rzuty z judo a real
Napisano Ponad rok temu
Ja w walkach w KB nieraz podcinałem noge przeciwnika lub ewentualnie haka (dziecinna technika ) tam posadziłem .Ale rzuty co otym sądzicie .Na pewno jest tu troche judoków i innych chwytaczy .
SAmbo jest ponoc bardzo skuteczne na ulicy a tam jest duzo rzutów
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Chociaż co do skuteczności rzutu na beton zgadzam się z Sombre, ludzie zazwyczaj nie znają padów, a grzmotnąć o chodnik to jednak niefajnie. No i efekt psychologiczny takiego knockoutu musi też być niezły.
Napisano Ponad rok temu
zobacz zawody np w PZJJ w sportowym jj ile czasu zajmie rzut a ile wyprowadzenie poprawnego ciosu aby odniosl skutek - wiele osob specjalizujacych sie w uderzeniach czesto sie bardzo dziwi dlaczego znalezli sie na macieTylko że wykonanie rzutu zajmuje znacznie więcej czasu niż wyprowadzenie ciosu. Istnieje też niebezpieczeństwo że przeciwnik się uczepi ciebie.
W sekcjach wyczynowych 20 rzutow na 30 sekund jest norma w treningu interwalowym.
Walka tych osob na zawodach z przeciwnikiem o zblizonych umiejetnosciach wyglada calkowicie inaczej i z przecietna osoba.
Co do czepiania sie przeciwinka to moze sie czepiac dynamiczne rzuty wykonuje sie w locie razem z przeciwnikiem spadajac na niego i wykorzystujac go jako materac.
W samoobronie wykonuje sie raczej rzuty typu podciecia - o-uchi-gari, ko-uchi-gari, o-soto-gari, o soto guruma rzadziej przez plecy czy biodrowki. Trawa, plaza, nierowna powierzchnia to nie mata i nie ma takiej mobilnosci.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy capoeira może byc skuteczna na ulicy ???????
- Ponad rok temu
-
Policja zatrzymała 54 karateków i judoków w Mielnie
- Ponad rok temu
-
imprezki plenerowe
- Ponad rok temu
-
Polacy potrafia sie normalnie bawić ??
- Ponad rok temu
-
NOŻ JA PIERDOLE!!