Skuteczność "ciosu w nos"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a ból jest spory i połączony z wydzielaniem łez. Ciekawi mnie jaka jest skuteczność na koksów i zawodników na speedzie. Może ma ktoś jakieś doświadczenia w tej materii?
Mnie moje dziecko kiedyś w zabawie wsadziło paluch do nosa i paznokciem rozcieło śluzówkę. Załzawiło mnie totalnie, ból ostry ale krótki. Powiedziałem smarkaczowi, że "popsuł" tatusia i tak się nie bawimy. Nie sądze, żeby to kogoś zdecydowanego zatrzymało.
Napisano Ponad rok temu
Uszkodzenie nosa, nawet bez złamania, strasznie boli. Przy złamaniu, nie można już o niczym innym myśleć. Odłamki kości i krew blokują górne drogi oddechowe, więc delikwent zaczyna się dusić... nie wiem, jak na naćpanego, ale podejrzewam, że złamanie nosa podziała na każdego faceta równie skutecznie, jak "strzał w orzechy", albo lepiej. :twisted:
To jeden z tych mistycznych "słodkich punktów"
Napisano Ponad rok temu
POzdrawiam
Napisano Ponad rok temu
żeby taką miazgę zrobić z nosa to trza niezle trafic. ja miałem nos złamany i poza pierwszym momentem prawie nic mnie nie bolało i gdyby nie RTG to bym w sumie nawet nie uwierzył ze jest złamany. wiec nie jest to raczej 100% sposób...
Napisano Ponad rok temu
zaś jeśli chodzi o duszenie się... a słyszał Ty o oddychaniu ustami??
Napisano Ponad rok temu
Darknes ... a jak sie to ma do bokserow ktorzy w trakcie walki lamia sobie nosy i mimo wszystko dalej walcza ? Znasz to z autopsji ? W nosie jest chrzastka czy kosc ? Dawno nie mialem juz biologii i zaciekawil mnie ten aspekt z odlamkami kosci
POzdrawiam
z tego co wiem to bokserzy maja usowana ta kosc/chrzastke i wtedy maja nos miekki jak gąbka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jest takie niebezpieczenstwo faktycznie?
Napisano Ponad rok temu
walisz frajera w kichawe karepka odlata o akuratny kont jak przyjebiesz pasztetem na linewce. jak go przytrafisz akuratnie to lamus zmiety mozna czyscic. ale uwazaj na blacharnie jak czyscisz frajera.
Napisano Ponad rok temu
no jacha!
walisz frajera w kichawe karepka odlata o akuratny kont jak przyjebiesz pasztetem na linewce. jak go przytrafisz akuratnie to lamus zmiety mozna czyscic. ale uwazaj na blacharnie jak czyscisz frajera.
ciekawe kim inspirowane?
Napisano Ponad rok temu
a jak to jest z tym "wbiciem kosci do mozgu", jak to bodajze Willis w "Last Boy Scoucie" zrobil?
dlatego na nos nalezy celowac poziomo (czyli normalne luty na pysk) lub z gory (np. bacik z otwartej lapy), zeby pozniej uniknac interview z prokuratorem, ktory bedzie przygladal sie naszej nowej bizuterii na nadgarstkach.
Napisano Ponad rok temu
Uszkodzenie nosa, nawet bez złamania, strasznie boli. Przy złamaniu, nie można już o niczym innym myśleć. Odłamki kości i krew blokują górne drogi oddechowe, więc delikwent zaczyna się dusić... nie wiem, jak na naćpanego, ale podejrzewam, że złamanie nosa podziała na każdego faceta równie skutecznie, jak "strzał w orzechy", albo lepiej.
No przesadzasz, dobry kumpel miał nos złamany dwa razy (w tym raz niefortunnie przeze mnie, dostał głową) i zanim wystąpiły pierwsze objawy złamania musiało minąć trochę czasu, ból pewnie wielki też nie był bo mimo to że oba przypadki miały miejsce w klasach 1-3 podstawówki (a więc małe bajtle byliśmy) to chłopak ani łezki nie uronił :wink: ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no to widac wszystko zalezy od sytuacji, jak ja kiedys kopnalem goleniem kumpla w nos na sparringu to wierzcie mi byl niezdolny do dalszej walki w trybie natychmiastowym.
Cios pięścią, a kopnięcie goleniem to zupełnie inna bajka. :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
techniki skuteczne-mix
- Ponad rok temu
-
jak reagujesz do konfrontaci
- Ponad rok temu
-
W morde bo brak kasy na browara?
- Ponad rok temu
-
Osoby nieprzystosowane do życia w społeczeństwie ...
- Ponad rok temu
-
zobaczce ta dziewczyne
- Ponad rok temu
-
ktos powinnen film o tych goscach zrobic
- Ponad rok temu
-
Fajny sposób na biznes
- Ponad rok temu
-
Warszawski Dworzec Srudmiescie