Seminarium - Shihan Seizo Takimoto 7 dan - 1-2.10 Warszawa
Napisano Ponad rok temu
PS. Nie dodawaj diabelkow, sa zbedne...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kiedy uprawiałem judo, jakieś parę dziesiątek lat temu, rozglądałem się wokoło, gdzie można się bić i starałem się tam być. I to chyba miało sens. Ale dwa razy w miesiącu staż aikido, czy też nawet od 15 do 18 rocznie? Ludzie, ile trzeba wypić wódki, by zrozumieć Wasze argumenty, że ma to jakikolwiek sens? :wink:
taaam wódki zaraz... bigos trzeba jeść - ot cała tajemnica.
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Srednia odleglosc zeby jechac na staz to 500 km. W jedna strone.PS. Nie dodawaj diabelkow, sa zbedne...
Widzisz Gosciu, jedni sobie snuja marzenia i kombinuja "nowatorskie" systemy na bazie Ki-aikido, a inni, cwicza fizycznie na stazach z uczniami Dziadka. Kazdy w zyciu musi wybrac jakas droge zeby doskonalic swoje aikido.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ode mnie srednia odleglosc jest dwa razy taka... ale jak ktos chce to moze sobie sporo znalezc takich stazy z uczniami osensei.. i mozliwosci tez jest sporo..... dla chcacego nic trudnego... :wink:Srednia odleglosc zeby jechac na staz to 500 km. W jedna strone.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wiem ze sporo osob ledwo wiaze koniec z koncem.... nie neguje tego.... sam przeciez tak jak kazdy musze przeciez sobie jakos z tym radzic.. nie ma innego wyjscia... takie trudne sa czasy.. ale to temat na dluuga i inna rozmowe... ale wiem tez ze sporo osob sporo imprezuje i ma inne rozrywkowe priorytety.... jakby troche docisnac pasa to byc moze by sie wysuplalo....
zwlaszcza ze staze zagramaniczne to wbrew pozorom nie jest (juz) taaaki ogromny koszt....
koszt stazu za granica (na zachodzie!!) to przewaznie ok 25-35 euro.. (wyjatkiem sa Niemcy- 50 euro...).. koszt dojazdu to tez w zaleznosci od miejsca... ok. 100 euro na auto... (plus minus 20....).. tak bylo przynajmniej przed podwyzka paliwa... (jak jest wiecej osob to sie dzieli..)+ herbatka w termosie+ kanapki+spanko w autku-w weekend mozna sie tak spoko przemeczyc... wiec jak sie to dobrze policzy to nie ma takiej straszliwej roznicy....mozna to jakos zorganizowac.... hehehe... i jest staz z shihanem.. ulubionym uczniem osensei!!!!!
pozdro..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To naprawde nie jest duzo :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie duzo? Znam takich, dla ktorych 100zl to duzo, a za 1000zl potrafia utrzymac sie przez kilka tygodni, oplacajac stancje czy akademik, kupujac jedzenie w "dronce" itp. Sprawa duzo/malo jest bardzo wzgledna...
E tam o pare zlotych ci chodzi :wink:
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gdzie w Warszawie rozpocząć trening?
- Ponad rok temu
-
Staż z senseiem Philippe Orban-Warszawa! :)
- Ponad rok temu
-
rzuty
- Ponad rok temu
-
Kiai
- Ponad rok temu
-
Czy jest mozliwe cwiczenie roznych styli aikido razem?
- Ponad rok temu
-
Uchwycenie umyslu atakujacego
- Ponad rok temu
-
Gdzie kupić dobrą, tanią matę, najodpowiedniejszą do aikido?
- Ponad rok temu
-
Aikido w Rzeszowie
- Ponad rok temu
-
Aikido w wyborach
- Ponad rok temu
-
drzewo genealogiczne sihanow
- Ponad rok temu