powody
Napisano Ponad rok temu
co was skłoniło to rozpoczęcia treningów? Chęć zabicia wolnego czasu czy np. żeby poczuć sie bezpieczniej (chociaż ciupke pewniej), albo tak jak mojego kumpla co go najpierw najebali bo im sie "nie spodobał" (pędzle yakieś czy co?) i postanowił że więcej tak sobie naciulać nie da.
Napisano Ponad rok temu
A tak poważnie: chęć wyrobienia w sobie pewnych zachowań, żeby nie stać się ofiarą. Nie chodzi nawet o jakieś wielkie umiejętności, raczej oczywiste sprawy takie jak zwracanie uwagi na zachowanie innych, wyrobienie opanowania no i oczywiście nabycie jako takiej sprawności, która może się przydać w sytuacji podbramkowej.
A w przypadku pracy siedzącej, jak u mnie - dziennie 8 godzin przed kompem, bez treningów raczej szybko zmieniłbym kształt na bardziej... obły
pzdr,
DomR
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
.(kumpel sie Sigulla naoglądał i poszedł na...karate kyokushin[sic!])
karate to mu nic nie da jesli chce wojowac na ulicy!! Tzn. oczywiscie, ze da mu sile, szybkosc, bedzie wiedzial jak reke odpowiednio ustawic. Ale w karate za malo wolno...
Gratuluje wiedzy panowie. Szczegolnie o wspolczesnym Kyokushin.
Co z tego ze na zawodach nie mozna atakowac rekoma glowy? To znaczy ze nie mozemy tego przerabiac na treningach? To samo parter, pady, rzuty itp. Oczywiscie, Kyokushin to nie BJJ ani nie boks. Pozatym wszystko zalezy od sekcji.
Napisano Ponad rok temu
Ja zacząłem trenować, bo wszyscy u mnie na dzielni zaczęli coś ćwiczyć, chcialem coś zmienić w życiu, a poza tym przegrałem pewien zakład, w którym stawką było, że jak przegram, będę musiał się zapisac na jakieś SW na co najmniej pół roku. Spodobało mi się i będę to dalej ciągnął
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I tu dochodzisz do wewnetrznych spraw polityki Kyokushin. Mamy pare organizacji ktore sie nawzajem obrzucaja blotem. Jedne robia zawody tak inne ida troche w inna strone. To ze w mojej organizacji jest na zawodach tak to nie znaczy ze np ludzie nie chca sie wszechstronnie rozwijac.Liczmistrz, lae jak tych umiejętności nie weryfikujecie na zawodach to po kiego to? Po co sie rozpraszac na cos co nie da tytułu mistrzowskiego ? Jak juz chcecie ćwiczyc parter i bicie głowy to przerzućie sie na cos gdzie to wolno robic na zawodach.
Napisano Ponad rok temu
Liczmistrz, lae jak tych umiejętności nie weryfikujecie na zawodach to po kiego to? Po co sie rozpraszac na cos co nie da tytułu mistrzowskiego ? Jak juz chcecie ćwiczyc parter i bicie głowy to przerzućie sie na cos gdzie to wolno robic na zawodach.
czyli np. to że w kravce nie ma zawodów, to znaczy, ze nic sie nie nauczysz?
taka argumentacja jest troche bezsensowna
Napisano Ponad rok temu
Ja zaczalem chodzic poniewaz:
1.chcialem rozwijac swoje umiejetnoscie w walce(nadal chce i to robie)
2.zeby na cos chodzic a nie siedzec bez sensu na lawce albo przed kompem
3.zeby poprawic kondycje,rozciagnac sie itd
oczywiscie takze chcialem umiec kopac tak jak bruce lee czy van dam :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moze to dziwne ale w szkole podstawowej byłem cichym czesto zaczepianym gościem,
Zaczołem ćwiczyc KB , boksowac , siłka(niestety troche kOKSU) i w szkole sredniej zaczęto sie zemna liczyc (fajne uczucie po doświadczeniach z podstawówki) owszem sparingi w celu odparcia zaczepek za wczasu, wyrobienie pozycji.
W drugiej klasie już zaczepek wogóle , fajna budowa, nie bałem sie , człowiek zupełnie inaczej sie czuje , owszem w tym wieku i skutki uboczne(czasem mi biło )
a teraz już jestem dużo strszym gościem 28 latek i wybranie tego sportu uważam za ważny przełom w moim życiu, może koks był niepotrzebny(ale to tylko jeden cykl )
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dresiarze ?!
- Ponad rok temu
-
Jak z tym pozwoleniem jest?
- Ponad rok temu
-
Dresy w pociagu