.
Tak czy siak obaj panowie maja swoje na sumieniu. I Goloty bym tez tak nie bronil bo juz kilka osob mowilo, ze jesli sie boisz to zamien rekawice na pole do szachow
P.S. Najlepszy jest przemek saleta. A napewno medialnie...